کتاب ارزشیابی از دانش‌آموزان دارای اختلال دیکته

کتاب ارزشیابی از دانش‌آموزان دارای اختلال دیکته


کتاب ارزشیابی از دانش‌آموزان دارای اختلال دیکته اثر سروش نجف زاده، برای معلمان پایه اول به نگارش درآمده و به راهکارهای صحیح دیکته گفتن می‌پردازد.

این کتاب شامل هشت فصل است، که در فصل اول معلم نوع مشکل را با توجه به جدول ذکر شده مشخص می‌کند و سپس با توجه به نوع مشکل، فصل مربوطه را انتخاب کرده و دیکته‌ها را با توجه به آن بیان می‌کند.

هنگامی که دانش‌آموز دیکته‌اش را درست و زیبا می‌نویسد، هم معلم و هم والدین او لذت زیادی می‌برند همچنین خود دانش‌آموز نیز از این که تلاشش بی‌ثمر نبوده است مشعوف می‌شود. برخی از دانش‌آموزان با توجه به تلاش زیادی که می‌کنند هنوز در دیکته‌هایشان ضعیف هستند و جالب این که وقتی به دیکته‌هایشان دقت می‌کنیم متوجه می‌شویم که فقط یک نوع غلط است که همیشه تکرار می‌شود. این دانش‌آموزان را اصطلاحا، دانش‌آموزانی با اختلالات دیکته می‌خوانیم.

هر چند مشکلات اینگونه دانش‌آموزان اگر در همان پایه‌ی اول تشخیص داده شود، با فرستادن به مراکز اختلالات قابل حل است؛ اما مشکل این‌جاست که مرکز اختلالات در همه‌ی شهرها و روستا‌ها وجود ندارند یا فاصله‌ی آن‌ها به قدری دور است که دانش‌آموزان توانایی مراجعه به این مراکز را ندارند.

در بخشی از کتاب ارزشیابی از دانش‌آموزان دارای اختلال دیکته می‌خوانید:

ارزشیابی از دانش آموزانی که ضعف ادراکی - حرکتی دارند.
برای کمک به این دانش آموزان بهتر است نحوه‌ی به دست گرفتن مداد، نشستن بر روی نیمکت و چگونگی فشار قلم را آموزش دهید.

فاصله‌ی چشم با کتاب باید 30 سانتی‌متر باشد. قلم می‌بایست در میان دو انگشت شست و اشاره قرار بگیرد و به انگشت وسط تکیه کند. قلم را باید قدری راحت در دست گرفت، زیرا محکم گرفتن قلم موجب خستگی زود هنگام و تاخیر در آموزش خواهد شد.

1. با ارزیابی مبتنی بر برنامه، هم خوانا بودن و هم سرعت نوشتن را ارزیابی کنید. هر روز باید وقتی را برای ارزیابی کنار بگذارید.
2. پس از پایان دیکته، تعداد حروف ناخوانا را مشخص کنید. از دانش‌آموز بخواهید دوباره آن‌ها را بنویسد. به او بیاموزید در هر نوبت دیکته گفتن باید تعداد حروفی که بد خط نوشته است کاهش یابد.
3. حروفی را که حدس می‌زنید دانش‌آموز کند یا بد خط می‌نویسد را چندین بار در دیکته به کار ببرید. او را هدایت کنید تا آن کلمات را ضمن گفتن شما بنویسد.
4. ابتدا در دفتر به او سرمشق دهید و کلمات جدید را داخل دو خط موازی و صورت عمودی بنویسید، سپس با مرور زمان سرمشقش را روی تخته بنویسید.
5. چشم‌های دانش‌آموز را ببندید. کلمات را با فوم یا مقوا در آورده و به او بدهید تا لمس کند، سپس از او بخواهید آن را بنویسد.

فهرست مطالب
فصل اول: تشخیص مشکل
فصل دوم: ارزشیابی از دانش آموزانی که ضعف حافظه‌ی دیداری دارند
فصل سوم: ارزشیابی از دانش آموزانی که ضعف حساسیت شنیداری دارند
فصل چهارم: آموزش به دانش آموزانی که ضعف آموزشی دارند
فصل پنجم: ارزشیابی از دانش آموزانی که ضعف حافظه توالی دیداری و تمیز دیداری دارند
فصل ششم: ارزشیابی از دانش آموزانی که وارونه یا قرینه نویسی دارند
فصل هفتم: ارزشیابی از دانش آموزانی که ضعف تمیز دیداری و کم دقتی دارند
فصل هشتم: ارزشیابی از دانش آموزانی که ضعف ادراکی - حرکتی دارند
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه