مقالات تغذیه و سلامت

چرا مصرف ویتامین B۱۲ مهم است؟

چرا مصرف ویتامین B۱۲ مهم است؟

ویتامین B۱۲، برای عملکرد طبیعی مغز شما ضروری است و نقش مهمی در تشکیل سلول‌های قرمز خون و DNA در بدن شما دارد. آیا می‌دانید متابولیسم هر سلول در بدن به ویتامین B۱۲ بستگی دارد؟ بله، این کار انجام می‌شود، زیرا به سنتز اسید‌های چرب و تولید انرژی کمک می‌کند.

ویتامین B۱۲، برای عملکرد طبیعی مغز شما ضروری است و نقش مهمی در تشکیل سلول‌های قرمز خون و DNA در بدن شما دارد. آیا می‌دانید متابولیسم هر سلول در بدن به ویتامین B۱۲ بستگی دارد؟ بله، این کار انجام می‌شود، زیرا به سنتز اسید‌های چرب و تولید انرژی کمک می‌کند.


 از نظر ساختار، ویتامین B۱۲، پیچیده‌ترین و بزرگترین ویتامین است که به طور طبیعی فقط در گوشت موجود است.


اگر از مصرف مقدار کافی این ویتامین اجتناب کنید، بدن شما آسیب‌های برگشت ناپذیر و شدیدی را تجربه می‌کند، خصوصاً به سیستم عصبی و مغز آسیب می‌رسد.


بیایید بررسی کنیم که با توجه به سن شما، مقدار اندازه گیری شده در میکروگرم (میکروگرم) چقدر باید باشد:

• ۰-۶ ماه: ۰.۴ میکروگرم

• ۷-۱۲ ماه: ۰.۵ میکروگرم

• ۱-۳ سال: ۰.۹ میکروگرم

• ۴-۸ سال: ۱.۲ میکروگرم

• ۹-۱۳ سال: ۱.۸ میکروگرم

• ۱۸-۱۴ سال: ۲.۴ میکروگرم

• بالای ۱۸: ۲.۴ میکروگرم

• زنان باردار: ۲.۶ میکروگرم در روز و در صورت شیردهی ۲.۸ میکروگرم در روز

 

 

همانطور که قبلا ذکر شد، ویتامین B۱۲ به طور طبیعی فقط در گوشت‌ها یافت می‌شود. از این رو می‌توانید این ویتامین را از منابع حیوانی مانند لبنیات، تخم مرغ، گوشت، ماهی و مرغ به دست آورید.

افراد وگان که گوشت نمی‌خورند نیز می‌توانند ویتامین B۱۲ را فقط به صورت مکمل مصرف کنند یا می‌توانند با مشورت با یک متخصص رژیم غذایی به دنبال برخی از مواد غذایی غنی شده با B۱۲ باشند.

افرادی که در جذب این ویتامین از مواد غذایی با مشکل روبرو هستند مانند افراد مسن، بیماران دچار کم خونی مخرب یا افرادی  که دارای اختلالات روده‌ای است نیز مکمل‌هایی را برای جلوگیری از کمبود آن مصرف می‌کنند.

علائم کمبود ویتامین B۱۲

ضعف

تنگی نفس

پوست کمرنگ یا زرد

یبوست، کاهش وزن

مشکلات عصبی، احساس ضعف در عضلات

مشکل در راه رفتن

سوزن سوزن شدن در دست‌ها و پا‌ها

مشکلات روانی، مانند افسردگی، گیجی، از دست دادن حافظه و خستگی.

 

چه کسانی بیشتر به این کمبود مبتلا می‌شوند؟

گیاهخواران نسبتاً بیشتر در معرض خطر ابتلا به کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند، زیرا رژیم غذایی آن‌ها به طور کامل محصولات غذایی تهیه شده از حیوانات را حذف می‌کند.

افراد مسن به دلیل عدم توانایی جذب ویتامین از مواد غذایی.

افرادی که دچار کم خونی مخرب هستند و به دلیل کمبود پروتئینی به نام فاکتور ذاتی (IF) قادر به جذب ویتامین B۱۲ نیستند.


افرادی که مشکلات روده کوچک دارند

افراد مبتلا به اعتیاد به الکل مزمن

کسانی که از داروی متفورمین برای دیابت استفاده می‌کنند

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه