مقالات سبک زندگی
عاداتی که حالتان را خوب میکند؟
در این مطلب به چند عادت روزانهای میپردازیم که از استرستان کم میکنند، منجر به سلامت روانتان میشوند و احساس شادی به شما میدهند. مهمتر از همه اینکه این عادتها وقت و انرژی زیادی از شما نمیگیرند. به ورزش کردنتان ادامه دهید اما باقی وقتتان را با درپیشگرفتن این عادتهای سالم متعادل کنید.
در این مطلب به چند عادت روزانهای میپردازیم که از استرستان کم میکنند، منجر به سلامت روانتان میشوند و احساس شادی به شما میدهند. مهمتر از همه اینکه این عادتها وقت و انرژی زیادی از شما نمیگیرند. به ورزش کردنتان ادامه دهید اما باقی وقتتان را با درپیشگرفتن این عادتهای سالم متعادل کنید.
گروه ایرنا زندگی - آیا دوست دارید بیشتر احساس شادی کنید و کمتر استرس داشته باشید؟ خب بیشتر افراد دوست دارند! برای تقویت سلامت روان، تغییرات کوچک میتوانند تفاوتهای بزرگی ایجاد کنند. حتی تغییرات بسیار جزئی در نحوهٔ فکرکردن و رفتار کردن میتواند استرس را کم کرده، اعتمادبهنفس را بیشتر کرده و روابطتان با دیگران را بهبود بخشد. نیازی نیست سبک زندگیتان را زیرورو کنید تا احساس بهتری داشته باشید؛ در عوض میتوانید با تغییراتی کوچک در عادتهای روزانهتان شروع کنید.
در این مطلب به پنج عادت روزانهای میپردازیم که از استرستان کم میکنند، منجر به سلامت روانتان میشوند و احساس شادی به شما میدهند. مهمتر از همه اینکه این عادتها وقت و انرژی زیادی از شما نمیگیرند. به ورزش کردنتان ادامه دهید اما باقی وقتتان را با درپیشگرفتن این عادتهای سالم متعادل کنید.
هر روز حداقل 20 دقیقه بیرون بروید
بیرون از خانه وقت گذراندن، درمان خوبی برای استرس و افسردگی است. آیا میدانستید بعضی از درختها فیتونسید آزاد میکنند؟ فیتونسیدها مواد شیمیایی هستند که برای سلامت جسم و ذهن مفیدند. این مواد شیمیایی طبیعی نهتنها حالتان را بهتر میکنند بلکه فشار خونتان را کاهش میدهند، ضربان قلبتان را پایین میآورند و حتی به سلامت سیستم ایمنیتان کمک میکنند؛ بنابراین وقت گذراندن در طبیعت، درمان بسیار خوبی برای اضطراب و افسردگی و کمک به سلامت روان است. هر روز حداقل 20 دقیقه بیرون بروید و کمی در فضای سبز قدم بزنید. روزهایی که وقت بیشتری دارید و هوا هم خوب است، به جنگل یا کوهستان بروید. متعجب خواهید شد که چقدر حالتان خوب شده و احساس بهتری دارید.
صبح بهمحض بیدارشدن از خواب پردهها را کنار بزنید و پنجرهها را باز کنید
قراردادن چشمها در معرض نور طبیعی در ساعات اولیه روز کمک میکند ساعت بیولوژیکی بدنتان که هورمونها و مواد شیمیایی مغز را کنترل کرده و بر حس و حال و خواب و تقریباً بر همهٔ عملکردهای فیزیکی و ذهنی بدنتان اثر میگذارد، تنظیم شود. استفاده از نور طبیعی در ابتدای روز، دوپامین و سروتونین را افزایش میدهد که دو هورمون مهم و مؤثر در خلقوخو هستند.
نور طبیعی اول صبح به کاهش علائم افسردگی فصلی و غیرفصلی نیز کمک میکند. مطالعهای دریافت فواید نور طبیعی صبح قابل مقایسه با اثرات داروهای ضدافسردگی هستند. قرارگرفتن در معرض نور خورشید در ساعات اولیه صبح، کیفیت خواب شبتان را نیز بالا میبرد.
قراردادن چشمها در معرض نور طبیعی در ساعات اولیه روز کمک میکند ساعت بیولوژیکی بدنتان که هورمونها و مواد شیمیایی مغز را کنترل کرده و بر حس و حال و خواب و تقریباً بر همهٔ عملکردهای فیزیکی و ذهنی بدنتان اثر میگذارد، تنظیم شود. استفاده از نور طبیعی در ابتدای روز، دوپامین و سروتونین را افزایش میدهد که دو هورمون مهم و مؤثر در خلقوخو هستند
شکر را از رژیم غذاییتان حذف یا مصرفش را محدود کنید
سالهای سال پزشکان میگفتند چربی دشمن شماست اما حالا معلوم شده که قند، عامل چاقی اپیدمیک بوده و مشکلاتی برای سلامتی به دنبال دارد، مانند بیماری قلبی و دیابت. مطالعات جدید زیادی دریافتهاند مصرف قند زیاد میتواند اضطراب و افسردگی را بیشتر کند. قند چگونه بر خلقوخوی شما اثر منفی میگذارد؟ مصرف غذاهایی که قند زیاد دارند یا سرشار از کربوهیدراتهای تصفیه شدهاند، مثلاً کیک و کلوچه، نان سفید یا دونات، باعث نوسان قند خون میشوند که میتواند ایجاد اضطراب و تحریکپذیری عصبی کند و سپس احساس خستگی به شما بدهد. ضمناً غذاهای قندی، ذخایر ویتامین B بدن را تحلیل میبرند. ویتامینهای گروه B برای سطح سالمی از انرژی و سلامت روان مهماند؛ بنابراین وقتی بیحوصله یا ناراحتید، خوردن یک بسته چیپس کمکی به ما نمیکند. تغییراتی در تغذیهتان ایجاد کنید، هلههوله کمتر بخورید و بیشتر از غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنید.
«نه گفتن» را یاد بگیرید
سلامت روان بر همهٔ جنبههای زندگی اثر میگذارد، از روابط خانوادگی و دوستانه گرفته تا روابط شغلی و اجتماعی. سلامت روان بر سلامت جسم نیز اثر میگذارد. به همین دلیل مهم است که قدمهایی برای بهبود سلامت روانتان بردارید. اگر نتوانید به خواستههای نابجای دیگران «نه» بگویید، دچار استرس و نارضایتی از خود خواهید شد. ناتوانی در «نه گفتن» دلیل اصلی است که خیلیها زندگی و تجربیات نامتعادلی دارند و با احساس آشفتگی و سردرگمی زندگی میکنند. راهحل چیست؟ یاد بگیرید چطور «نه» بگویید. به همه چیز و همهکس جواب مثبت دادن، بیتوجه به اینکه خودتان راضی باشید یا نه به سلامت روانتان لطمه میزند و باعث میشود به طور کل قادر به کنترل روابطتان نباشید و خودتان و دیگران را در نهایت ناراضی کنید. این بار که احساس پریشانی کردید، سعی کنید به خواستههای نابجای دیگران «نه» بگویید، وقتی این کار را کردید خواهید دید که بار بعد برایتان راحتتر خواهد شد. قبول کنید که شما قهرمان زندگی دیگران نیستید و نمیتوانید همه را راضی نگه دارید.
ذهنآگاهی را تمرین کنید
ذهنآگاهی دقیقاً چیست؟ ذهنآگاهی تمرینی است که باعث میشود نسبت به زمان حالتان آگاهتر باشید و ضمناً بتوانید به افکار و احساسات خود توجه کنید، نه اینکه نسبت به آنها واکنش نشان دهید. ذهنآگاهی طی سالهای اخیر بسیار متداول شده است و برای طیفی از تمرینهای ذهنی به کار میرود، اما مفهوم پایهٔ آن ساده است: در لحظه باشید، متمرکز بمانید و نسبت به چیزی که در حال روی میدهد آگاه باشید.
توجه کردن به پیرامونتان و کاری که در همان لحظه انجام میدهید نیاز به تمرین دارد. به نورها، صداها، بوها و محرکهای قابللمسی که در کاری که در حال انجامش هستید وجود دارند توجه کنید. خودتان را در زمان حال غرق کنید و با تمام حسهایی که وجود دارند ارتباط برقرار کنید. اگر در لحظه بودن را تمرین کنید، در وجودتان نهادینه خواهد شد و به شما حال خوب و تندرستی خواهد داد. بیشتر استرسهای ما ناشی از تمرکز زیاد روی مسائل مربوط به آیندهاند و بیشتر به این فکر میکنیم که چه خواهد شد و چه میتواند باشد، درحالیکه باید هر لحظه را همان لحظه زندگی کرد.
کلام پایانی
این تغییرات کوچک درصورتیکه تداوم داشته باشند میتوانند سلامت روانتان را تقویت کنند. لازم نیست همهٔ آنها را بهیکباره انجام دهید. سعی کنید هر بار به یکی از آنها مشغول شوید و ببینید چه اثری بر حس و حال و میزان استرستان میگذارد. خو گرفتن به این رفتارهای کوچک، تأثیر مثبت بر سلامت جسم و روحتان میگذارند به این شرط که مداومت داشته باشید.
مطالب مرتبط
- اختلال هویت جنسی
- تب روانی چیست و چگونه درمان میشود؟
- هرگز ماهی را با این خوراکیها نخورید
- فایده محبت کردن به دیگران!
- چگونه بر کینه و رنجش خود از کسی غلبه کنیم؟
- تکرار این جملات تاکیدی، جادو می کند
- چرا گاهی اوقات دلتنگ، بی حوصله و افسرده می شویم؟
- لطفاً از ترس مرگ خودکشی نکنید!
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری