کتاب خودآموز شیمی آسان

کتاب خودآموز شیمی آسان


این کتاب مورد توجه اداره آموزش و پرورش شهرستان کرج قرار گرفته و در شهرستان مشهد نیز روش آن مورد تقدیر قرار گرفته است.
درس شیمی را چگونه مطالعه کنیم؟!

فنون خاص برای خواندن و مطالعه ی درس شیمی:
۱- بخاطر داشته باشید که خواندن ۱۰ صفحه از کتاب شیمی مشابه خواندن ۱۰ صفحه از یک کتاب تاریخ و یا ادبیات نیست، متن مربوط به این درس پیچیده تر است زیرا که می تواند شامل: فرمول ها، نمودارها، تصاویر و مفاهیم مشکل باشد. بنابراین شما نیاز دارید تا برای خواندن ، فکر کردن و انجام تکالیفتان زمان بیشتری را اختصاص دهید. به عنوان مثال ؛ممکن است برای تسلط بر۵ صفحه از یک کتاب شیمی نیاز به ۵۰ دقیقه زمان باشد.
۲- سعی کنید تا قدرت انتقال خود را بهبود ببخشید. به همین خاطر تکالیفتان را دسته بندی کنید و آن ها را به قسمت های کوچک تر تقسیم کنید؛ برای مثال برای مطالعه ی ۲۰ صفحه از کتاب آن را به ۴ بخش ۵ صفحه ای تقسیم بندی کنید
۳- به طور فعال مطالعه کنید و به دنبال ایده ها و فکر های بهتر برای یادگیری باشید. و از رفتار هایی که سبب غیر فعال شدن ذهنتان می شود پرهیز کنید، مثلاً از لایت کردن کتاب (استفاده از ماژیک مارکر برای مشخص کردن متن کتاب) بپرهیزید و بجای آن از نوشتن خلاصه ی مطالب خوانده شده و استفاده از ایده های کلیدی در حاشیه کتاب استفاده کنید.
۴- هنگامی که شما می خواهید در حاشیه کتاب خود مطالبی بنویسید بهتر است که از ایده و تفکر خود مثال ها و یا فرمول ها را شرح دهید؛ زیرا این روش به اندازه ی کلمات داخل متن مهم هستند.
۵- هنگام مطالعه ممکن است یکسری سوال برایتان پیش بیاید، آن ها را در یک کاغذ بنویسید و سعی کنید جواب آن ها را پیدا کنید و یا از معلمتان در اولین فرصت بپرسید و هرگز منتظر نباشید تا شب قبل از امتحان سعی در کشف آن ها داشته باشید زیرا شب قبل از امتحان زمان مناسبی برای کشف مطالب و پیدا کردن راه حل منطقی نیست.
۶- برای یادداشت هایی که در کلاس و یا کتاب های مختلف در ارتباط با درس تهیه کرده اید زمان مناسب در نظر بگیرید و سعی کنید آن ها را در یک فترچه مخصوص خلاصه نویسی کنید.
۷- بلافاصله بعد کلاس وقت مناسبی را جهت ویرایش و مرور یادداشت های خود در نظر بگیرید زیرا این زمان، بهترین فرصت برای کشف ایده ها و مفاهیمی خواهد بود که شاید سر کلاس از آن ها چیزی متوجه نشده اید و یا ناقص درک کرده اید، و سعی کنید مطالب را با کتاب درسی خودتان مقایسه کنید و درستی کشف ایده خود را در یابید
۸- جهت آماده شدن برای امتحان وقت مناسبی را در نظر بگیرید و تعدادی مسئله حل شده تهیه کنید و آن ها را مطالعه کنید، سپس با استفاده از آن ها مسائل مشابه آن ها را مورد بررسی قرار داده برای هر کدام روش حل مناسبی طراحی کنید. در صورت نیاز معادله یا فرمول مربوط به مسائل را از کتاب درسی خود پیدا کنید.
۹- هنگام جواب دادن به سؤالات و مسئله ها به خود اطمینان دهید که شما قادر هستید به سوال جواب مناسبی دهید. برای افزایش اطمینان می توانید از خود بپرسید که این مسئله جزء کدام دسته از مواردی است که قبلاً حل کرده اید؟ و در ذهن خود مسائلی را بخاطر آورید که قبلاً در دفترچه مکمل سؤالات کتاب خود به آن ها پاسخ داده اید.
۱۰- یکی از همکلاسی های خود را به عنوان شریک مطالعاتی خود انتخاب کنید.
و حداقل هفته ای یکبار درس ها را با یکدیگر مرور کنید و مطالب درسی را برای هم شرح دهید. (در انتخاب شریک مطالعاتی خود دقت کنید که او شخصی جدی و قابل اطمینان در درس خواندن باشد). و از یکدیگر امتحان بگیرید و مطالب را با صدای بلند برای هم توضیح دهید.
۱۱- حل تمرین ها و شرح مسائل را با صدای بلند انجام دهید و تصور کنید که شیمی را به شخص دیگری درس می دهید، این روش ،مفاهیم را در حافظه ی بلند مدت قرار می دهد.
۱۲- همیشه قبل از شروع امتحان به خدا توکل کنید و از او کمک بخواهید، و مطمئن باشید با عنایت او همه چیز ممکن است. همچنین بعد از هر امتحان زمان مناسبی را برای مرور سؤالات امتحانی در نظر بگیرید و به رفع اشکالات خود بپردازید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه