مقالات گردشگری
معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
موزه هنرهای معاصر یکی از دیدنیهای متفاوت و شگفتانگیز تهران است و همهروزه از تعداد زیادی بازدیدکننده داخلی و خارجی میزبانی میکند. این موزه یکی از دیدنیترین و باارزشترین گنجینههای فرهنگ و هنر در کشور است.
موزه هنرهای معاصر یکی از دیدنیهای متفاوت و شگفتانگیز تهران است و همهروزه از تعداد زیادی بازدیدکننده داخلی و خارجی میزبانی میکند. در این مطلب قصد داریم با این موزه که یکی از دیدنیترین و باارزشترین گنجینههای فرهنگ و هنر در کشور است، آشنا شویم و راههای دسترسی به آن را بررسی کنیم.
معرفی موزه هنرهای معاصر
موزه هنرهای معاصر تهران دارای جامعترین و مهمترین گنجینههای هنر مدرن پس از جنگ جهانی دوم تا پیش از دهه ۱۹۸۰ میلادی در خارج از اروپا و آمریکای شمالی است که شامل کارهای مهمی از جنبشهای هیجاننمایی انتزاعی، پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی و فوتورئالیسم میشود.
در گنجینه دائمی موزه بیش از ۴۰۰۰ اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی ایران و جهان نگهداری میشود که نزدیک به ۴۰۰ عدد از آنها ارزش استثنایی دارند. ارزش آثار موزه در حدود ۲٫۵ میلیارد دلار برآورد شده است. از جمله آثار موزه میتوان به کارهای بسیار شاخصی از گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، لُویت و جاکومتی اشاره کرد. مجموعه بسیار مهمی از هنر معاصر ایران و نقاشی هنرمندانی چون سهراب سپهری نیز از جمله داراییهای این موزه است.
در مجموع، موزه هنرهای معاصر دارای ۹ گالری است که سه گالری آن به نگهداری آثار ارزشمند هنرمندان یاد شده میپردازد و ۶ گالری موقت آن هم در مسیر بازدیدکنندگان قرار دارد؛ بهطوری که بازدید از آنها برای کسانی که به موزه هنرهای معاصر میروند، بسیار ساده و دلنشین خواهد بود. در محوطه این موزه هم آثار هنری و مجسمههایی از هنرمندان کشورهای مختلف دنیا قرار دارد. معروفترین این آثار، پیکره «درمانگر» اثر رنه ماگریت (René Magritte)، نقاش بلژیکی است.
موزه هنرهای معاصر تهران کجاست؟
موزه هنرهای معاصر یکی از جاهای دیدنی تهران است که در ناحیه مرکزی پایتخت (شرق خیابان کارگر شمالی و در ضلع غربی پارک لاله) واقع شده است.
آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، حد فاصل بلوار کشاورز تا خیابان فاطمی، جنب پارک لاله
مسیر دسترسی به موزه هنرهای معاصر
دسترسی با مترو: برای رسیدن به موزه هنرهای معاصر میتوانید در ایستگاه متروی میدان انقلاب اسلامی در خط ۴ مترو تهران از قطار پیاده شده و از آنجا با تاکسی در خیابان کارگر شمالی به پارک لاله و ورودی موزه هنرهای معاصر برسید که مسیر نسبتا کوتاهی دارد.
دسترسی با اتوبوس: اتوبوسهای مسیر میدان آزادی - میدان هفت تیر و میدان آزادی - میدان ولیعصر در ضلع جنوبی پارک لاله ایستگاه دارند و از آنجا با پنج دقیقه پیادهروی به موزه میرسید.
دسترسی با تاکسی: اگر قصد استفاده از تاکسی دارید، میتوانید از تاکسیهایی استفاده کنید که از بلوار کشاورز، خیابان فاطمی و خیابان کارگر شمالی تردد میکنند. از میدان ولیعصر، میدان دکتر فاطمی، میدان هفت تیر و انقلاب اسلامی به ورودیهای مختلف اطراف پارک لاله تاکسی تردد میکند و میتوانید پس از پیاده شده شدن از تاکسی بهسمت موزه هنرهای معاصر بروید.
معماری موزه هنرهای معاصر تهران
ساختمان موزه هنرهای معاصر از نمونههای معماری نوین در ایران به شمار میرود. در این سازه، از معماری سنتی ایران و مفاهیم فلسفی همراه عناصر مدرن بهره گرفته شده است.
ساختمان موزه از سنگ و بتون ساخته شده و روی هم رفته (همراه باغهای اطراف) ۸۵۰۰ متر مربع مساحت دارد. مساحت سطح کلی دیوارهای موزه نزدیک به ۲۵۰۰ متر مربع است. خود موزه بیش از ۵۰۰۰ متر مربع مساحت دارد و ساختنش ۹ سال طول کشید. محوطه موزه دارای دو ورودی است که یکی در سوی پارک لاله قرار گرفته و خدماتی به شمار میرود و دیگری ورودی اصلی است که از سوی خیابان کارگر در غرب سازه راه میدهد. ساختمان خود موزه در جنوب بستر طرح و باغ مجسمه واقع شده است؛ و این باغ محیطی گسترده و چمنکاریشده در شمال ساختمان است. نمای بیرونی ساختمان با الهام از بادگیرهای مناطق حاشیه کویر ایران ساخته شده است.
سیرکولاسیون موزه هنرهای معاصر تهران
ساختمان موزه از دو بخش کلی، مجموعهای از فضاهای بسته و حیاط میانی تشکیل شده است. درون ساختمان و در فضای بسته آن، مسیری مارپیچ بهصورت چرخشی طراحی شده است که افراد با پیمودن مسیری با شیب کم، به سوی پایین راهنمایی میشوند. این مسیر مارپیچ داخلی در تضاد با نمای بیرونی، حالتی کاملا نوین دارد. مارپیچ دارای هفت فضا یا گالری (نگارخانه) اصلی است.
فضای نخست سرسرای اصلی ساختمان است که «گالری شماره یک» خوانده میشود. این گالری بهآرامی به گالری پس از خود متصل میشود و بازدیدکننده را درون زمین میبرد. گالریهای مجموعه دارای طرحهای کمابیش همانند هستند؛ اما گالریهای یک و پنج که محور اصلی ساختمان موزه را میسازند، با دیگر گالریها متفاوتند. اتصال هر گالری به گالری پس از خود از طریق شیبراهههایی با شیب ملایم صورت گرفته که در هماهنگی کامل با گالریها ساخته شدهاند.
سرسرا، قاعدهای متشکل از هشتضلعی نیمهمنظم و طاقی بلند است که بالای آن نورگیر سقفی بزرگی با چهاربادگیر قرار دارد. در طراحی این سرسرا اهمیت زیادی به فضای میانی و ارتباط آن با ورودی و زنجیره گالریهای دیگر و نیز با کتابفروشی و رستوران مجموعه داده شده است. ارتباط سرسرای اصلی با پایینترین سطح موزه از فضای تهیِ میانی و شیبراهه مارپیچ به وجود آمده است. پایین مارپیچ و در دل هشتی، اثری مدرن از هنرمند ژاپنی نوریوکی هاراگوچی با نام ماده و فکر قرار دارد که ترکیبی از روغن و پولاد است.
این اثر که در ایران ساخته شده است، همانند حوضخانههای ایرانی است و بهدلیل ویژگی انعکاسی این ترکیب، بازدیدکنندگان آن را بهشکل آینهای بزرگ میبینند.طراحی فضاهای بسته بهگونهای است که گالری شماره یک یا همان سرسرای اصلی، نقطه آغاز و پایان بازدیدکننده خواهد بود. این موزه اگرچه در طول حیات خود در فرازونشیب بسیاری قرار گرفته و متاثر از حوادث تاریخی و سیاسی زیادی بوده است، همواره آثار بسیاری از هنرمندان ایرانی و خارجی را به نمایش می گذارد. بنابراین حضور در این موزه و چرخیدن در فضاهای گالریها خالی از لطف نبوده و احساس خوبی را به بازدیدکننده منتقل میکند.
کتابخانه موزه هنرهای معاصر تهران
علاوه بر گنجینه دائمی موزه با بیش از ۴۰۰۰ اثر ارزشمند و یگانه از نخبگان هنرهای تجسمی ایران و جهان، آثار باغ تندیس، گنجینه عکس و سینماتک که آن را در ردیف یکی از ارزشمندترین جاهای دیدنی برای اهالی هنر قرار میدهد، موزه هنرهای معاصر تهران دارای کتابخانهای تخصصی است. این کتابخانه در پایان شیبراهی قرار دارد که به بخش های امور اداری و هنری میرسد.
در مخزن این کتابخانه نزدیک ۵۰۰۰ کتاب فارسی و غیرفارسی وجود دارد که موضوعات هنری گوناگونی چون معماری، نقاشی، طراحی، ارتباط تصویری، عکاسی، سینما و جز اینها را پوشش میدهد. ردهبندی کتابهای این کتابخانه بهصورت ردهبندی کنگره (LC) است و تنها اعضا میتوانند از آن استفاده کنند. عضویت در این کتابخانه، ویژه دانشجویان و پژوهشگران رشته هنر است.
جاهای دیدنی اطراف موزه هنرهای معاصر
به گزارش وب گاه گردشگری کجارو پس از بازدید از موزه میتوانید سری به این پارک نیز بزنید و ضمن استفاده از فضای پارک، از بازارچه صنایع دستی آن نیز دیدن کنید.
از دیگر دیدنیهای اطراف موزه هنرهای معاصر میتوان به تئاتر شهر، موزه فرش و موزه دکتر شریعتی اشاره کرد.
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده