کتاب رسیدن به رشد سریع

کتاب رسیدن به رشد سریع

 چگونه شرکت‌های نوپای فناور موفق می‌شوند و به رشد سریع می‌رسند

کتاب رسیدن به رشد سریع: چگونه شرکت‌های نوپای فناور موفق می‌شوند و به رشد سریع می‌رسند، سعی دارد تا به خلاصه‌ترین شکل ممکن، به شما چه در قالب موسس یک استارتاپ، چه در قالب سرمایه‌گذار و یا سیاست‌گذار، در انتخاب‌ مسیرهای شغلی صحیح کمک کند.

با وجود گسترش روز افزون فعالیت‌های استارتاپی در دنیا، در ایران کمتر از ده سال است که مفاهیمی نظیر استارتاپ، سرمایه‌گذاری خطرپذیر و... مطرح است. همچنین شرکت‌ دانش بنیان (نوپا) که نزدیک‌ترین مفهوم به شرکت‌‌های نوپای فناوری محور است، سابقه‌ای کمتر از 20 سال دارد.

اما هیچکدام از این‌ها به این معنا نیست که ایران قبل از این سال‌ها، شرکت‌ دانش بنیان تاسیس نکرده و یا چالش‌های پیش رویش متفاوت از نوپاهای خارجی بوده‌اند. شرکت‌های جدیدی که بر مبنای فناوری‌های سطح بالا تاسیس می‌شوند و امید به پیشرفت دارند همیشه جزو شرکت‌های نوپای فناوری محور به حساب می‌آیند، چه به این نام خوانده شوند یا نه. نقطه مشترک همه‌ی آنان برای رسیدن به درآمدی بالا، رشد سریع با مشکلات عدیده‌ی روبه‌رویشان است.

اکثر این مشکلات در تمام دنیا مشترک هستند. باید توجه داشت که شدت این مشکلات و سختی‌های پیش رو به قدری است که خیلی از شرکت‌ها توانایی عبور از آن را ندارند و احتمال شکستشان بالاست، به حد فاصل عبور از این مشکلات دره مرگ می‌گویند.

کتاب رسیدن به رشد سریع قصد دارد تا عواملی که سبب شکست و یا پیروزی نوپاهای فناور می‌شوند را شرح داده و به بررسی آن‌ها بپردازد.

در بخشی از کتاب رسیدن به رشد سریع می‌خوانیم:

در کتاب «ایلان ماسک: تسلا، اسپیس ایکس و تلاش برای آینده‌ای شگفت‌انگیز» که توسط «اشلی ونس» نوشته شده است، زمان آغاز به کار فعالیت شرکت تسلاموتورز حدود سال 2002 ذکر شده است. در حالی که اولین خودروهای این شرکت در سال‌های 2008 تا 2010 عرضه شدند. در این پژوهش ما مشاهده کردیم که تمامی شرکت‌های تحت بررسی که به تازگی از مرحله طفولیت خارج شده و در مرحله رشد سریع قرار داشتند، در فاصله‌ی 4 تا 10 سال قبل از رسیدن به رشد سریع تاسیس شده‌ بودند.

ضمن این‌که برخی از آن‌ها سال‌ها قبل از شروع به کار رسمی شرکت هم به نوعی فعالیت‌هایی کاملا در راستای فعالیت شرکت و یا شبیه به آن را انجام داده بودند. بنابراین می‌توان گفت که برای رسیدن شرکت به مرحله‌ی رشد سریع حدود 5 سال زمان مورد نیاز است. که البته استانداردهای جهانی نیز عدد 3 تا 7 سال را برای رسیدن به موفقیت در شرکت‌های نوپای فناور مناسب می‌دانند. امروز شما حتما دیجیکالا را می‌شناسید اما هر موقع نام آن را می‌شنوید باید به یاد داشته باشید که حدود 5 سال از تاسیس آن گذشته بود که نام آن کم‌کم همه‌گیر شد.

با توجه به زمان لازم برای عبور از مرحله ایجاد تا رشد سریع، ضمن اینکه تیم باید بتواند روحیه خودش را حفط کند، می‌بایست نحوه‌ی تامین منابع مالی مورد نیاز در این دوران، از ابتدا مشخص و مورد توافق تیم باشد. یعنی اینکه منابع از محل دارایی‌های شخصی افراد تامین‌ خواهد شد یا فرشتگان کسب‌وکار یا شتاب‌دهنده‌ها و یا... باید برای تیم روشن باشد.

فهرست مطالب

مقدمه
شروع
سازمان
ارزش‌ها و اهداف
رهبر
اعضای تیم اصلی
روابط
موخره
ضمیمه: رهبری و ابعاد آن
جمع‌بندی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه