کتاب تکلیف شب برای دانش‌آموزان ابتدایی، فرصت‌ها و تهدیدها

کتاب تکلیف شب برای دانش‌آموزان ابتدایی، فرصت‌ها و تهدیدها


کتاب تکلیف شب برای دانش‌آموزان ابتدایی، فرصت‌ها و تهدیدها نوشته سروش نجف زاده، به دنبال پاسخگویی به سوالاتی است که در ذهن بیشتر معلمین در رابطه با تکلیف شب وجود دارد.

فصل اول این کتاب با توضیحاتی در رابطه با تکلیف شب و اهمیت دوره‌ی ابتدایی در زندگی فرد، آغاز شده است. فصل دوم کتاب، به بررسی آرا و عقاید متخصصین آموزشی و تحقیقات صورت گرفته در رابطه با تکلیف شب برای دانش‌آموزان ابتدایی می‌پردازد و نظرات مخالف و موافق با دلایل آن ذکر می‌گردد. در فصل سوم، ویژگی‌های یک تکلیف شب مناسب برای دانش‌آموزان ابتدایی به همراه نمونه‌هایی از تجربیات دبیران کار آزموده، آورده شده است. در پایان (فصل چهارم)، این کتاب در خصوص بازخورد صحیح تکالیف شب و توضیحاتی در رابطه با ارزشیابی کیفی، توصیفی داده‌ شده است.

در بخشی از کتاب تکلیف شب برای دانش‌آموزان ابتدایی، فرصت‌ها و تهدیدها می‌خوانید:

تکالیف خلاقیتی: معلم با ارائه‌ی این نوع تکالیف دانش‌آموزان را وادار می‌کند با روش و راه جدیدی کاری را عملی سازند یا اثر کاملا جدیدی از خود ارائه دهند. در درس هنر و بنویسیم این تکالیف جایگاه خاصی دارد. به‌ عنوان‌ مثال، کلاسی را در نظر بگیرید که معلم پس از آموزش چهار عمل اصلی و یا مفاهیم هندسه در درس ریاضی از فراگیران خواسته است، به‌ عنوان تکلیف در منزل، کارهای مختلفی را انجام دهند:

الف. مسئله‌ای بنویسید که برای رسیدن به جواب پایانی، از پنج راه‌حل استفاده کرده باشید.
ب‌. یک مربع بکشید. با رسم سه خط، مربع را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید.

در تقسیم‌بندی دیگر که توسط صاحب‌ نظران کشورمان انجام‌ شده است، دو نوع تکلیف دیگر به این تکالیف اضافه نموده‌اند که آن‌ها عبارت‌اند از:

تکالیف پژوهشی: این نوع تکالیف با هدف تولید دانش توسط فراگیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش انجام تکلیف عمدتا مبتنی بر شیوه‌ی حل مسئله و روش عملی است. به لحاظ زمانی ممکن است این نوع تکالیف در زمان طولانی‌تر انجام گیرند. معمولا توسط معلم مسئله طرح‌ شده که فراگیران برای یافتن پاسخ مسئله باید از روش علمی و یا ساختن فرضیه، آزمایش و… استفاده کنند. مثلا: کدام دانه زودتر رشد می‌کند؟ عدس یا لوبیا.

تکالیف هوشی: این عنوان از تئوری هوش چندگانه‌ی (گاردنر) وام گرفته‌ شده است. (گاردنر) معتقد است که هوش با توانایی تحلیل مسائل و نیز برخورداری از کارایی در محیطی طبیعی و واقعی ارتباط فراوان دارد. چنانچه بخواهیم تئوری هوش چندگانه گاردنر را در کلاس مورد استفاده قرار دهیم آن آگاه باید تکالیفی را تدوین و طراحی کنیم. که مبتنی بر استفاده و بهره‌گیری از تمامی توانایی‌های فرد باشد. معلم در ارائه این نوع تکالیف خود را ملزم به استفاده از هوش زبانی، منطقی، ریاضی، مکانی، حرکتی، جسمانی، موسیقیایی، میان فردی، درون فردی و طبیعت‌گرا می‌نماید و تکالیف ارائه‌ شده را به‌ گونه‌ای تنظیم می‌کند تا فراگیر در انجام تکالیف خود از این توانایی‌ها بهره گیرد.

فهرست مطالب
پیشگفتار
فصل اول: تکلیف شب چیست؟
فصل دوم: تکلیف شب برای دانش‌آموزان ابتدایی، آری؟ خیر؟
فصل سوم: ویژگی تکلیف شب مناسب
فصل چهارم: بازخورد مناسب به تکلیف شب

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه