کتاب سازه‌های ضد اسید

کتاب سازه‌های ضد اسید


پوریا آذربخت در کتاب سازه‌های ضد اسید، مطالبی را در خصوص انواع پوشش‌های ضد خوردگی به صورتی که در صنایع و کارخانجات بزرگ مانند صنایع شیمیایی، نفت، گاز و پتروشیمی، نیروگاه‌های آبی و حرارتی، صنایع تولید فلزات آهنی و غیرآهنی و بسیاری واحدهای صنعتی دیگر مورد نیاز باشد، با منابع و استانداردهای معتبر جمع آوری کرده است.

در سال‌های گذشته در ایران در خصوص انواع رنگ‌های صنعتی فعالیت‌های با ارزشی انجام شده است و بسیاری از کارخانجات تولید رنگ‌های صنعتی، اقدام به تولید و ارایه مقاله‌های علمی به زبان فارسی نموده‌اند و در عین‌ حال اداره استاندارد نیز اقدام به تدوین استاندارد‌های لازم در زمینه انواع رنگ‌های صنعتی نموده است.

در سال‌های اخیر کتاب‌های جامعی نیز در زمینه انواع رنگ‌های ساختمانی و صنعتی در ایران تألیف و به چاپ رسیده است که نیاز صنایع و واحدهای تولیدی و همچنین دانشجویان و محققان این عرصه را در حد زیادی مرتفع می‌سازد.

اما در ایران مرجعی معتبر مانند کتاب سازه‌های ضد اسید به زبان فارسی در زمینه پوشش‌های ضد خوردگی شامل انواع پوشش‌های رزینی یکپارچه، انواع کاشی‌کاری و آجرکاری ضد اسید، انواع پوشش‌های لاستیکی یا همان رابرلاینینگ و انواع پوشش‌های ترموپلاستیک، وجود ندارد.

عدم وجود چنین مراجعی به زبان فارسی باعث مشکلات فراوانی در انتخاب درست این نوع از پوشش‌ها در بسیاری از واحدهای تولیدی به‌ خصوص پروژه‌های استراتژیک شده است چرا که مدیران و کارشناسان واحدهای فوق یا باید به مواد شرکت‌های تأمین کننده و یا مجری این کار (ایرانی یا خارجی) اطمینان کنند و یا خود با مراجعه به استانداردهای خارجی و کتب به زبان‌های انگلیسی و آلمانی، پوشش‌های مقاوم را انتخاب نمایند که این مورد خود باعث انتخاب نامناسب مواد پوششی می‌گردد چرا که نتیجه تفسیر متن کتب و استانداردهای فوق توسط افراد غیر متخصص، موجب انتخاب نامناسب پوشش می‌گردد.

در دانشگاه‌های کشور نیز کمتر به ارائه دروسی جهت آشنایی دانشجویان به این نوع از پوشش‌ها توجه شده است. متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل استفاده از پوشش‌های نامناسب و غیر مقاوم در پروژه‌های صنعتی به‌ خصوص در مجتمع‌های پتروشیمی که مواد خورنده یکی از معضلات اصلی آن‌ها است، ضرر و زیان هنگفتی به این واحدها وارد شده است و در عین‌ حال محیط‌ زیست نیز در حوزه آب و خاک آسیب جدی دیده است که این مورد به هیچ وجه مورد بررسی قرار نمی‌گیرد.

کتاب سازه‌های ضد اسید مجموعه‌ای از ترجمه استاندارد‌های معتبر در این عرصه و نیز ترجمه و اقتباس از یک هندبوک معتبر در زمینه پوشش‌های ضد خوردگی است، در عین‌ حال تجربه‌های اجرایی پوریا آذربخت در 12 سال گذشته در بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی به‌ خصوص در مجتمع‌های پتروشیمی در ماهشهر، برخی از نیروگاه‌های جدید و قدیم، مجتمع‌های تولید فولاد و مس نیز در این کتاب آمده است.


فهرست مطالب
فصل اول: سازه‌های بتونی و فلادی
فصل دوم: چرا می‌بایست از سطوح بتونی محافظت گردد
فصل سوم: لایه‌های بازدارنده
فصل چهارم: کاشی کاری و آجرکاری ضد اسید
فصل پنجم: ملاحظاتی در خصوص آجرکاری ضد اسید در داخل مخازن و تجهیزات در واحدهای تولیدی و کوره‌ها
فصل ششم: آجرکاری تجهیزات شیمیایی و مخازن بسته
فصل هفتم: آجرکاری تجهیزات با دما و فشار بالا
فصل هشتم: آجرکاری مخازن باز، پیت‌ها و مخازن جمع‌آوری
فصل نهم: حفاظت از ساختمان‌های واقع در واحدهای تولیدی و تأسیسات واقع در فضای باز
فصل دهم: سرامیک لاینینگ ضد اسید جهت سطوح کف
فصل یازدهم: پوشش‌های رزینی یکپارچه جهت سطوح کف
فصل دوازدهم: پوشش‌های آلی جهت سطوح بتونی از دیدگاه استاندارد DIN بخش سوم
فصل سیزدهم: انواع لاینینگ جهت سطوح بتونی از دیدگاه استاندارد DIN بخش چهارم
فصل چهاردهم: انواع پوشش‌ها و لاینینگ‌های مرکب جهت سطوح بتونی از دیدگاه استاندارد DIN بخش پنجم
فصل پانزدهم: مجتمع‌های دارای واحدهای اسید شویی فلزات
فصل شانزدهم: حفاظت از خوردگی در کارخانجات تولید مواد غذایی و دارویی
فصل هفدهم: مقاومت شیمیایی، مکانیکی و حرارتی فلزات در برابر خوردگی
فصل هجدهم: بازرسی لاینینگ‌ها و پوشش‌های اجرا شده بر روی سطوح کربن استیل و بتونی
فصل نوزدهم: تست منفذ یابی و یا آزمایش ناپیوستگی بر روی پوشش‌ها و لاینینگ‌های جدید اجرا شده بر روی سطوح زیر کار رسانا
فصل بیستم: اجرای پوشش یا لاینینگ با رزین‌های ترموست با عمل‌آوری سرد، استفاده از بخش چهارم استاندارد BS
ضمائم یک: مثال‌هایی از مشخصات فنی مواد ضد اسید
ضمائم دو: روند اجرای دو پروژه ضد اسید
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه