مقالات روانشناسی
مقالات روانشناسی
درباره دوران بحرانی نوجوانی
نوجوانی از حیث دوران بلوغ و حال و احوال درونی و بالا و پایین شدن هورمونها مدام شبیه به بحران است یا دوز لذتش زیاد است یا غمش و اولین کمکی که آدم میتواند به خود بکند این است که از این اتفاق آگاه باشد و مدام به خودش یادآوری کند که مسائل آنق
مقالات روانشناسی
پناهگاه سکوت
در جهانی که گاهی اوقات حتی نزدیکترین صداها شنیده یا درک نمیشوند، و در لحظاتی که احساسات منفی ما را فرا میگیرد، سکوت به کمک ما میآید و میتواند به عنوان یک تسکین دهنده موقتی عمل کند.
مقالات روانشناسی
نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
نحوه خوابیدن شما بیش از آنچه تصور میکنید درباره شما می گوید. رویاهای شما، امیدهای شما و مهمتر از همه اشتیاقها و خواستههای شما. نحوه خوابیدن شما نشان میدهد که واقعاً به دنبال چه چیزی هستید. پس به نحوه خوابیدن خود و اطرافیانتان
مقالات روانشناسی
چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
تحمل این موضوع که کودکان با وزنشان مشکل داشته باشند برای والدین سخت است. به عنوان یک والد، شما آنچه در توان دارید را انجام میدهید تا به کودکتان کمک کنید، مخصوصا در مواردی که آنها دچار استرس باشند.
مقالات روانشناسی
چگونه خشم بهاری را کنترل کنیم
آیا کسی از شما متوجه بیشتر شدن استرس و عصبانیت خودش و اطرافیانش در فصل بهار شده است؟ هیچ به علت این رفتارها توجه کردهاید؟ آیا ممکنه این رفتار با زمان فصل بهار مرتبط باشد؟! بله یکی از علتهای بیشتر عصبانی شدن و بالا رفتن استرس فصل بهار است.
مقالات روانشناسی
چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
همه ما روزی با پکیجی که هنوز روانشناسان هم به آن نرسیدند تربیت شدیم، پکیج دمپایی و مگس کش. کم کم که بزرگ شدیم، یاد گرفتیم بدون اینکه بهمان بگویند، اتاقمان را مرتب کنیم و تکالیفمان را بنویسم. اما آیا اینکه دیگر از امر و نهیهای شیرین والدین در ام
مقالات روانشناسی
چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
دلایل مختلفی میتواند روی نحوه بیان احساسات مردان تاثیر داشته باشد که ما در این مطلب به بیان آن خواهیم پرداخت.
مقالات روانشناسی
چهار سناریوی احتمالی برای طول عمر انسان تا قرن آینده
برخی از حیوانات میتوانند «برای همیشه» زندگی کنند. پس آیا انسانها نیز میتوانند برای همیشه زندگی کنند؟ دستیابی به این هدف به این زودیها امکانپذیر نخواهد بود اما پیشرفتهای صورت گرفته در عرصه علم و فناوری ا
مقالات روانشناسی
«ضریب هوشی» آینده ما را پیش بینی می کند؟
در تازهترین تحقیقات، پژوهشگران از آزمایشهای DNA برای تخمین میزان هوش فرد استفاده کردهاند.
مقالات روانشناسی
کودکآزاری با سوگند رازداری!
کودک باید یاد بگیرد درباره رازهایی که او را ناراحت میکنند، حرف بزند. آموزش تفاوت بین راز خوب و بد با روش سادهای که در ادامه میخوانید به خانوادهها کمک میکند تا کودکشان دچار سوءاستفاده جنسی و جسمی نشود.
مقالات روانشناسی
حقایق خواندنی درباره احساس تنهایی
اگر تا به حال تنها بودهاید یا هستید، میدانید که زندگی با احساس تنهایی سخت است. فرقی نمیکند این احساس، برایتان جدید باشد یا ناشی از تغییرات اخیر در شرایط شخصی شما یا حتی جنبه مزمنتر زندگی شما، به احتمال زیاد میخواهید راهی
مقالات روانشناسی
اختلال بلاتکلیفی را جدی بگیرید
بلاتکلیفی یک موضوع پیشپاافتاده نیست و تأثیر این نوع رفتار بر سلامت، امنیت، روابط، نحوه گذراندن وقت و رفاه کلی افراد تأثیر میگذارد.
مقالات روانشناسی
ریلکسیشن و آرامسازی در یک دقیقه
ریلکسیشن و آرامسازی جسم و ذهن مهمترین کاری است که میتوانید برای سلامت روانتان انجام دهید. تنفس آگاهانه و تمرین مراقبتهای روزانه از میزان استرستان کم میکند، شفافیت ذهنی و تمرکزتان را تقویت میکند، عملکرد حافظه
مقالات روانشناسی
راهکارهایی برای کنترل خشم و عصبانیت
نمیدانید چگونه با مسئله عصبانیت خود کنار بیایید؟ ما صحبتهای کارشناسان کنترل خشم را آوردهایم تا بدانید چرا مردم عصبانی میشوند و بهترین روش برای مقابله با آن چیست؟
مقالات روانشناسی
چگونه اضطراب، رابطه بین زوجین را خراب میکند؟
به گفته یک روانشناس خانواده، اضطراب تا دو سال اول زندگی مشترک به دلیل تفاوتهای فرهنگی و اعتقادی تا حدی طبیعی است اما ادامهدار بودن اضطراب پس از گذشت دو سال از زندگی مشترک میتواند نشانه یک آسیب و اختلال در زندگی باشد.
مقالات روانشناسی
مهم ترین اشتباهات جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله
برخی اشتباهات جوانان در دهه ۲۰ زندگی ممکن است قابل جبران باشند اما مواردی هم وجود دارد که ممکن است جبران ناپذیر باشد. بنابراین باید به انتخاب راه درست در ۲۰ تا ۳۰ سالگی بسیار دقت کرد.
مقالات تغذیه و سلامت
رژیم غذایی چقدر بر افسردگی تاثیر دارد؟
بسیاری از ما ارتباط میان تغذیه و سلامت جسمی یا بیماری را درک می کنیم. اما در مورد ارتباط میان رژیم غذایی و افسردگی اطلاعی نداریم؟
مقالات روانشناسی
اختلال خواب در دانشآموزان را جدی بگیرید
دکتر نرگس رحمانی، روانشناس کودک در گفتگو با ایرنا زندگی می گوید اختلال خواب کودکان در طول شب دو دلیل دارد: «اضطراب و تنظیم نبودن ساعت خواب کودکان.»
مقالات روانشناسی
این کودکان در معرض لکنت زبان قرار دارند
دکتر آرزو سادات ملک نیا، روانشناس کودک میگوید:« کودکانی که در خانوادهای متولد میشوند که اعضای خانواده در بزرگسالی لکنت زباندارند، احتمال بروز لکنت در آنها بیشتر است. گاهی لکنت به دلیل بیماری، ضربه فیزیکی یا ع
مقالات روانشناسی
آیا ایرانیان، عصبانیترین مردم جهان هستند؟
برخی رسانهها گزارشی از یک مرکز نظرسنجی انعکاس دادهاند که براساس آن، ایرانیان در شمار عصبانیترین مردم جهان قرار گرفتند، اما آیا چنین رتبهای واقعیت دارد؟