کتاب کارآفرینی برای دانشمندان و مهندسین

کتاب کارآفرینی برای دانشمندان و مهندسین

کتاب کارآفرینی برای دانشمندان و مهندسین نوشته‌ی کاتلین آر. آلن، با هدف کمک به دانش پژوهان در پیشرفت افکار اندیشمندانه و استفاده از ابزارهای ملزوم برای شناسایی فرصت و همکاری موثر با صاحبان کسب و کار نوشته شده است.

در دنیای امروز، کارآفرین بودن دانشمندان و مهندسان حقیقتی غیر قابل انکار است. از آن‌جا که لغت کارآفرین ریشه در کلمه فرانسوی به مفهوم متعهد شدن در قبال انجام کاری دارد به نظر می‌رسد که علم مهندسی با کارآفرینی هم‌زیستی دارد. کارآفرینان فرصت را شناسایی و منابع مورد نیاز برای آغاز یک فعالیت اقتصادی را گردآوری می‌کنند و اقدامات مورد نیاز را انجام می‌دهند. به طور مشابه مهندسان، ریاضیات، علوم و یکپارچگی سیستم‌ها را برای طراحی، ساخت و بهره‌برداری از کالاها یا فرآیندهای مورد نظر به کار می‌بندند.

عده‌ای از دانشمندان این طور استنباط می‌کنند که تحصیلات مهندسی، پایه‌ای منطقی برای فهم مفاهیم کارآفرینی، مثل بازگشت بر سرمایه، ریسک و فرصت را ایجاد می‌کند. مهندسان در طول تحصیلات خود، مهارت‌های بسیاری برای تحلیل فرآیندهای مختلف می‌آموزند. آن‌ها با فرا گرفتن مفاهیم تجارت و توسعه مهارت‌های ارتباطی و خلاقیت فنی خود را افزایش می‌دهند و در نهایت داوطلبانی منطقی برای کارآفرینی به حساب می‌آیند.

مهندسین قطعا روند توسعه محصولات را به صورت کامل درک می‌کنند، ولی باید دانست که روش طراحی آن تا بازار، خطی نیست و به فناوری مورد استفاده وابسته است. رد شدن از این گذرگاه مستلزم عبور از دره مرگ و یا به عبارتی دیگر شکاف مبهمی بین گسترش محصول و محصول مورد رضایت مشتریان خواهد بود. به همین جهت دانشمند یا مهندسی که سعی دارد تا از این راه با استفاده از مهارت‌های فنی رد شود، بیشتر مواقع موفق نخواهد شد. قوانین ذهنی افراد فنی بیش‌تر بر این پایه شکل گرفته است که هر آن چیزی که تولید می‌کنند، مورد پسند مشتری قرار می‌گیرد؛ اما بیش‌تر مواقع این اتفاق نمی‌افتد.

دانشمندی که قادر به درک صحیحی از افکار کارآفرینان نیست، نمی‌تواند به درستی ابزارهای کسب و کار را در جهت تجاری سازی فناوری خود استفاده نماید. بنابراین مابین رشته‌های فنی و کارآفرینی شکاف عمیق و چالش برانگیزی است. کاتلین آر آلن (Kathleen R Allen) کتاب کارآفرینی برای دانشمندان و مهندسین (Entrepreneurship for Scientists and Engineers) را به صورتی نوشته تا نگرشی درست همراه با مهارت‌های مورد نیاز مهندسین را با هدف پیشبرد موثر فناوری جدید و کارآفرینی از مرحله مفهوم تا بازار ایجاد نماید.

در بخشی از کتاب کارآفرینی برای دانشمندان و مهندسین می‌خوانیم:

کارآفرین شدن دانشمندان و مهندسان به هیچ وجه نگرش تازه‌ای نیست، اما در دنیای امروز، دانشجویان علی رغم عدم قطعیت و بحران‌های موجود در کارآفرینی، آن را به امنیت نسبی مشاغل صنعتی ترجیح می‌دهند. این رویکرد به طور وسیعی در حال گسترش است، زیرا نسل جدید دانشجویان مایلند زندگی خود را شخصاً تامین نمایند تا بتوانند به طور نسبی، از امکانات زندگی بهتر برای رسیدن به آرزوهای خود بهره‌مند گردند. بی‌شک کارآفرینی، یا فرصت مالکیت یک کسب و کار، روشی برای نیل به چنین اهدافی به شمار می‌آید.

در دنیای امروز، کارآفرین بودن دانشمندان و مهندسان یک واقعیت است و تاریخچه آن از ایجاد شرکت‌هایی مانند سنسورز آنلیمیتد (با بنیانگزاری گرگِ الُسن یکی از نخستین شهروندانی که به طور خصوصی به فضا سفر کرد) و گوگل (با پایهریزی لری پیج و سرجی برین) آغاز شد. بدین ترتیب مهندسان و دانشمندان با موفقیت در دنیای کارآفرینی حضور یافتند.

فهرست مطالب

فصل اول: دانشمندان و مهندسان کارآفرین
فصل دوم: شناسایی و غربال فرصت‌های فناوری
فصل سوم: طراحی و توسعه آغاز یک کسب و کار بر پایه فناوری
فصل چهارم: تشکیل یک گروه اثربخش
فصل پنجم: مفهوم مالکیت معنوی
فصل ششم: استراتژی حق اختراع و علامت تجاری
فصل هفتم: استراتژی‌های توسعه محصولات فناوری برتر
فصل هشتم: انتقال فناوری و استراتژی‌های ورود
فصل نهم: الگوهای پذیرش فناوری و استراتژی بازاریابی
فصل دهم: مدل تجاری
فصل یازدهم: سرمایه‌گذاری راه اندازی فناوری
فصل دوازدهم: سرمایه‌گذاری رشد
فصل سیزدهم: ارزیابی فناوری

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه