کتاب معماری کامپیوتر پیشرفته

کتاب معماری کامپیوتر پیشرفته


در کتاب معماری کامپیوتر پیشرفته، تالیف فاطمه صالح احمدی و فاطمه حاجی علی عسگری، با معماری سیستم‌های کامپیوتری که یکی از گرایش‌های پرطرفدار ارشد کامپیوتر به شمار می‌آید، آشنا می‌شوید. همچنین چگونگی هماهنگی و کار کرد اجزای داخلی کامپیوتر، که مراحل انجام یک دستور را بر عهده‌ دارند، را در این گرایش درک خواهید کرد. (فایل کتاب در تاریخ 98/10/15 به روز رسانی شده است).

در متون موجود، به مبحث امنیت سخت‌افزار (پردازنده‌ها، ICها و...) پرداخته نشده است. ابداع جدید کتاب معماری کامپیوتر پیشرفته (Computer architecture) توجه به مبحث امنیت و ارایه راه کارهایی جهت مقابله با تروجان‌های سخت‌افزاری که به یک نگرانی بزرگ در هزاره جدید تبدیل شده، است.

در بخشی از کتاب معماری کامپیوتر پیشرفته می‌خوانیم:

پیشرفت در تکنولوژی کامپیوترها در 60 سال اخیر از زمان ساخت اولین کامپیوتر الکترونیکی همه منظوره تاکنون تقریبا همه جنبه‌های جامعه را تحت تأثیر قرار داده است. این رشد سریع به دلیل پیشرفت در اجزای سازنده کامپیوتر و توسعه در طراحی کامپیوتر است.

پیشرفت‌های صورت گرفته در سخت افزار، به برنامه نویسان اجازه داده است که برنامه‌های واقعا مفیدی ایجاد کنند. برنامه نویسان موفق همیشه به سرعت اجرای برنامه‌های خود توجه می‌کنند چون دادن نتیجه سریع به کاربر در موفقیت یک برنامه نقش حیاتی دارد. در دهه‌های 1960 و 1970 اصلی‌ترین محدودیت در سرعت کامپیوترها اندازه حافظه کامپیوترها بود. بعدها پیشرفت‌های ایجاد شده در زمینه طراحی کامپیوترها و تکنولوژی حافظه‌ها واقعا اهمیت مسأله حافظه کم را کاهش داد.

گرچه توسعه فناوری کاملا آشکار است، ولی به روش‌های بهتر معماری کامپیوتر کمتر توجه می‌شود. در 25 سال اولیه عمر کامپیوترهای الکترونیکی هر دو نیروی فوق نقش اصلی داشتند ولی از سال 1970 طراحان کامپیوتر وابستگی زیادی به مدارات مجتمع پیدا کردند.

در سال‌های حدود 1970 هر سال حدود 25% تا 30% در سال کارآیی کامپیوترهای Mainframe و مینی کامپیوترها افزایش می‌یافت. در سال 1970 ریزپردازنده ساخته شد. امکان ساخت ریزپردازنده بصورت یک مدار مجتمع باعث شد که کارآیی کامپیوترهای بزرگ و مینی کامپیوتر حدود 35% در سال افزایش یابد.

فهرست مطالب
مقدمه مولف
فصل اول: مفاهیم بنیادی
فصل دوم: طراحی یک پردازنده ساده
فصل سوم: چند پردازنده‌ها و موازی سازی
فصل چهارم: سیستم‌های ذخیره سازی و سلسله مراتب حافظه
فصل پنجم: پایپلاین
فصل ششم: چند پردازنده‌ای و پردازنده‌های گرافیکی
فصل هفتم: ملاحظات
سخن پایانی
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه