کتاب نقشه راه بزرگ

کتاب نقشه راه بزرگ

کتاب نقشه راه بزرگ نوشته‌ی محسن لاسمی، به عنوان رویکردی نو در معماری راهبردی تحول به ابزارهایی می‌پردازد که هر کدام با ظرفیت‌های فراوان ایجاد تغییر در سازمان می‌تواند پیام‌آور بهبود و توسعه‌ی ظرفیت‌های اقتصادی باشد.

از جمله عواملی که در توسعه‌ی فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی یک جامعه‌ی پیشرو از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است، نگرش آن جامعه به برنامه‌ی تحول و تعهد و اجرای آن با بهره‌برداری از ابزارهای مناسب است. ابزارهایی که از ظرفیت‌های بالای توسعه برخوردار بوده و به برنامه تحول در جامعه به شکلی بنیادین می‌پردازد. در این مسیر با بررسی نیازمندی‌های یک جامعه به برنامه‌ی تحول، ابتدا باید به قابلیت‌های این برنامه در تأمین نیازمندی‌های جامعه در یک مدل بومی منعطف تمرکز نمود. مدلی که ضمن تأمین نیازمندی‌های جامعه‌ی بهره‌بردار، از قابلیت‌های بالای تحول در برقراری ارتباطات بین ابزارهای معرفی‌ شده برخوردار باشد.

قابلیت‌هایی که ضمن تأمین رویکردهای پیش‌نیازی حلقه‌های ارتباطی یک زنجیره تحول در سازمان، از توانایی بالای هدایت، پالایش، پردازش داده‌ها و استخراج اطلاعات مناسب جهت بهره‌برداری در زنجیره تحول سازمان برخوردار باشد. در این رابطه از جمله عواملی که قبل از اجرای برنامه جامع تحول دریک سازمان باید مورد توجه قرار گیرد، مفهوم هندسه تحول و یا شیوه معماری ارتباطات برقرار شده بین اجزای زنجیره‌ی تحول در سازمان و یا جامعه‌ی بهره‌بردار از برنامه تحول می‌باشد. مفهومی که از نظر علمی دارای ویژگی‌های خاص برقراری ارتباط بین اجزای زنجیره‌ی تحول می‌باشد و در این کتاب به شکلی علمی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در بخشی از کتاب نقشه راه بزرگ می‌خوانیم:

در واقع هدایت، نظارت و کنترل برای اجرای هر فعالیتی این امکان را فراهم خواهد ساخت تا نتایج کار را به‌موقع، درست و منطبق با برنامه‌ و بودجه پیش برد و با تصمیمات اصلاحی به اجرای آن سرعت بخشید. بدین ترتیب در هر لحظه می‌توان با مراجعه به برنامه زمان‌بندی و گزارش‌های پیشرفت کار، ارزیابی و کنترل فعالیت‌ها را در اختیار گرفت.

فرآیندهای امور مالی و عملیاتی از جمله فعالیت‌هایی هستند که به‌طور مستمر نیاز به هدایت، نظارت و کنترل دارند. در بخش امور مالی برآورد هزینه، نحوه تأمین و مصارف مالی، گزارش نقدینگی، کنترل هزینه‌ها و شناسایی بهترین راه‌ها برای اثربخش کردن هزینه‌ها به‌ ویژه در شرایط تغییر دستور کارها و در امور عملیاتی ازجمله عوامل اصلی مورد نظر می‌باشد. توجه به تطبیق توانایی‌های مربوط به فعالیت‌های اجرایی بر اساس برنامه زمان‌بندی‌ شده عملیات، کیفیت و کمیت آن‌ها و تمرکز افراد به مسئله‌یابی، چاره‌جویی و ارائه راه‌حل و اجرا در شرایطی مناسب از جمله رویکردهایی است که در بخش امور مالی سازمان مورد بررسی قرار می‌گیرد. رویکردهایی که نیازمند توجه بیشتر مدیران و بهره‌برداری از روش‌های نوین هدایت، نظارت و کنترل می‌باشد.

فهرست مطالب

موفقیت‌های نقشه راه بزرگ در چاپ اول
سخن ناشر
پیش گفتار
فصل اول: معماری راهبردی تحول و نقش آن در ترسیم الگوهای اقتصادی کلان
فصل دوم: معماری راهبردی تحول و نقش آن در ترسیم الگوهای اقتصادی خرد (سازمان)
فصل سوم: مرکز برنامه‌ریزی، هدایت و پایش راهبردی تحول در سازمان
فصل چهارم: معماری راهبردی تحول و نقش آن در حمایت از تولید ملی
فصل پنجم: معماری راهبردی تحول و نقش آن در توسعه نظام آموزشی سازمان
فصل ششم: معماری راهبردی تحول و نقش طرح‌ریزی استراتژیک در ترسیم الگوی توسعه سازمان
فصل هفتم: معماری راهبردی تحول و ابزارهای نوین برنامه‌ریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد
فصل هشتم: معماری راهبردی تحول و نقش آن در توانمندسازی نیروی کار (سرمایه انسانی)
فصل نهم: معماری راهبردی تحول و فناوری‌های نوین ارزیابی و سنجش مهارت‌های فردی کارکنان
فصل دهم: معماری راهبردی تحول و فناوری‌های نوین برنامه‌ریزی جانشینی
فصل یازدهم: معماری راهبردی تحول و فناوری‌های نوین مهندسی خلاقیت در سازمان
فصل دوازدهم: معماری راهبردی تحول و فناوری‌های نوین مدیریت دانش و اطلاعات در سازمان
فصل سیزدهم: معماری راهبردی تحول و ابزارهای نوین توانمندسازی سازمانی
فصل چهاردهم: معماری راهبردی تحول و نقش آن در مقاوم‌سازی اقتصاد
سخن پایانی
مراجع
نگرش برگزیده‌ای از سوابق تحقیقات علمی نویسنده اثر
برخی دوره‌های آموزشی برگزارشده توسط نویسنده اثر
سایر آثار منتشر شده از نویسنده این اثر

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه