کتاب سبک شناسی در معماری داخلی

کتاب سبک شناسی در معماری داخلی


کتاب سبک شناسی در معماری داخلی تألیف محمدرضا مفیدی، به معرفی مؤلفه‌ها، کارکرد‌ها، اجزا و شاخص‌های خاص در انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی می‌پردازد و پاسخگوی نیازهای اولیه‌ی دانشجویان این رشته است.

شاید از معماری و هنر بکار گرفته شده بر کالبد فضایی، "سبک‌ها" مفهومی بر شالوده‌ی شکل‌گیری و نوعیت مصالح، با طرح مایه‌ای از آرایش سطح و درون‌مایگی تاریخی، از موقعیت مکانی یک بنا باشد. شاید سبک، یک هویت فرهنگی از معماری بناهای یک کشور باشد، که عموماً بر پوسته‌ی بیرونی یک بنا، به رخ کشیده می‌شود. سبکی که شاید شما را، به دوره‌ای از تاریخ یک سرزمین «همانند دوره‌ی هخامنشینان در ایران» یا موقعیت اقلیمی بناهایی همانند، در یک جغرافیای مکانی «بناهای پلکانی تمام سطح سفید یونانی در سواحل جزایر مدیترانه» که هر یک به گونه‌ای توانسته است شیوه‌ای خاص را به عنوان الگو معرفی نماید.

حال این مفهوم، در بیان کالبد بیرونی ساختارهای معماری، به سبک‌شناسی بنا کمک شایانی می‌نماید، ولیکن از بیرون کالبد تا درون کالبد فضایی، تعاملات بر: شیوه‌ی طرح‌ریزی، نوع چیدمان، تزئینات مورد استفاده، عناصر مصرفی و کارکردی، نوع نورپردازی «مصنوع یا طبیعی» استفاده از زمینه‌های رنگی متداول، استفاده از خطوط هندسی، مبلمان و تجهیزات عملکردی، بیان جزئی‌تر ‌را به بییننده القاء می‌نماید.

هر سبک‌شناسی در معماری داخلی (Stylistics in Interior Architecture)، به وسیله‌ی تعداد مشخصی از اجزاء و عناصر یکسان، تشکیل شده است. این بدین معنا است که امکان تهیه‌ی یک راهنمای عملی، برای طبقه‌‌بندی سبک‌شناسی (تاریخی – هنری) از مجموعه‌ای از قطعات وجود دارد. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که نظریه‌پردازان و متفکران حوزه‌ی هنر و معماری در هر دوره، اجزای مشخصی را، با هم در کالبد کارکردهای متغیر و شناخت از مفاهیم فرهنگی و جامعه‌شناختی آن دوره‌ی زمانی، با آرایشی جدید از تزئینات داخلی، به معرض نمایش می‌گذاشتند.

حال این سبک‌های معماری، از جنبشی هنری برافراشته شده باشد و یا دوره‌ای تاریخی که نقش حکمرانان بر سیاست‌هایشان را تأکید نماید، به گونه‌ای جدیدتر، از دوره به دوره‌ای و از دهه‌ای به دهه‌ی دیگر، انتقال پیدا کرده و ساختارهای هنری و معماری خاص آن دوران، به عنوان یک اثر با ارزش حفظ و به نمایش عمومی درآمده است.

لذا درک محتوای هر سبک معماری داخلی، مبتنی بر شناخت مفاهیم و ویژگی‌های عملکردی و اجزاء مورد استفاده، به عنوان عناصر تزئینی، جایگاه تغییرات خلاقانه را، برای هر طراحی مجسم نموده است و ارائه‌ی فضایی منتسب به یک سبک معماری داخلی، نیازمند اجرای تمامی جزئیات طرح نمی‌باشد.

در بخشی از کتاب سبک‌شناسی در معماری داخلی می‌خوانیم:

انگلیش هوم یکی از آن سبک‌های دوست داشتنی است که شما را به دنیای آرام و لطیف خود می‌برد. رنگ‌ها و طرح‌ها در این سبک، ملایم و آرامش‌بخش هستند. نقش‌های گلدار خیلی کاربرد دارند و تقریبا هر چیزی که استفاده می‌کنید، چنین زمینه‌ای خواهد داشت. سبک انگلیش هوم می‌تواند برای کسانی که دکوراسیون را به شکل لطیف و رویایی ترجیح می‌دهند، خیلی مناسب باشد.

پیش از آنکه با چگونگی اجرای این سبک آشنایی پیدا کنید، خوب است بدانید که پالت رنگ مورد استفاده در این سبک، عموما ترکیبی از سفید، شیری، صورتی، گلبهی، آبی آسمانی و کرم می‌باشد. شما می‌توانید بسته به علاقه خود، دو یا سه رنگ را برای دکوراسیون داخلی به کار بگیرید. مرحله بعد، اجرای طرح‌ها و ست کردن آن‌هاست که بحث گسترده‌تری دارد.

مسلما زمانی که برای پیاده‌سازی سبک انگلیش هوم در دکوراسیون داخلی اقدام می‌کنید، باید روی پرده‌ها حساب باز کنید. پرده‌ها می‌توانند یک عنصر قوی در دکوراسیون داخلی باشند و شما را به سمت نتیجه دلخواه ببرند. پرده‌های گلدار، یک انتخاب فوق‌العاده خواهند بود. فضایی که به سبک انگلیش هوم دکوراسیون شده باشد، بدون شک یک پرده گلدار می‌طلبد. شما می‌توانید قسمت‌هایی از پارچه مورد استفاده برای سفارش و دوخت پرده را برای تهیه روکش کوسن‌ها به کار ببرید و یک ست زیبا ایجاد کنید.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: سبک‌های تاریخی و هنری
مقدمه
جنبش آوانگارد
سبک انگلیش هوم
سبک آرت نوو
سبک آرت دکو
سبک التقاطی
سبک باروک
سبک بوهمیان
سبک پست مدرن
سبک پاپ آرت
سبک ترانزیشنال (انتقالی)
سبک ذن یا معنوی
سبک رترو
سبک روکوکو
سبک روستیک
سبک ساحلی
سبک شهری
سبک شبی شیک
سبک شیکر
سبک صنعتی
سبک فیوژن
سبک کانتری
سبک کلاسیک
سبک گوتیک
سبک مونوتون
سبک ماکسیمالیسم
سبک مدرن
سبک ماوریک
سبک معاصر
سبک مینیمال
سبک وینتیج
سبک ویکتوریایی
سبک هایتک
فصل دوم: سبک‌های ملل
مقدمه
سبک ایرانی سنتی
سبک آفریقایی
سبک اسکاندیناوی
سبک ایتالیایی
سبک اسپانیایی
سبک توسکانی
سبک چینی
سبک عربی
سبک فرانسوی
سبک مراکشی
سبک مصری
سبک مکزیکی
سبک مدیترانه‌ای
سبک هندی
سبک یونانی
منابع و مآخذ
منابع بصری

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه