مقالات پزشکی و سلامت

دوری از استرس کلید حفظ توانایی مغز

دوری از استرس کلید حفظ توانایی مغز

استرس و اضطراب حفظ توانایی مغز را در افراد به ویژه بزرگسالان و میانسالان کم می‌کند و حفظ توانایی مغز با دوری از استرس یا کنار آمدن با آن حاصل می‌شود.‌

فلوشیپ علوم اعصاب گفت: استرس و اضطراب حفظ توانایی مغز را در افراد به ویژه بزرگسالان و میانسالان کم می‌کند و حفظ توانایی مغز با دوری از استرس یا کنار آمدن با آن حاصل می‌شود.‌

دکتر محمدتقی جغتایی افزود: در مغز فاکتورهایی به نام فاکتور رشد وجود دارد. مقدار این فاکتورها با انجام ورزش های هوازی افزایش می یابد و موجب می شود سلول های عصبی تازه بمانند، ارتباطات سلولی حفظ شود و علاوه بر حفظ توانایی مدارهای عصبی، آنها ارتقا پیدا کنند.

وی بیان کرد: حفظ توانایی مغز با دوری از استرس یا کنار آمدن با آن حاصل می شود. همه مردم در زندگی خود دچار مختصر استرس و اضطراب می شوند که طبیعی است. استرس عاملی است که میزان فاکتورهای رشد مغز را کم می کند. افرادی که استرس نداشته باشند میزان فاکتورهای رشد مغز آنها افزایش پیدا می کند.

مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی گفت: برای اینکه بزرگسالان و میانسالان بخواهند بهداشت مغز را حفظ کنند و توانایی مغز ارتقا پیدا کند و حفظ شود، باید نخست فعالیت های بدنی داشته باشند.

وی بیان کرد: انجام ورزش های هوازی از نوع دویدن و پیاده روی، ورزش هایی که در فضای آزاد است و حالت خوشایند و بدون استرس به فرد می دهد، توصیه می شود.

جغتایی یادآور شد: وقتی ورزش با حالت خوشایند و لذت همراه باشد در مغز دو ماده شیمیایی به نام آدرنالین و سروتونین آزاد می شود که این دو ماده شیمیایی نیز به حفظ قوای ذهنی به خصوص حافظه کمک می کنند.

فلوشیپ علوم اعصاب همچنین کتاب خواندن را عامل مهمی در حفظ قوای حافظه برشمرد و افزود: این امر تاثیر خیلی زیادی بر حفظ قوای حافظه و جلوگیری از تحلیل حافظه دارد. یکی از مشکلات عمده دوره میانسالی و بعد از آن، کم شدن قدرت حافظه و به مرور از بین رفتن قوای حافظه است، خواندن و نوشتن در حفظ حافظه و توانایی حافظه ای کمک شایانی می کند.

وی با توصیه به انجام کارهای خلاقانه گفت: انجام کارهای خلاقانه برای همه افراد امکان پذیر است. مثلا استفاده از چرتکه در انجام حساب های روزانه و حل جدول کار خلاقانه است. استفاده از حافظه ذهنی برای پیدا کردن مسیرها به جای مکان یاب گوشی های همراه از جمله کارهای خلاقانه است.

جغتایی ادامه داد: نوع رژیم غذایی دارای آنتی اکسیدان مثل میوه جات رنگی، سبزیجات، حبوبات برای حفظ توانایی مغز نیز بسیار مهم است و موجب می شود مدارهای عصبی مغز تقویت شوند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه