۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
نقش زنان در سینمای ایران چندان هم کم نیست اما فیلمهایی که توسط زنان برای زنان ساخته شدهاند، کمتر از تعدادی هستند که از آن انتظار میرود.
زنان در سینمای ایران نقش بسیار مهمی دارند. نقشی غیرقابل انکار و تاثیرگذار که اهمیت آن در بسیاری از جشنوارههای سینمایی داخلی و خارجی هم ثابت شده است. با این حال بسیاری از منتقدان باور دارند فیلمهایی که زنان میتوانستند برای همجنسهای خویش بسازند یا قابل قبول نیستند یا حتی تعداد قابل توجهی هم ندارند. آنچه غیرقابل انکار به نظر میرسد، تعداد کم فیلمهایی است که نقش زنان را به مثابه شخصیتهایی مستقل و تاثیرگذار بررسی میکند. اما سینمای ایران چندان هم در این زمینه ناتوان نبوده و آثاری وجود دارند که بسیار جذاب به نظر میرسند. آثاری که شاید بهتر باشد همه زنان ایرانی آنها را تماشا کنند.
در ادامه با ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند، آشنا شوید. آثاری که تماشای آنها برای مخاطبان زن بسیار ضروری است.
هیس! دخترها فریاد نمیزنند | ۱۳۹۲
شاید «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» مهمترین فیلمی باشد که زنان ایرانی باید تماشا کنند. فیلمی خوشساخت و درگیرکننده درباره تجاوز به زنان که ایده و روایت خوبی را برای بهتصویرکشیدن داستانش انتخاب کرده و تماشاگرش را محو جذابیتهای آشکار و پنهان خویش میکند. این فیلم موفق شد جایزه جایزه بهترین فیلمنامه و لوح تقدیر بهترین فیلم جشنواره فیلم زنان مستقل آمریکا را برنده شود. ضمن اینکه طناز طباطبایی هم جایزه بهترین بازیگر همین جشنواره را تصاحب کرد. فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» در سال ۱۳۹۲ اکران شد و در نهایت فروشی بیشتر از ۵ میلیارد تومان را ثبت کرد.
خلاصه داستان: شیرین هشتساله مورد آزار جنسی مردی از نزدیکان قرار میگیرد اما آنچه این زخم را عمیقتر میکند و واقعه را به فاجعه ختم میسازد، آن است که دخترک هیچکس را پیدا نمیکند که وقتی با او صحبت میکند، حرفهایش را باور کند.
خانوم | ۱۳۹۳
فیلم «خانوم» به کارگردانی تینا پاکروان در سال ۱۳۹۲ ساخته و یک سال بعد اکران شد. این درام خانوادگی – اجتماعی موفق شد بیشتر از ۵۰۰ میلیون تومان در گیشههای سینما بفروشد. امین حیایی، شقایق فراهانی، سیامک انصاری، اشکان خطیبی، اندیشه فولادوند، پانته آ پناهی ها، فهیمه رحیم نیا و بهزاد فراهانی از بازیگران اصلی «خانوم» هستند. این فیلم به دلیل آنکه داستان سه گروه از زنان از طبقات مختلف اجتماعی را روایت میکند، یکی از مهمترین فیلمهایی است که زنان ایرانی باید تماشا کنند.
خلاصه داستان: سه زن از پایین، مرکز و شمال شهر در زندگی شخصی خودشان غرق شدهاند.
ناهید | ۱۳۹۴
ناهید فیلمی به کارگردانی آیدا پناهنده و نویسندگی مشترک او با ارسلان امیری است که تهیهکنندگی آن برعهده بیژن امکانیان بود. این فیلم که منتخب بیش از سی فستیوال فیلم جهانی است در سال ۱۳۹۴ در سینماهای ایران و در سال ۲۰۱۶ در بیشتر از پنجاه سینمای کشور فرانسه به نمایش درآمد. همچنین «ناهید» در پانزده کشور آسیایی و اروپایی اکران شده است. «ناهید» پنجمین فیلم طولانی نوید محمدزاده بود که جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره بینالمللی فیلم براتیسلاوا ۲۰۱۵ را برنده شد. این درام متفاوت سینمای ایران یکی از فیلمهایی است که هر زنی ایرانی حداقل یک بار آن را تماشا کند.
خلاصه داستان: زن جوانی به نام ناهید که از همسرش به دلیل اعتیادی که داشته، جدا شده و خرج زندگی خود و پسر خردسالش را از طریق ویرایش پایاننامههای دانشجویی تامین میکند با همسر سابقش توافقی داشته که براساس آن تنها در صورتی میتواند پسرش را نزد خود نگه دارد که ازدواج نکند. اما ناهید دلباخته مرد ثروتمندی به نام مسعود است که به او پیشنهاد ازدواج هم داده اما ناهید به خاطر ترس از دست دادن فرزند مجبور میشود که به او نه بگوید.
دختر | ۱۳۹۴
فیلمی به کارگردانی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی و نویسندگی مهران کاشانی که آهنگسازی آن برعهده محمدرضا علیقلی بود و یکی از متفاوتترین درامهای سینمای ایران در چند سال اخیر است. صورت گرفته است. «دختر» برای نمایش در بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر پذیرفته شد و درنهایت برای ۷ بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین از سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. این فیلم جایزه گئورگ طلایی بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بینالمللی فیلم مسکو ۲۰۱۶ را به دست آورد. «دختر» یکی از مهمترین فیلمهایی است که زنان ایرانی باید تماشا کنند. این فیلم نخستین فرصت درخشش ماهور الوند در سینمای ایران بود.
خلاصه داستان: احمد عزیزی (با هنرنمایی فرهاد اصلانی) سرپرست بخش تعمیرات و نگهداری پالایشگاه آبادان است. او که برای مراسم خواستگاری دخترش سمیرا آماده میشود، متوجه میشود که دختر دیگرش ستاره (با نقشآفرینی ماهور الوند) در همان روز قصد سفر به تهران برای شرکت در جشن خداحافظی یکی از دوستان همدانشگاهیاش را دارد که با مخالفت پدرش روبهرو میشود. ستاره تصمیم میگیرد بدون اجازه خانواده صبح با هواپیما به تهران رفه و تا ظهر به خانه بازگردد.
درساژ | ۱۳۹۶
این فیلم که جایزه بخش نسل جشنواره برلین ۲۰۱۸ و بهترین فیلم اول در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر را کسب کرده توسط پویا بادکوبه کارگردانی شده و از مهمترین بازیگران آن میتوان به علی مصفا و شبنم مقدمی اشاره کرد. نگار مقدم هم برای نخستین بار فرصت هنرنمایی در فیلم سینمایی با «درساژ» به دست آورد. فیلم بادکوبه به این دلیل عنوانی متفاوت به نظر میرسد که با تلاش برای روایت زوایای آشکار و پنهانی از زندگی نوجوانان ایرانی، حرفهای جدیدی برای گفتن دارد. به همین دلیل «درساژ» که حتی از موسیقی زیرزمینی ایرانی هم یاری میگیرد یکی از فیلمهایی است که زنان و بهویژه دختران نوجوان ایرانی باید تماشا کنند.
خلاصه داستان: دختری ۱۶ ساله به نام گلسا است که به همراه خانوادهاش در شهری کوچک در اطراف تهران زندگی میکند. او بیشتر وقت خود را با گروهی از دوستانش میگذراند. یک روز آنها تصمیم میگیرند تا کاری خطرناک و هیجانانگیز انجام دهند. پس از آن است که پیامدهای غیرمنتظرهای رخ میدهد که سرگرمی صرفاً هیجانانگیز آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
مطالب مرتبط
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- متفاوتترین فیلمهای کمدی ایرانی که باید تماشا کنید
- معرفی ترسناکترین فیلمهای سینمای ایران
- بهترین فیلمهای ایرانی با قهرمانی نوجوانان
- زنانِ دغدغهمند؛ وجه بارز سینمای دهۀ ۸۰
- مسعود مهرابی؛ خالق تاریخ سینمای ایران
- مقاله علمی و پژوهشی تابوشکنی و راهبرد جذب مخاطب در سینمای ایران
- درباره عباس کیارستمی
تگها
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده