کتاب فرهنگ سازمانی: روابط انسانی و ارتباطات درون سازمانی

کتاب فرهنگ سازمانی: روابط انسانی و ارتباطات درون سازمانی

کتاب فرهنگ سازمانی: روابط انسانی و ارتباطات درون سازمانی نوشتۀ محمدامین کشاورز و سید کاظم امینی، ضمن معرفی فرهنگ سازمانی و عوامل موثر در آن به نقش فرهنگ سازمانی در تعالی سازمانی و افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد کارکنان در سازمان می‌پردازد.

مدیریت مشارکتی به معنای مشارکت افراد مناسب، در زمان مناسب و برای انجام کار مناسب است. بر پایه این تعریف، مشارکت کارکنان در کارهایی که به خود آن‌ها مربوط می‌شود؛ مشارکتی داوطلبانه، ارادی و آگاهانه خواهد بود؛ این درگیری شخص را تشویق می‌کند که به تحقق هدف‌های گروه کمک کند و در مسؤلیت‌ها و پیامدهای آن‌ها سهیم شود.

فرهنگ سازمانی عموما به عنوان مجموعه‌ای از ارزش‌ها، فرضیه‌ها، فهم‌ها و هنجارهای کلیدی مشاهده شده که توسط اعضای یک سازمان به اشتراک گذاشته شده‌اند و به اعضای جدید به عنوان امر صحیحی یاد داده می‌شوند. استدلال شده که فرهنگ سازمانی ممکن است یک کلید مهم باشد که مدیران می‌توانند از آن برای هدایت مشارکت بین کارکنان‌شان استفاده کنند. فرهنگ سازمانی نیز نقش مهمی در ایجاد تعهد و ارتقاء کارایی ایفا می‌کند. به ویژه، مطالعات در صنایع و کشورهای مختلف نشان داده‌اند که فرهنگ‌های ابتکاری و حمایتی دارای اثرات مثبتی قوی بر تعهد و رضایت شغلی بوده‌اند در حالی که فرهنگ‌های دیوان سالاری دارای اثری منفی بوده‌اند.

در بخشی از کتاب فرهنگ سازمانی می‌خوانیم:

مدیریت منابع انسانی تخصص ویژه‌ای است که برای رضایت کارکنان و تامین هدف‌های سازمانی، برنامه‌ریزی و کوشش می‌کند. امروزه نقش مدیران منابع انسانی به کلی با گذشته متفاوت شده است و روز به روز نیز بر نقش و اهمیت آن در سازمان افزوده می‌شود. در عصر حاضر، مدیران رده بالای سازمان به این نتیجه رسیده‌اند که بدون یک مدیر منابع انسانی موثر و کارآمد، امکان رسیدن به هدف‌های سازمانی مشکل است. علاوه بر این، تحقیقات موجود نمایانگر این واقعیت است که رابطه‌ای بسیار قوی بین انجام وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی یک سازمان، از یک طرف و عملکرد واحد مدیریت منابع انسانی آن، از طرف دیگر، وجود دارد.

در سازمان‌های اداری کشور ما مدیران منابع انسانی، در واقع، همان مدیران امور اداری هستند و متاسفانه در عمل دیده می‌شود که بیشتر آنان فاقد هر گونه تخصص در زمینه مربوطه‌اند. این امر، نوعی بی‌ارزش شمردن مدیریت منابع انسانی در سازمان‌های دولتی و غیر دولتی است که نتایج منفی آن در تولید کالا و ارائه خدمات دیده می‌شود. هدف مدیریت منابع انسانی، عبارت است از افزایش کارایی نیروی انسانی در سازمان این هدف می‌تواند راهنمای مطالعه و به کار بردن اصول و مبنای مدیریت منابع انسانی باشد. مطالعات مدیریت منابع انسانی می‌تواند به این پرسش پاسخ دهد که مدیران منابع انسانی چه می‌کنند و چه می‌توانند بکنند.

فهرست مطالب

فرهنگ و ویژگی‌های آن
فرهنگ سازمانی
فرهنگ مشارکتی
مدیریت و ارتباطات درون سازمانی
فعالیت‌های مدیریت منابع انسانی
اثربخشی سازمانی
نتیجه‌گیری
منابع و مآخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه