مقالات تغذیه و سلامت
خواص عجیب زردچوبه
زردچوبه به مدت هزاران سال در آسیا مورد استفاده قرار گرفته است و بخش عمده ای از آیووردا، طب سنتی چینی، داروی سیدها و اونانی را تشکیل می دهد.
فواید زردچوبه به طور عمده به علت فیتوشیمی بودن آن است. ترکیبات زردچوبه به نام کورکومینوئید (مانند کورکومین، دی متوکسی کورکومین و بیس متوکسی کورکومین) چندین مزیت برای سلامت انسان دارند. زردچوبه همچنین شامل روغن های فراوانی به نام آتلانتون، تورمرون و زینجیبرن است. ترکیبات دیگر زردچوبه شامل، پروتئین ها، رزین و قند است.
تاریخچه زردچوبه چیست؟
این گیاه به مدت هزاران سال در آسیا مورد استفاده قرار گرفته است و بخش عمده ای از آیووردا، طب سنتی چینی، داروی سیدها و اونانی را تشکیل می دهد.
فواید سلامتی و خواص قابل توجه زردچوبه چه چیزهایی هستند؟
زردچوبه کمک و غلبه بر التهاب می کند و به درمان ناخوشی های تحریک کننده مانند سرطان و ورم مفاصل هم کمک می کند. به خاطر ترکیبات کورکومین اش، این ادویه نیز فواید عصبی و سلامتی قلبی عروقی را نیز به همراه دارد. این بخش از سلامت نمناک فهرست جامع از فواید زردچوبه وجود دارد.
تمام خواص و فواید بی نظیر زردچوبه
۱. ویژگی های ضد التهابی زردچوبه
در مطالعات متعدد، کورکومین، یک ترکیب قوی در زردچوبه شناخته شده است که می تواند تورم بدن را کاهش دهد. یکی از راه های افزایش مصرف زردچوبه، اضافه کردن آن به غذاها در هنگام آشپزی است که در اکثر غذاها از زردچوبه استفاده می کنیم. شما می توانید چای زردچوبه را نیز بنوشید. چهار فنجان آب و یک قاشق چای خوری زرد چوبه را بجوشانید. همچنین می توانید لیمو یا عسل برای طعمش اضافه کنید.
۲. ویژگی های عالی آنتی اکسیدانی زردچوبه
زردچوبه با از بین بردن رادیکال های آزاد، مهار پراکسیداسیون، و کاهش پیچیدگی های آهن مشهور است، که همه آنها نتیجه مستقیم خاصیت های آنتی اکسیدانی آن هستند. و نه فقط زرد چوبه، بلکه حتی روغنش هم خواص آنتی اکسیدانی اش را دارد.در مطالعه ای دیگر که بر روی موش ها انجام شد، زردچوبه توانست از استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت به خاطر خواص آنتی اکسیدان آن جلوگیری کند.
۳. زردچوبه برای بهبود سلامت مغز و جلوگیری از بیماری های عصبی
کورکومین موجود در زردچوبه می تواند تجدید حیات سلول های مغزی را نیز افزایش دهد. و آروماتیک - تورمرون، یک ترکیب فعال دیگری در زردچوبه است که می تواند رشد سلول های بنیادی عصبی در مغز را تا ۸۰ درصد افزایش دهد.
کورکومین موجود در زردچوبه می تواند به درمان افسردگی، دیسکینزی ناخوشایند (شامل حرکات ارادی و غیرارادی) و نوروپاتی دیابت کمک می کند. در مطالعات دیگر حیوانات، کورکومین نیز اثرات سودمند تری نسبت به استرس مزمن به نمایش گذاشته بود.
۴. زردچوبه برای جلوگیری از بیماری های قلبی
ویژگی های آنتی اکسیدانی زردچوبه به ویژه در مورد دیابت، تحت حفاظت قلب قرار دارند. کورکومین موجود در زردچوبه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند در نتیجه به سلامت قلب کمک می کند.
۵. زردچوبه برای جلوگیری از سرطان
کورکومین خواص ضد سرطانی را در مطالعات متعدد به نمایش گذاشته بود. در واقع، کشورهایی که هر روز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم زرد را مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سرطان کمتری دارند. در برخی از بیماران سرطانی که از زردچوبه استفاده می کردند، ایجاد تومور کاهش یافته. در برخی موارد دیگر، مواد شیمیایی سیستم ایمنی که سلول های سرطانی را از بین می برند، بیشتر متمرکز شده اند.
۶. تاخیر در پیری و جوان ماندن با زردچوبه
زردچوبه حاوی رنگدانه های کورکومینوئید هستند که به ژن هایی تبدیل می شوند که ترکیب آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهند. این فرآیند از سلول های مغز و پوست و همچنین از آسیب دیدن رادیکال آزاد محافظت می کند، غلظت را بهبود می بخشد و به وجود آمدن خطوط، چین و چروک ظریف را کاهش می دهد.
۷. زردچوبه برای کمک به درمان دیابت
طی یک بررسی علمی، کورکومین می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد در نتیجه به جلوگیری از دیابت کمک می کند. در مطالعه ای دیگر، افراد پیش دیابت که به مدت ۹ ماه دوز تجویزی از کورکومین را دریافت کردند، احتمال ابتلا به دیابتشان کم تر شد. این ترکیب همچنین می تواند نحوه عملکرد سیستم ایمنی فعال در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ را نیز تغییر دهد. همچنین می تواند داروهای ایمن سازی تجویز شده برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ را تقویت کند. در مطالعه ای دیگر، مکمل های کورکومین استرس اکسیداتیو تجربه شده توسط موش های دیابتی را کاهش داده بود.
کورکومین موجود در زردچوبه می تواند به درمان اختلالات کبد مرتبط به دیابت نیز کمک کند. این نتیجه ی، آب مروارید دیابتی را در موش های آزمایشگاهی و در عین حال مطالعه دیگری که توسط دانشگاه چینی پزشکی پکن اجرا شد، مورد تایید نبود.
۸. زردچوبه برای بهبود ایمنی بدن
خاصیت ضد التهابی زردچوبه به افزایش ایمنی بدن می تواند تا حد زیادی کمک کند. مشخص شد که کورکومین برخی از سلول های ایمنی خاص را متوقف می کند که وقتی بیش از حد کار می کنند، می تواند منجر به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و چاقی شود.
۹. زردچوبه مانند ضد عفونی کننده طبیعی کار می کند:
زردچوبه خواص آنتی باکتریایی عالی را در برابر انواع مختلف باکتری ها نشان می دهد که برخی از آن ها شامل ای.کولای، استافیلوکوکوس اورئوس و تیفی سالمونلا و ویژگی های ضد عفونی کنندگی آن می شود.
۱۰. زردچوبه برای سم زدایی کبد
طبق گفته مرکز پزشکی مریلند، کورکومین موجود در زرد چوبه، تولید صفرای کبد را تحریک می کند. کبد، همانطور که می دانیم، از صفرا برای بیرون کردن سموم استفاده می کند. همچنین کیسه صفرا، سلول هایی را که ترکیبات مضر را می شکنند، تولید می کند. اثرات سم زدایی کورکومین آن قدر خوب است که می تواند برای درمان مسمومیت جیوه ای هم استفاده شود.
۱۱. زردچوبه برای کاهش درد قاعدگی
به گفته یکی از مطالعات ایرانی، کورکومین موجود در زردچوبه به منظور کاهش شدت علائم قاعدگی تاثیرگذار است و این خاصیت را می توان به اثرات ضد التهابی زردچوبه نسبت داد.
طبق گزارش کالج دولتی اورگرین، از زرد چوبه برای درمان دردهای قاعدگی می توان استفاده کرد. همانطور که توسط طب سنتی چینی و هندی مورد استفاده قرار می گرفت.
۱۲. زردچوبه یک ضد درد طبیعی
از آنجا که به تسکین التهاب کمک می کند، زرد چوبه می تواند به عنوان مسکن طبیعی عمل کند. به ویژه برای درد های آرتروز صدق می کند. هم چنین زردچوبه گردش خون را بهبود می بخشد که می تواند به حذف درد کمک کند. دو قاشق سوپ خوری زرد چوبه را با آب مخلوط کنید تا خمیری را به دست آورید و این را به منطقه تحت تاثیر اعمال کنید.
۱۳. زردچوبه برای درمان اختلال دستگاه گوارش
طبق یک مطالعه، بیماری های معده مانند بازگشت اسید معده می تواند ناشی از التهاب و استرس اکسیداتیو باشد و باید با ضدالتهاب ها و آنتی اکسیدان ها درمان شود. به همین دلیل است که زرد چوبه می تواند یک گزینه عالی باشد. زرپچوبه همچنین می تواند حساسیت مری را به اسید کاهش دهند و علائم رفلاکس معده را کاهش دهد..
۱۴. زردچوبه برای کمک به کاهش وزن و متابولیسم
آیا می دانید که چاقی منجر به التهاب در بدن می شود که در نهایت منجر به دیابت و بیماری های قلبی خواهد شد؟ خواص ضد التهابی زرد چوبه در ابتدای کار با این حق سروکار دارد. مصرفش به جلوگیری از کلسترول و قند خون بالا کمک می کند که به چاق نشدن کمک می کند. زمانی که بدن شما درگیر مبارزه با التهاب زیاد نیست، تمرکز بر روی کاهش وزن آسان تر است. هم چنین زردچوبه گرمای بدن را افزایش می دهد که می تواند متابولیسم شما را بهبود بخشد. کورکومین متابولیسم چربی را تنظیم می کند، که در چاقی و مشکلات مرتبط نقش دارد.
کورکومین چه خواصی برای پوست دارد؟
آنتی اکسیدان های موجود در زردچوبه، نقش حیاتی در افزایش سلامت پوست ایفا می کنند. این ادویه در درمان آکنه و حتی پسوریازیس کمک می کند. همچنین می تواند علائم کشش و تجمع رنگ پوست را درمان کند. فواید زردچوبه برای پوست شامل موارد زیر است:
۱۵. کمک به درمان پسوریازیس با زردچوبه
زرد چوبه می تواند مانع از آنزیم های التهابی در ارتباط با پسوریازیس شود. همچنین می تواند سطح سیتوکنین را کاهش دهد، که التهاب سلول را تحریک می کند و ممکن است منجر به پسوریازیس شود.
استفاده از زردچوبه برای پسوریازیس بسیار ساده است. نصف قاشق چای خوری از زردچوبه را بردارید و به آب اضافه کنید، هم بزنید تا خمیری را به دست آورید. یک لایه نازک از این پماد برای پسوریازیس مفید است. لباس نخی و آزاد بپوشید و اجازه دهید یک شب بماند. پارچه را بردارید و صبح روز بعد پوست خود را با آب گرم تمیز کنید.خاصیت ضد التهابی زردچوبه می تواند مزایای بسیار خوبی در درمان پسوریازیس داشته باشد.
۱۶. زردچوبه برای کمک به درمان آکنه و خشکی پوست
خاصیت ضد باکتری زرد چوبه به درمان آکنه کمک می کند و خواص ضد التهابی آن، التهاب ناشی از جوش ها را درمان می کند. زردچوبه می تواند برای پوست روغنی به عنوان شستشو دهنده صورت و یا یک پک صورت استفاده شود.
شیر و زردچوبه خواص درمانی بزرگی دارند که می توانند به درمان آکنه کمک کنند. یک قاشق چای خوری از زرد چوبه و ۳ قاشق سوپ خوری شیر همراه با ۲ قاشق سوپ خوری آرد و چند قطره عسل. خوب مخلوط کنید و یک لایه نازک از این مخلوط را روی صورت خود بمالید. بگذارید ۲۰ دقیقه بماند تا خشک شود. سپس می توانید ماسک را با آب بشویید و مرطوب کننده مورد علاقه خود را بزنید.
شیر و زردچوبه همچنین می توانند به درمان پوست خشک کمک کند. همان ماسک صورت می تواند به این هدف کمک کند.
۱۷. زردچوبه از چین و چروک جلوگیری می کند
به گفته یک مطالعه ژاپنی، زرد چوبه می تواند از تشکیل چین و چروک و رنگدانه ها جلوگیری کند. هم چنین از کاهش خاصیت ارتجاعی پوست ناشی از نوردهی مزمن UVB جلوگیری می کند.
۱۸. زردچوبه برای درمان علائم کششی
زردچوبه برای علائم کششی عالی عمل می کند. این کار به دلیل کورکومین که به غشا سلولی نفوذ می کند وجود دارد. کورکومین مشهور است که خواص فیزیکی غشا سلولی را تغییر می دهد در نتیجه ممکن است علائم کشش را نیز التیام بخشد.
همچنین می توانید از زردچوبه به عنوان کرم استفاده کنید. این خمیر را قبل از حمام به کمر و شکم خود بمالید. حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید. سپس خمیر را در حمام بشویید.
۱۹. زردچوبه برای بهبود سوختگی و التیام زخم
خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده زردچوبه به تسکین سوختگی کمک می کند. همچنین، برای سوختگی (حداقل، بیشتر آن ها) وقتی از زردچوبه استفاده می کنید بدتر نخواهد شد. همچنین می توانید زرد چوبه را با دیگر روغن ها مخلوط کنید تا درمان سریع تر شود. به سادگی این ترکیب را به زخم ها اعمال کنید. خواص آنتی اکسیدانی و انقباضی زردچوبه به التیام زخم ها و کاهش اثر زخم کمک می کنند.
۲۰. زردچوبه برای درمان رنگدانه های پوستی
خاصیت سفیدکنندگی زرد چوبه می تواند به درمان رنگدانه های پوست کمک کند. هم چنین این گیاه می تواند پوست را از عفونت دور نگه دارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق چای خوری از زرد چوبه و عصاره لیمو را مخلوط کنید. مخلوط را به منطقه آسیب دیده بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. حداقل یک ساعت جلو خورشید نروید. با آب سرد بشورید. شما می توانید این کار را هر روز قبل از حمام انجام دهید.
۲۱. زردچوبه برای درمان ترک کف پا
خواص انقباضی زرد چوبه به التیام ترک های پا کمک می کند. می توانید مقادیر مساوی روغن کرچک و روغن نارگیل را با هم مخلوط کنید و کمی زرد چوبه به آن اضافه کنید تا خمیری درست شود. این خمیر را روی پاشنه های ترک خورده خود بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. سپس با آب سرد بشویید.
۲۲. زردچوبه برای درمان هیرسوتیسم یا پرمویی
این شرایطی است که در آن موهای صورت غیرطبیعی زیاد می شوند و این ناشی از عدم تعادل هورمون ها است. استفاده از زردچوبه به این مسئله کمک می کند. حتی خوردن زرد چوبه می تواند با عدم تعادل هورمونی که پرمویی برای افراد به همراه دارد، درمان شود.
۲۳. زردچوبه برای کمک به سم زدایی
شما می توانید اسکرابی با زردچوبه را آماده کنید که به پوست شما کمک می کند. یک قاشق سوپ خوری زردچوبه را با یک قاشق سوپ خوری آب و سرکه سیب (یا گلاب) مخلوط کنید. این مخلوط را به آرامی به مناطق مشکل دار ماساژ دهید. بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب بشویید، اگر رنگ زردی باقی بماند می توانید از یک تمیز کننده ملایم استفاده کنید. استفاده از این اسکراب دو بار تا سه بار در هفته به حذف سلول های مرده از روی پوست کمک می کند.
منبع: نمناک
مطالب مرتبط
- خواص بینظیر نان سنگک
- هرگز ماهی را با این خوراکیها نخورید
- درمان افسردگی با قارچ های جادویی
- چرا گاهی اوقات دلتنگ، بی حوصله و افسرده می شویم؟
- فواید متنوع فیجوا را بشناسید
- ۱۰ روش برای درمان اگزما در خانه
- برندگان نوبل فیزیک، شیمی و پزشکی جوایز خود را دریافت کردند
- چگونه سیگار کشیدن باعث سرطان ریه می شود؟
تگها
- متابولیسم
- طب سنتی
- دیابت
- سرطان
- دیابت نوع 1
- درمان دیابت
- سلامت قلب
- درمان افسردگی
- کاهش وزن
- سیستم ایمنی
- سلامت مغز
- نوروپاتی
- استرس مزمن
- آنتی اکسیدان
- سم زدایی
- التهاب
- کلسترول خون
- دستگاه گوارش
- پروتئین
- گردش خون
- خشکی پوست
- کورکومین
- فواید زردچوبه
- سلامت پوست
- ورم مفاصل
- استرس اکسیداتیو
- سلول های سرطانی
- بیماری های عصبی
- سلول های مغزی
- تومور
- التیام زخم
- چین و چروک
- سطح گلوکز خون
- جلوگیری از سرطان
- بهبود سوختگی
- جلوگیری از بیماری های قلبی
- رفلاکس معده
- درمان آکنه
- فیتوشیمی
- کورکومینوئید
- دی متوکسی کورکومین
- بیس متوکسی کورکومین
- آتلانتون
- تورمرون
- زینجیبرن
- تاریخچه زردچوبه
- پراکسیداسیون
- بهبود سلامت مغز
- آروماتیک
- سلول های بنیادی عصبی
- دیسکینزی
- بهبود ایمنی بدن
- ضد عفونی
- تیفی سالمونلا
- استافیلوکوکوس اورئوس
- تولید صفرای کبد
- کاهش درد قاعدگی
- تسکین التهاب
- اختلال دستگاه گوارش
- درمان پسوریازیس
- علائم کششی
- درمان رنگدانه های پوستی
- درمان ترک کف پا
- درمان هیرسوتیسم
- درمان پرمویی
- اسکرابی
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده