کتاب استراتژی هوشمندی کسب‌ و کار

کتاب استراتژی هوشمندی کسب‌ و کار

آنچه در کتاب استراتژی هوشمندی کسب‌ و کار بیان می‌شود، نکاتی است که مدیران کلیدی سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی مانند بوئینگ و IBM در مسیر دستیابی به تعالی در هوشمندی سازمانی و تحلیل داده تجربه کرده‌اند و طی جلساتی، آن تجربه‌ها را با یکدیگر به اشتراک گذاشته‌اند.

کتاب استراتژی هوشمندی کسب‌ و کار (Business Intelligence Strategy)، پروژه‌ای بوده که بیش از دو سال به طول انجامیده است. این کتاب از زنجیره میزگردهای ماهیانه کمیته مشاورین تعالی BI نشات گرفت. مباحث این میزگردها در قالب مقالات متعدد توسط اعضای کمیته، متخصصین موضوعات مربوطه در IBM و رهبران صاحب فکر مختلف در صنعت ارا‌ئه شد. سپس این مقالات به کیت IBM BI Champion تبدیل و در نهایت به کتابی که اکنون می‌خوانید بدل گردید.

کمیته مشاورین تعالی BI توسط IBM در سال 2008 تشکیل شد. این کمیته، متشکل از گروهی از متخصصین هوش تجاری در چندین صنعت مختلف، با این فلسفه تشکیل شد که اگرچه BI فناوری بسیار مهمی بود اما به نظر می‌رسید موفقیت در اغلب سازمان‌ها محدود بود. با این شناخت، IBM اقدام به دور هم جمع نمودن راهبران سرشناس‌ترین برنامه‌های موفق BI نمود تا در خصوص رموز موفقیت به بحث بپردازند. هر یک از این افراد حرفه‌ای، یک مجری موفق در صنعت BI به شمار می‌رفتند. سازمان‌هایی با هزاران نیرو را توانمند نموده بودند، واحد BI یا کمیته BI در سایز بزرگ داشتند و به طور موفقیت‌آمیزی برنامه‌های استاندارد افراد، فرآیندها و فناوری را در سازمان خود تهیه کرده بودند. به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش هزینه‌ها را برای سازمان خود رقم زده و کارایی را افزایش داده بودند و زمان را برای بسیاری از فرآیندهای مهم خود کاهش داده بودند.

IBM این متخصصین را در کمیته مشاورین تعالی BI دور هم جمع نمود تا درباره چالش‌های مشترکی که در مسیر حرکت خود با آن‌ها مواجه شده‌اند به بحث و تبادل نظر بپردازند و راه‌هایی که توانسته‌اند بر این چالش‌ها چیره شوند را مطرح کنند.

این گروه از سازمان‌های منحصر به فرد، به طور مرتب با یکدیگر ملاقات داشتند و در خصوص موضوعات مختلف به تبادل نظر می‌پرداختند. هر عضو در حوزه‌ی متفاوتی تخصص داشت که می‌توانست به دیگران کمک کند:

جان بویر (John Boyer)، مدیر مرکز تعالی BI شرکت نیلسن بود.
بیل فرانک (Bill Frank) مدیر اجرای ITGF BI در جانسون و جانسون است. او بیش از 25 سال تجربه در پشتیبانی تصمیم‌گیری و هوشمندی کسب‌ و کار و دارای گواهی مدیریت پروژه حرفه‌ای (PMP) است. بیل در چندین شرکت بزرگ فعالیت داشته است، از جمله AT & T، تایم وارنر، و اخیرا بیشتر در جانسون و جانسون. در J & J، بیل نقش کلیدی را در توسعه راه حل‌های BI، مدل سازمانی، حاکمیت، شیوه و اشائه BI در کل شرکت ایفا کرده است. بیل یکی از اعضای موسس مرکز BI شرکت J & J و همکار رهبری گروه داخلی 300 نفره متمرکز بر پیشبرد، ارتباطات و به اشتراک گذاری تجربه‌های اثبات شده است.
برایان گرین (Brian Green) در بخش مدیریت اطلاعات شرکت بلوکراس بلوشیلدتنس مدیر BI و حوزه مدیریت عملکرد بود.
تریسی هریس (Tracy Harris) در بخش تحلیل کسب و شرکت IBM محقق بهترین پروژه‌های BI و رئیس کمیته تعالی BI شرکت IBM بود.
کی ون دوانتر (kay van de vanter)، راهبر معماری BI در مرکز BI شرکت بوئینگ بود.

پس از چندین ماه بحث و گفتگو، متخصصینی در موضوعات مختلف دعوت شدند و هر چند همکاری اندکی داشتند اما به این گروه و محتوای کتاب کمک بسیار قابل توجهی کردند. از جمله مایکل Dziekan، که تخصص عمیقی در فصل مربوط به ساختارهای سازمانی داشت؛ فارست پالمر، که دانش خود را در زمینه استراتژی همسویی کسب‌ و کار به اشتراک گذاشت و آندریاس کوکوپلوس، که دیدگاه‌های ارزشمندی در استراتژی تکنولوژی داشت و همگی از تیم BI شرکت IBM بودند. موضوعات مختلفی مورد بحث واقع شد، از جمله پذیرش کاربران، جلب نظر مدیران، ساختارهای سازمانی و مشخص شد هر یک از این موضوعات فارق از نوع صنعت، چالشی مشترک برای هر یک از اعضا بوده است. این اکتشافات منجر به ارائه یک سری از مقالات شد که به عنوان خروجی این مباحث توسط IBM برای معرفی بهترین راهکارهای غلبه بر این چالش‌ها منتشر می‌شد. محتویات این مقالات، ستون فقرات این کتاب را شکل داد و برخی از محتویات آن‌ها نیز مستقیما مورد استفاده واقع شد.

این کتاب در زمینه هوش تجاری است، آنچه این اثر را متمایز می‌کند، توجه همزمان به 3 موضوع کلیدی می‌باشد که رمز موفقیت در مسیر ایجاد تغییرات و دستیابی به هوشمندی است:

1- همسویی راهبردی.
2- تغییر رفتار و انجام اقدامات سازمانی و ساختاری
3- ایجاد زیرساخت‌های فنی و IT مناسب

در بخشی از کتاب استراتژی هوشمندی کسب‌ و کار می‌خوانید:

یک زیرساخت IT با معماری مناسب باید نیازهای تحلیلی دنیای واقعی کاربران را پشتیبانی نماید. اگرچه یک سازمان ممکن است اطلاعات تصفیه شده، سازگار و سودمند داشته باشد، اما اگر مجموعه ابزارهای مناسبی را که کاربران با آن راحت باشند، نداشته باشد و متدولوژی‌های مناسب برای دسترسی، تحلیل و اقدام موثر روی داده‌ها را اجرا نکند، زیرساخت BI کار خود را انجام نمی‌دهد.

سازمان‌ها به اطلاعات با معماری خوب و اجزاء تحلیلی نیاز دارند که دیدی کاملا قابل استناد از کسب‌ و کار برایشان فراهم کند. این همان چیزی است که شرکت را قادر به رقابت موفق و پیش بینی دقیق‌ آینده می‌کند. بنابراین الزامات یک استراتژی BI با معماری خوب بایستی:

• پشتیبانی از طیف وسیعی از کاربران چه برای مدیران اجرایی که از پشت میز یا در راه سازمان انتظار یک دید خلاصه دارند، و چه تحلیلگران کسب‌ و کاری که نیازمند ساخت تحلیل‌های پیچیده و بررسی عمیق اطلاعات هستند، قابلیت‌های BI باید قادر به پشتیبانی از گروه‌های مختلف کاربرانی که در حال کار از طریق بستر اطلاعاتی سازگار هستند، باشد. آن بستر باید در دسترس، جذاب و قابل استفاده تصمیم گیرندگانی که می‌خواهند با داده‌ها کار کنند، باشد. اطلاعات باید هرجا و هر طور که کاربران می‌خواهند و نیاز دارند در دسترس‌شان باشد. نیازهای کاربران مختلف باید مورد توجه قرار گیرد: گزارش‌گیری، تحلیل، داشبوردها یا کارت‌های امتیازی، برنامه‌ریزی، تحلیل پیشرفته، و قابلیت‌های دیگر مورد نیاز هزاران کاربر.

• داشتن عملکرد بالا، گزارشات پیچیده و مملو از اطلاعات، باعث طولانی شدن زمان انتظار برای کاربرانی می‌شود که انتظار نتایج را در کسری از ثانیه دارند، از این رو با گسترش حجم اطلاعات و کاربران، تیم‌های BI بایستی زیرساختی را برنامه‌ریزی کنند که قابلیت تغییر اندازه داشته و عملکرد بالاتری داشته باشد.

فهرست مطالب

درباره نویسندگان
یادداشت مترجم
پیشگفتار
مقدمه
ارزش موفقیت هوشمندی کسب‌وکار برای سازمان
چارچوب تعالی استراتژی هوشمندی کسب‌وکار
تعیین سطح بلوغ
تعالی هوشمندی کسب‌وکار
استراتژی‌هایی برای موفقیت
ایجاد تعالی در هوشمندی کسب‌وکار (BI) و مدیریت عملکرد (PM)
فصل 1: تدوین استراتژی همسویی کسب‌وکار
مقدمه‌ای بر رویکرد مدیریت استراتژیک
ارزیابی وضعیت فعلی
مدیریت عملکرد: چارچوبی برای استراتژی
متدولوژی دستیابی به مدیریت عملکرد
تعیین اولویت‌ها
تحلیل و اولویت بندی
تعریف مدل تجاری
فصل 2: استراتژی سازمانی و رفتاری
درک فرهنگ کسب‌وکار
حمایت مدیران اجرایی
ارزش یک ساختار سازمانی
رویکردهای سازماندهی
بلوغ BICC
پذیرش کاربران
اطلاع رسانی
نمایش
آموزش
اشتراک دانش
مدیریت تغییر
فصل 3: استراتژی تکنولوژی
استانداردسازی و یکپارچه‌سازی
تطبیق توانایی‌ها کاربران با نقش‌ها
دستیابی به بهره‌وری فناوری‌اطلاعات
اهرم سازی سرمایه‌گذاری‌های موجود
ایجاد پلتفرم اطلاعات
حاکمیت اطلاعات
دستیابی به اعتماد در اطلاعات
ملاحظات استقرار
فرآیند‌هایی برای تغییر و توسعه
ایجاد استراتژی تکنولوژی موفق
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه