کتاب انتخاب رشته هوشمندانه: گروه علوم انسانی

کتاب انتخاب رشته هوشمندانه: گروه علوم انسانی


کتاب انتخاب رشته هوشمندانه: گروه علوم انسانی به قلم عباس شادلو، مطالب کلیدی و مهمی در مورد امتحان ورودی به دانشگاه ارائه داده و شما را با رشته‌های پردرآمد و دانشگاه‌های معتبر کشور آشنا می‌کند.

بدون تردید می‌توان گفت انتخاب رشته صحیح جزء دو یا سه انتخاب تعیین ‌کننده در طول زندگی‌تان است. شاید انتخاب رشته تحصیلی و در واقع انتخاب شغل، انتخاب همسر و انتخاب محل زندگی‌ را بتوان جزء اساسی‌ترین انتخاب‌های بشر دانست که انتخاب شغل به دلایل زیادی اهمیت ویژه دارد.

اول اینکه درآمد و اقتصاد شخصی و خانواده را نوع شغل مشخص می‌کند، دوم آنکه پرستیژ و پایگاه اجتماعی فردی و خانوادگی را نوع شغل مشخص می‌کند، سوم اینکه سبک زندگی تا حدود زیادی به درآمد و نوع شغل بستگی دارد، چهارم آنکه وسعت دید انسان و نوع نگاهش به جهان وابستگی مستقیم به نوع انتخاب رشته تحصیلی، میزان تحصیلات و نوع شغل شما دارد.

حساسیت انتخاب رشته آنچنان است که کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند آرزوهای داوطلب حتی درسخوان‌ترین آن‌ها را بر باد دهد و جز پشیمانی یا عقب افتادن از دیگران دست کم به مدت یک سال هیچ چاره‌ای نخواهد بود. بنابراین نگاه دقیق به انتخاب رشته و رجوع به افراد دارای صلاحیت و صاحب‌ نظر و طرف مشورت قرار دادن آن‌ها خالی از فایده نیست.

شغل شما بستگی به یک تصمیم یا یک انتخاب دارد و آن هم انتخاب رشته تحصیلی شماست که باید در مقطع زمانی کوتاه پس از اخذ دیپلم و قبل از ورود به دانشگاه با قاطعیت و البته با چشم باز و اطلاعات کافی انجام شود. مهم‌ترین عامل تفاوت‌‌گذاری بین افراد نوع انتخاب آن‌ها است. این نوع انتخاب افراد است که آن‌ها را به مسیرهای مختلف می‌کشاند و سرنوشت جداگانه‌ای را برای آن‌ها رقم می‌زند.

انتخاب رشته تحصیلی در کنکور چون دیگر انتخاب‌ها شما را به مسیرهای مختلفی هدایت می‌کند، و شما با حق انتخاب باید سعی و تلاش خود را مصروف انتخابی صحیح کنید تا در اولین مرحله که در واقع‌ مهم‌ترین مرحله زندگی است در مسیری صحیح که تضمین ‌کننده آینده شما است، قرار بگیرید.

این کتاب سعی دارد به شما در این تصمیم‌گیری کمک کند. بخش‌های مختلف کتاب به طور مبسوط شما را با قوانین گزینش دانشجو و نحوه امتحان ورودی دانشگاه، نوع سوالات، درصد و ضریب‌ها و سهمیه‌ها و نحوه پاسخگویی داوطلبان در سال‌های گذشته و رتبه و درصدهای لازم برای رسیدن به رشته‌های پرطرفدار آشنا می‌کند و در نهایت به معرفی پرطرفدارترین رشته‌ها و پرطرفدارترین دانشگاه‌ها می‌پردازد.

در بخشی از کتاب انتخاب رشته هوشمندانه: گروه علوم انسانی می‌خوانیم:

نیروی محرک شما برای رسیدن به هدف همان انگیزه است. اغلب افرادی که با انگیزه هستند موفق‌تر عمل می‌کنند. افراد با انگیزه تلاش بسیار بیشتری برای رسیدن به هدف از خود نشان می‌دهند تا افرادی که به شانس معتقدند. شانس در آزمون کنکور هیچ جایگاهی ندارد. این را به خاطر بسپارید.

یک مثل آلمانی می‌گوید آنان که به امید شانس زنده‌اند سال‌ها پیش مرده‌اند. بنابراین قبل از ورود به میدان کنکور با خود بیندیشید چه هدفی دارید و برای رسیدن به هدف چقدر حاضرید بها بپردازید. اگر قاطعانه تصمیم خود را گرفته‌اید شما در واقع انگیزه لازم برای رسیدن به هدف دارید.

گرچه انتخاب اولیه رشته تحصیلی یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های شما در طول زندگی‌تان است اما نکته مهم‌تر همت و تلاش شما برای رسیدن به این انتخاب است. ممکن است فردی در بادی امر بهترین رشته و پردرآمدترین رشته را انتخاب کند و حتی با اطلاعات درست به رشته‌هایی که آینده‌ای مطمئن دارند راهنمایی شده باشد اما مسئله مهم این است که آیا توانایی علمی و رتبه علمی لازم برای رسیدن به آن را دارد یا خیر.

گذشتگان و دانایان گفته‌اند «خواستن توانستن است.» اگر انتخاب شما واقع‌بینانه و از عمق وجود شما برخاسته باشد یعنی به معنای واقعی به رشته‌ای علاقمند باشید و آن را «خواسته» باشید به اطمینان می‌توان گفت تمام تلاش و امکانات خود را برای رسیدن به این خواسته به کار خواهید گرفت. اگر شما به رشته‌ای که به روحیات شما نزدیک است اما رتبه علمی بالایی را طلب می‌کند، علاقمند باشید، شما ممکن است سال‌ها از عمر خود را پشت کنکور بگذرانید تا به رشته مورد علاقه خود برسید. به نظر می‌رسد این کار عاقلانه است.

فهرست مطالب
پیشگفتار
تحصیلات دانشگاهی آری یا خیر
دانشگاه وسیله یا هدف
حذف کنکور!
چرا انتخاب رشته می‌کنیم؟
دانشگاه‌تان را درست انتخاب کنید
کدام بهتر است؟
دانشگاه سرزمین آرزوها نیست
از همین حالا تصمیم‌گیری کنید
درآمد یا بازار کار کدام یک؟
تصمیم آخر با خود شماست!
نقاط قوت خود را شناسایی کنید.
الف) عوامل موثر بر انتخاب رشته- عوامل فردی و خانوادگی
ب) عوامل موثر بر انتخاب رشته- عوامل جبری
شرایط شرکت در کنکور
سهمیه‌ مناطق
استان، ناحیه، قطب
تقسیم بندی نواحی در انتخاب رشته
تغییر رشته تحصیلی
تذکرات مهم
انواع مؤسسات دانشگاهی
نکته‌های مهم
انتقال و تعویض رشته
سهمیه‌ها
پاسخ به سوالات مهم انتخاب رشته
کدام رشته‌ها با بیکاری مواجهند
طبقه‌بندی رشته‌ها پیش از انتخاب
نمره خام و نمره تراز
نمره تراز
آمار شرکت کنندگان
هزینه دوره‌های آموزشی
رشته‌های علوم انسانی
میانگین نمرات سال‌های گذشته
انتخاب رشته
بهترین رشتهه‌ای علوم انسانی از لحاظ بازار کار
معتبرترین دانشگاه‌های علوم انسانی کشور

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه