مقالات تغذیه و سلامتی

نحوه ایجاد عادات غذایی سالم در خود و فرزندتان

نحوه ایجاد عادات غذایی سالم در خود و فرزندتان

در این مقاله سعی شده است به نکاتی در خصوص عادات غذایی سالم و نحوه ایجاد این نوع عادات در کودک و همچنین والدین پرداخته شود.

هری ترومن در یکی از گفتگوهای خود عنوان کرد: «سلامتی یک ملت به همان اندازه سلامتی فرزندانش می باشد». یکی از نگرانی های رو به رشد در خصوص سلامت در ایالات متحده افزایش سریع نرخ چاقی است. این شرایط به سطح اپیدمی در میان تمام سنین از جمله خردسالان رسیده است. یکی از دلایل اصلی مشکلات اضافه وزن در کودکان عادات غذایی نادرست می باشد.
 
جالب اینجاست که شکل گیری عادات غذایی در کودکان از نخستین لقمه های آنها خواهد بود و مطالعات صورت گرفته نشان می دهند که بیشتر تمایلات غذایی در کودکان تا پیش از سه سالگی آنها شکل می گیرند. بنابراین واضح است که اگر بخواهید فرزندتان عادات غذایی سالمی داشته باشد، مهم است که از همان سالهای ابتدایی بر روی آنها تمرکز کنید.
 ایجاد عادات و ترجیحات غذایی یک فرایند آموخته شده مانند خوابیدن در طول شب، آموزش استفاده از توالت و سایر مهارت های رشد می باشد. آموختن این آموزه ها به کودک، نیازمند مشارکت فعال والدین و مراقبان بوده و بایستی بدانید که این کار زمان بر می باشد. اطمینان از اینکه فرزندتان از توانایی انتخاب غذای سالم برخوردار شده است امری حیاتی بوده و والدین بایستی وقت گذاشته و انرژی لازم را برای آموزش مؤثر این مهارت ها به فرزندان خود اختصاص دهند.
ایجاد عادات غذایی سالم در کودکان البته به معنای پیروی از نوعی رژیم غذایی خاص نیستایجاد عادات غذایی سالم در کودکان البته به معنای پیروی از نوعی رژیم غذایی خاص نیست. نیازی به کالری شماری یا انتخاب غذاهای کم چرب یا بدون چربی نمی باشد، مگر آنکه رژیم غذایی کودک تحت نظارت پزشک انجام شود. اطمینان از برخورداری نوزاد یا کودک از یک رژیم غذایی سالم صرفاً تهیه انواع مختلف غذاهای سالم و محدود ساختن مصرف بیشتر غذاهای فرآوری شده است. در کنار معرفی یک رژیم غذایی کامل و مفید به کودک، در این بخش به نکات و فعالیتهایی که از شکل گیری عادات غذایی سالم در کودک حمایت می کنند اشاره می شود:
 1- الگوی خوبی برای فرزندتان باشید
یادگیری کودکان از طریق تقلید از شما و اطرافیان خود صورت می گیرد. اگر در مورد میوه و سبزیجات بد صحبت کنید یا خودتان زیاد از این مواد غذایی مصرف نکنید، فرزندتان نیز برای پذیرش آنها اوقات سختی را خواهد داشت. به یاد داشته باشید که فرزندتان به آنچه شما دوست دارید واکنش نشان خواهد داد.
 2- کودک را به فروشگاه یا اغذیه فروشی های محلی ببرید
شروع به معرفی میوه و سبزیجات مختلف به فرزندتان بکنید. نام انواع مختلف محصولات را به او یاد بدهید. با او در مورد رنگ های شگفت انگیز، بوهای عالی و بافت های متنوع صحبت کنید.
 3- در مورد میوه و سبزیجات نظرات مثبت بدهید
اجازه دهید به هنگام تغذیه کودک، متوجه شود چه می خورد، چه ویتامین ها و مواد معدنی دریافت می کند و تا چه اندازه مواد مغذی برای بزرگتر و قوی تر شدن او مهم هستند.
 4- کودک را ترغیب به نوشیدن آب کنید
آب به هضم غذا کمک کرده، دمای بدن را تنظیم می کند، مواد مغذی را به سلولها می رساند و مواد زائد را از بدن دور می سازد. با معرفی غذاهای جامد به کودک، نیاز به مصرف آب در او بیشتر می شود. در هر وعده غذایی به فرزندتان 2 تا 4 اونس معادل با 59 تا 118 میلی لیتر آب بدهید. عادت نوشیدن آب و نه آب میوه را در او تقویت سازید.
 5- تسلیم نشوید
ذائقه کودکان روز به روز تغییر می کند. تنها به این دلیل که کودک در یکی از روزها حاضر به خوردن نخود نشده است به این معنا نیست که از نخود بدش می آید. ظرف چند روز این غذا را مجدداً امتحان کنید، شاید به نتیجه خوشحال کننده ای برسید، اما در صورتی که نسبت به آن واکنش آلرژیک نشان داد از این کار صرفه نظر نمایید.
 6- جهت برخورداری کودک از یک رژیم غذایی متعادل، او را با مواد غذایی متنوع تغذیه کنید
تمامی مواد غذایی حاوی انواع مختلف ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی هستند. خوردن انواع غذاهای سالم به طور طبیعی منجر به تعادل در رژیم غذایی می شود. هنگامی که فرزندتان برای اولین بار شروع به غذاخوردن می کند، مقدار غذا به اندازه تنوع دارای اهمیت نیست.
 7- عجله نداشته باشید
بسیاری از کودکان آهسته غذای خود را می خورند و این عادت خوبی است که بایستی در آنها تقویت سازیم. بسیاری از ما وقت کافی برای خوردن وعده های غذایی نگذاشته و اغلب غذا را با عجله می خوریم که این یکی از بدترین عادات غذایی است که می توانید به فرزندتان بیاموزید. در عوض وقت کافی برای وعده های غذایی اختصاص داده به طوری که خود و فرزندتان بتوانید در کمال آرامش از این تجربه لذت ببرید.
 8- از یک برنامه غذایی پیروی کنید
کودکان شکم کوچکی دارند و اشتهای آنها دائماً در حال تغییر است، بنابراین توصیه می شود از چهار تا شش وعده غذایی کوچک در هر روز بجای سه وعده غذایی بزرگ استفاده کنید. تعیین زمان مشخص برای این وعده های غذایی به کودک شما در یادگیری پیروی از نوعی برنامه غذایی روزانه کمک می کند.
 9- هرگز کودک را مجبور به خوردن یا تمام کردن کل غذای خود نکنید
فرزند شما هر زمان که گرسنه باشد شروع به غذا خوردن خواهد کرد. و غذاهایی را خواهد خورد که بدنش بیشتر از همه به آنها نیاز دارد. در طول وعده های غذایی به او اجازه دهید تا هر مقدار که می خواهد بخورد.
 10- زمان صرف غذا را به یک رویداد خانوادگی تبدیل کنید
هر زمان که مقدور بود تمام خانواده بایستی با یکدیگر غذا صرف کنند. این کار کودک را به تعامل با دیگران در زمان صرف غذا و شروع به تجربه احساسی از تعامل اجتماعی ترغیب می سازد.
 اطلاعاتی از نویسندگان این مقاله چریل تالمن و جوآن الرز
چریل تالمن (Cheryl Tallman) و جوآن الرز (Joan Ahlers) دو خواهر و مادر 5 فرزند هستند و بنیانگذار کمپانی و سایت فِرش بیبی (Fresh Baby) می باشند. مادر آنها که آشپزی عالی بود به آنها مهارتهای خارق العاده ای از آشپزی آموخت. هر دو با سابقه طولانی در کارهای تجاری موفقیت آمیز تصمیم گرفته مهارت های آشپزی خود را با دانش کسب شده در خصوص غذاهای سالم و کودکان در هم آمیخته و این سایت و کمپانی (فرش بیبی) را راه اندازی کنند. هدف آنها در فرش بیبی آسان ساختن تغذیه سالم کودک برای تمام والدین بوده است.
 سلب مسئولیت: اطلاعات موجود در این برنامه یا مقاله با کمک از کارشناسان و اطلاعات موجود در اینترنت بدست آمده است. داده های موجود در این مقاله ممکن است با داده های مربوط به کودک شما مطابقت نداشته باشد. اکیداً توصیه می شود رهنمودها و توصیه های موجود در این برنامه را بدون مشورت با پزشک خود اعمال نکنید.
 
 
منبع: اپلیکیشن ردیاب کودک (‏Baby Tracker‏)‏

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه