تاثیر هدف در زندگی بر حفظ سلامت

تاثیر هدف در زندگی بر حفظ سلامت


داشتن هدف در زندگی یک مسئله مهم است که می‌تواند آینده شما را تضمین کند و در رسیدن به موفقیت شما تاثیر بسزایی داشته باشد اما با هدف بودن چه ربطی با سلامت بدن دارد؟

به گزارش آی بانو؛ هدفمند و با انگیزه بودن در زندگی شاید متضمن خوشبختی نباشد، اما تحقیقات نشان می‌دهد که می‌تواند سلامت و طول عمر را افزایش دهد.

دکتر رندی کوهن، متخصص بیماری‌های قلبی و عروقی و مدیر بخش پزشکی دانشگاه Medical Practice Associates در بیمارستان Mount Sinai St. Luke’s-Roosevelt در نیویورک می‌گوید، هدفمند بودن در زندگی هیچ‌گونه تعریف قراردادی مشخصی ندارد، اما مجموع نظرات دال بر این است که هدف، حسی معنا دار است و این احساس را در فرد پدید می‌آورد که زندگی ارزش زیستن دارد.

قلبی سالم‌تر

دکتر کوهن و همکارانش با بررسی اطلاعات ده مطالعه از مجموع ۱۳۷۰۰۰ مرد و زن، طبق تخمین‌ها و نظرات روانشناسان دریافتند افرادی که حس هدفمندی کمتری دارد، احتمال بیشتری دارد که دچار سکته‌ی مغزی، حمله قلبی و یا بیماری‌های عروقی تصلب شرائین که نیازمند جراحیست، شوند.

در شرایط مشابه خطر کم‌تری افراد هدفمند را تهدید می‌کند. کوهن می‌گوید که در این افراد خطر مرگ و میر تا ۲۳٪ کم‌تر و مشکلات قلبی و عروقی تا ۱۹٪ پایین‌تر بود. در مقایسه‌ی مواردی که به سلامت کمک شایانی می‌نمایند، اشتیاق به ورزش کردن نسبت به سایر موارد، زندگی را هدفمند‌تر جلوه می‌دهد.

به گفته‌ی کوهن که یافته‌هایش در انجمن قلب امریکا در جلسات علمی سبک زندگی EPI در سال ۲۰۱۵ در بالتیمور ارائه شد، آنچه که بسیار قابل توجه بود صرف نظر از اینکه در چه کشوری مطالعه می‌نمائید و بدون در نظر گرفتن اینکه چه هدفی را در زندگی دنبال می‌کنید، تاثیرات مشابه است.

مطالعه‌ی منتشر شده در ۲۰۱۴ حاکی از آن بود که افراد بالاتر از ۶۵ سال که اهداف شخصی و رفاهی دارند، عمر طولانی‌تر دارند. در بین ۹۰۰۰ نفری که در یک دوره‌ی هشت و نیم ساله بررسی شدند، تنها ۹٪ از افرادی که از بیشترین رفاه برخوردار بودند، مردند، در حالی که در مقام مقایسه ۲۹٪ از افرادی که کمترین میزان رفاه را داشتند، مرده بودند.

محافظت از مغز

مزایای زندگی هدفمند تنها به سلامت قلب محدود نمی‌شود. تحقیقات انجام شده در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه Rush در شیکاگو اثبات می‌کند که زندگی هدفمند از ذهن محافظت می‌کند.
دکتر پاتریکا ای. بویلر، متخصص مغز و اعصاب مرکز بیماری آلزایمر Rush معتقد است هدف هر آنچه که باشد به مغز انعطاف‌پذیری می‌بخشد. هدف، مغز شما را در برابر تاثیرات بیماری‌هایی مانند آلزایمر قوی‌تر و مقاوم‌تر می‌کند.

شرکت‌کنندگان در پروژه سالخوردگی و حافظه Rush با آزمایش سالیانه و اهدای عضو موافق هستند بنابراین بافت مغزی بعد از مرگ می‌تواند مورد آزمایش قرار گیرد. مطابق با چهار مطالعه منتشر شده به‌وسیله‌ی تیم تحقیقاتی، موضوعاتی که در مقیاس هدف بالاترین امتیاز را داشتند عبارت بودند از:

• احتمال ابتلا به اختلالات شناختی خفیف تا ۲۹٪ کمتر شده بود
• احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر تا ۵۲٪ کمتر شده بود.
• احتمال بروز زوال عقل تا ۵/۲ مرتبه کاهش داشت..
• احتمال سکته مغزی تا ۴۴٪ کاهش یافته بود.
• احتمال انسداد سلول‌های خونی مغز که به بافت مغز آسیب می‌رساند تا ۵۲.۳٪ با کاهش روبرو بود.

نحوه‌ی عملکرد هدفمندی چگونه است؟

آنچه درمورد حس هدفمندی وجود دارد آن است که مزیت‌های آن برای مغز و بدن کاملا شناخته نشده است.

شواهد نشان می‌دهد افرادی که باورند دارند زندگی معنادار است، از سلامتشان بهتر مراقبت می‌کنند. روانشناسان در دانشگاه میشیگان و دانشگاه ویسکانسین دریافتند که زنان و مردانی که به طور منظم و دوره‌ایی آزمایشات کلونسکوپی، ماموگرافی، پروستات، پاپ اسمیر و کلسترول انجام می‌دهند احتمالا رتبه‌ی بالاتری در هدفمندی کسب می‌کنند. امتیازات بالاتر در مقیاس هدفمندی به معنای سپری کردن روزهای کمتر در بیمارستان تعبیر می‌شود .

دکتر بویل بر این باور است که یک زندگی هدفمند از تاثیرات روحی و روانی نیز برخوردار است. به‌گفته‌ی او، شواهدی وجود دارد که نشان می‌هد هدفمندی در زندگی از مغز در برابر تاثیرات منفی محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که حس قوی هدف‌دار بودن با ترشح سطح کمتری از هورمون استرس موسوم به کورتیزول، که روی سیستم‌های مختلف بدن تاثیر می‌گذارد، مرتبط است.

یافتن هدف

سوال کوهن ای است که اگر فردی هدف خاصی نداشته باشد، آیا واقعا راهی برای بهبود شرایطش وجود دارد که بتوان پیشنهاد نمود؟

دکتر ماری جو کریتزر، موسس و مدیر مرکز معنویات و سلامت در دانشگاه مین‌استوا باور دارد که پاسخ این سوال مثبت است. او این مراحل را در سمینار و وب‌ سایت دانشگاه مورد بحث قرار داد. دکتر کریتزر می‌گوید تامل در باب استعداد‌ها بهترین گام برای شروع است. سپس می‌افزاید که به نیازهای جهان نگاه کنید، با افراد و جامعه‌ای که دوست دارید شروع کنید: از خودتان بپرسید، با توجه به نعمت‌ها و استعدادهای منحصر به فردی که در اختیارتان قرار داده شده چگونه می‌توانید، متفاوت باشید؟

بوتنر در سخنرانی در سال ۲۰۱۰ در کنفرانس TED گفت: در زبان اکیناوان، حتی یک کلمه برای بازنشستگی وجود ندارد. در عوض، یک کلمه وجود دارد که در تمام عمر در اعماق وجودتان نفوذ می‌کند و آن "ikigai” است. تقریبا ترجمه‌ی آن انگیزه‌ی بیدار شدن در روز است.

دان بوتنر نویسنده‌ی The Blue Zones دریافت که در فرهنگ‌هایی که افراد عمر طولانی‌تری دارند به‌طور معمول چیزهایی رایجی را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند: رژیم سالم، سبک زندگی سالم و هدف داشتن. یکی از نقاط آبی که بوتنر درباره‌ی آن نوشت اکیناوا ژاپن است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه