کتاب گلچین حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی (2)

کتاب گلچین حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی (2)


در کتاب گلچین حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی (2)، تالیف محمد پورکار، حوزه‌هایی از علوم اجتماعی که در کنکور کارشناسی ارشد و آزمون دکترا، از منابع اصلی هستند، آمده است؛ مباحثی مانند مفاهیم اساسی حوزه‌های جامعه شناسی و به ویژه زبان تخصصی علوم اجتماعی.

مواردی که در جلد اول کتاب آورده شده، در واقع پیشنیازی برای این جلد است. همچنین کتاب گلچین حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی (2)، شامل 400 واژه پرکاربرد زبان تخصصی علوم اجتماعی با پاسخ تشریحی است که دانشجو را با مفاهیم کلیدی حوزه‌های جامعه شناسی و زبان علوم اجتماعی آشنا می‌سازد.

حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی از گسترده‌ترین بخش‌های رشته علوم اجتماعی و به‌ ویژه گرایش جامعه شناسی هستند. از آنجایی‌ که در کنکور کارشناسی ارشد، مطالعه کتب حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی - با وجود ضرورت اما گستردگی و تنوع آن زمان‌بر است، محمد پورکار، نویسندۀ این کتاب کار، چکیده و تست‌هایی مهم و استاندارد از این منابع را در 2 بخش (2 کتاب جداگانه) برای آسان‌‌سازی مطالعه و درک مفاهیم اساسی این حوزه‌ها تالیف نموده که هر بخش شامل 9 فصل جامعه شناسی است و هر یک از فصل‌ها شامل چکیده مطالب اصلی و 100 تست تالیفی (مجموعاً 900 تست) همراه پاسخنامه است.

دانشجویان مربوطه می‌توانند جهت خودآزمایی خود با تست‌های کتاب گلچین حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی، به دانسته‌های خود در بخش حوزه‌ها و مفاهیم جامعه‌ شناسی بی‌افزایند. این کتاب در آسان‌‌سازی مطالب، انتقال مفاهیم و تحکیم آموخته‌ها برای دانشجویان عزیز، گامی محکم است.

در بخشی از کتاب گلچین حوزه‌ها و مفاهیم جامعه شناسی (2) می‌خوانیم:

پس از اقتصاددانان کلاسیک، مارکس و وبر به تعریف این مفهوم پرداختند که مارکس با پرولتاریای صنعتی و وبر با طبقه سرمایه‌دار پروتستان سر و کار داشت. مارکس، علت تقسیم جامعه به طبقات گوناگون را در شیوه تولید جامعه ولی اقتصاددانان کلاسیک در شیوه توزیع می‌دانند.

به باور سوروکین، طبقات اجتماعی عبارتند از:
- گروه‌هایی که از لحاظ حقوقی به روی همگان باز ولی در عمل نیمه‌بسته‌اند.
- مبتنی بر همبستگی هستند.
- باهم در تضاد یا تخاصم هستند.
- تاحدودی سازمان یافته‌اند.
- نسبت به وحدت خود تاحدودی آگاهی دارند.
- از ویژگی جوامع غربی هستند.
- توسط مجموعه‌ای از حقوق و وظایف به هم مرتبط هستند.

به عقیده گورویچ، طبقات اجتماعی نه اجباری هستند و نه اختیاری بلکه گروه‌های واقعی هستند که با هم تضاد بنیادی دارند.

فهرست مطالب
فصل 10- جامعه شناسی قشرها و نابرابری‌های اجتماعی
فصل 11- جامعه شناسی انحرافات اجتماعی
فصل 12- جامعه شناسی صنعتی
فصل 13- جامعه شناسی روستایی
فصل 14- جامعه شناسی شهری
فصل 15- جامعه شناسی کار و شغل
فصل 16- جامعه شناسی سازمان‌ها
فصل 17- جامعه شناسی سیاسی
فصل 18- زبان تخصصی 1و 2 علوم اجتماعی
منابع و مآخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه