مقالات تغذیه و سلامت
سبزیجاتی که باید حتما در رژیم غذایی تابستانه خود بگنجانید!
سبزیجات منابع مهم بسیاری از مواد مغذی از جمله پتاسیم، فیبر غذایی، اسید فولیک و ویتامین های آ، ث وEهستند. خوردن رژیم غنی از میوه ها و سبزیجات به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم می تواند خطر سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، برخی سرطان ها مانند سرطان دهان، معده، کولون و رکتوم، سنگ های کلیوی و کاهش توده استخوانی را کاهش دهد.
سبزیجات منابع مهم بسیاری از مواد مغذی از جمله پتاسیم، فیبر غذایی، اسید فولیک و ویتامین های آ، ث وEهستند. خوردن رژیم غنی از میوه ها و سبزیجات به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم می تواند خطر سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، برخی سرطان ها مانند سرطان دهان، معده، کولون و رکتوم، سنگ های کلیوی و کاهش توده استخوانی را کاهش دهد.
بیشتر سبزیجات به طور طبیعی چربی و کالری کمی دارند و میزان کلسترول همه آنها تقریبا صفر است. سالم ترین سبزیجاتی که در فصل تابستان به راحتی به آنها دسترسی دارید، از این قرار است:
خانواده پیاز: سبزیجات خانواده پیاز از قبیل تره فرنگی، سیر و ... یک آنتی اکسیدان ضد سرطان است و مزایای فیتوکمیکال دارد به طوری که در برابر ابتلا به سرطان ریه و پروستات محافظت ایجاد می کند. علاوه بر خاصیت ضد سرطانی، ۵ دلیل دیگر برای خوردن پیاز وجود دارد: ضد انعقاد است، ضد درد است، ضد فشار خون است، خون ساز است، استخوان ساز است.
ذرت: ذرت پخته شده حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین است که با نابینایی در بزرگسالان مسن تر مبارزه می کند. ذرت سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین های گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، فولات و نیز ویتامین ث بعلاوه پتاسیم، فسفر و منگنز است. انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت می شوند. هر ۱۰۰ گرم ذرت، ۵ درصد نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می کند و مصرف آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون و کلسترول خون بسیار موثر است.
نخود فرنگی: مصرف روزانه نخود سبز همراه با دیگر حبوبات، خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد. نخود فرنگی حاوی موادی برای تقویت سلامت استخوان ها است ضمن این که منبع غنی از ویتامین ب ۶ و اسید فولیک نیز محسوب می شود. نخود فرنگی منبع خوبی از ویتامین های ب۲، ب۱ و ب ۳ نیز هست که همه این ویتامین ها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری هستند.
کلم پیچ: برگ های سبز این نوع کلم سرشار از ویتامین ث است؛ آنتی اکسیدانی که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و در کاهش سطح ال دی ال یا همان کلسترول بد نیز موثر است. یک فنجان کلم پیچ خرد شده، ۳۳ کالری دارد که ۹ درصد نیاز روزانه کلسیم را تامین می کند. همچنین منبع خوبی از مواد معدنی مانند مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر است. فواید کلم پیچ برای سلامتی تا حد زیادی مرتبط با محتوای بالای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین کا، آ، و ث و مواد مغذی مانند سولفور است.
کلم بروکلی: سرشار از آنتی اکسیدان های ضد سرطان است. در یک مطالعه، مردانی که در هفته ۵ وعده یا بیشتر سبزیجات چیلیایی مانند بروکلی را مصرف می کردند، در یک دوره ۱۰ ساله، ۵۰ درصد کمتر از سایرین به سرطان مثانه مبتلا شدند.
فلفل دلمه ای قرمز: یک عدد فلفل دلمه ای متوسط تنها ۳۲ کالری دارد و سرشار از ویتامین ث است. مصرف این نوع فلفل به دلیل وجود ویتامین ب ۶ و اسید فولیک، به دفع تصلب شرائین در دیابتی ها که می تواند منجر به بیماری های قلبی شود کمک می کند. هر دوی این ویتامین ها باعث کاهش هموسستئین میشوند؛ مولکول خطرناکی که باعث تخریب رگ های خونی شده و باعث افزایش حمله قلبی و سکته مغزی می شود.
اسفناج: سرشار از کاروتنوئیدها برای ترویج سلامت چشم و کمک به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن است. پژوهشها نشان داده فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلول های سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات می شود. نئوگزانتین و ویولاگزانتین از جمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است.
جوانه یونجه: منبع غنی از بتاکاروتن است؛ آنتی اکسیدانی که در برابر سرطان های ریه و پوست محافظت ایجاد می کند و منجر به تقویت سلامت موها، لثه ها، ناخن، غدد، استخوان و دندان می شود. جوانه یونجه منبع خوب ویتامینEنیز محسوب می شود و آنهم برای جلوگیری از حملات قلبی و خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه.
کلم بروکسل: آنتی اکسیدان های موجود در این کلم منجر به خنثی کردن رادیکال های آزاد ایجاد کننده سرطان می شوند. مصرف تنها یک دوم فنجان کلم بروکسل، ۸۰ درصد میزان نیاز روزانه به ویتامین ث را تامین می کند. کلم بروکسل و مصرف منظم آن به مبارزه با بیماری های قلبی کمک کرده و خطر آب مروارید را دفع می کند.
چغندر: حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با سرطان است و لوتئین موجود در آن به حفظ سلامت چشم کمک می کند.
منبع: readersdigest
مطالب مرتبط
- خواص بینظیر نان سنگک
- هرگز ماهی را با این خوراکیها نخورید
- ۱۰ روش برای درمان اگزما در خانه
- برندگان نوبل فیزیک، شیمی و پزشکی جوایز خود را دریافت کردند
- چگونه سیگار کشیدن باعث سرطان ریه می شود؟
- رژیم غذایی پرچرب موجب پیشرفت سرطان پروستات میشود
- ارتباط افسردگی و تمایل به خوردن شیرینی
- 3 نشانه مهم که هشدار می دهند در معرض افسردگی قرار دارید
تگها
- دیابت
- سرطان
- بیماری دیابت
- دیابت نوع 2
- حمله قلبی
- سلامت چشم
- آنتی اکسیدان
- سکته مغزی
- سرطان ریه
- کربوهیدرات
- سرطان پروستات
- فشار خون
- پیاز
- کلسترول خون
- اسفناج
- دژنراسیون ماکولا
- ویتامین
- سرطان مثانه
- سلامت استخوان
- سبزیجات
- نابینایی
- بیماری های قلبی
- سرطان معده
- مصرف سیر
- خاصیت ضد سرطانی
- پروتئین
- مواد مغذی
- ذرت
- ویتامین ث
- ویتامین آ
- کاروتنوئید
- فولات
- کلسترول بد
- کلم بروکلی
- سیر
- آب مروارید
- فسفر
- فیتوکمیکال
- ویتامین ب 6
- اسید فولیک
- ویتامین ب ۳
- مصرف سبزیجات
- لوتئین
- سلول های سرطانی
- سرطان کولون
- نخود فرنگی
- پتاسیم
- ضدالتهاب
- کلم بروکسل
- کالری
- ویتامین ای
- ویتامین کا
- مصرف اسفناج
- تقسیم سلولی
- بیماری های قلبی عروقی
- فیبر غذایی
- ریبوفلاوین
- تیامین
- نیاسین
- مبارزه با سرطان
- میزان کلسترول
- سنگ های کلیوی
- رگ های خونی
- کلم پیچ
- احتمال سکته مغزی
- نخود سبز
- چغندر
- ویتامین ب۱
- مصرف پیاز
- مکمل های اسید فولیک
- برنامه غذایی سالم
- سرطان دهان
- کولون
- رکتوم
- کاهش توده استخوانی
- تره فرنگی
- آنتی اکسیدان ضد سرطان
- ضد فشار خون
- خون ساز
- استخوان ساز
- مصرف ذرت
- انواع ویتامین
- پانتوتنیک
- اسید
- فیبرهای محلول
- مصرف نخود فرنگی
- ویتامین ب۲
- مصرف کلم پیچ
- سوخت و ساز
- سطح ال دی ال
- فواید کلم پیچ
- سولفور
- سبزیجات چیلیایی
- فلفل دلمه ای قرمز
- فلفل دلمه ای
- هموسستئین
- کاهش هموسستئین
- تصلب شرائین
- نئوگزانتین
- ویولاگزانتین
- جوانه یونجه
- مصرف کلم بروکسل
- مصرف چغندر
مطالب پربیننده
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- چگونه میتوان از اینستاگرام، تیکتاک و گوشیهای همراه فاصله گرفت؟
- کمبود چه مواد غذایی باعث افزایش ابتلا به افسردگی میشود؟
- چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
- مادران تلفنهمراه خود را به کودکشان بدهند یا خیر؟
- چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
- آیا در برزخ، شفاعت وجود دارد؟
- "همای سعادت" اسطوره یا واقعیت؟!
- گیاهانی که استرس خانه و محل کار را کاهش میدهند
- سیگارهای الکترونیک یک جایگزین توهم زا
- سونامی سالمندی، بحران پیش روی کشور
- درباره خانه عباسیان، شاهکار معماری ایران در کاشان
- درباره قنات بلده فردوس؛ بیبدیل در دل کویر
- درباره شغاب، گورستان دلاوران در بوشهر
- کاخ خسرو کرمانشاه؛ شکوهی به جا مانده از دوران ساسانی
- درباره پل ساسانی دزفول، کهنترین پل آجری جهان
- چگونه سینمای ایران به رکورد فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسید؟
- لذتبخشترین نماز
- درباره تذهیب و انواع آن
- چقدر برای شریک زندگیمان وقت بگذاریم؟
- مواد غذایی موثر در بهبود علائم یائسگی
- حضرت زهرا (س) و تاکید روی آموزش علم
- هشدار؛ چه پیامکهایی را باز نکنید
- اسانسهای دافع اضطراب را بشناسیم
- حضرت زهرا (س)، الگوی بیبدیل یک زن مسلمان
- درمان تورم کف و قوزک پا
- معرفی غذاهای سنتی ایرانی در شب یلدا همراه با تصاویر
- نحوه آموزش صبر و بردباری به کودکان
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره امیر کبیر
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- درباره فخرالدین عراقی
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟
- طغیان سرخک