کتاب فارسی تکمیلی دهم: شامل درس‌نامه جامع و سوال‌های تشریحی و تستی

کتاب فارسی تکمیلی دهم: شامل درس‌نامه جامع و سوال‌های تشریحی و تستی

کتاب فارسی تکمیلی دهم: شامل درس‌نامه جامع و سوال‌های تشریحی و تستی، همسو و موازی با کتاب فارسی دهم به منظور درک عمیق‌تر مفاهیم درسی به رشته تحریر درآمده است.

کتابی که پیش روی شماست درس‌نامه کاملی بر پایه آخرین ویرایش کتاب فارسی دهم است. نویسندگان این کتاب با نزدیک به سی سال تجربه آموزشی، بر این باورند که یادگیری درست زبان و ادبیات فارسی، به عنوان یک موضوع درسی، بدون تسلط ہر محتوای مهارت‌های زبانی و فرازبانی ممکن نیست و تسلط بر محتوا با صبوری، تمرین و تکرار هدفمند به دست می‌آید.

با این باور، هدف اصلی کتاب حاضر، تحلیل، بررسی و شرح تمام درس‌ها در سه قلمرو زبانی، ادبی و فکری بوده است، به گونه‌ای که بتواند زمینه یادگیری آسان‌تر و پایدارتری را فراهم کند تا به این ترتیب، دانش‌آموزان هرچه بیشتر به محتوای کتاب درسی مسلط شوند.

در آغاز هر یک از درس‌های این کتاب، شرحی کوتاه از اثر و نویسنده ارائه شده، سپس با توجه به سطح دشواری متن، ویژگی‌های زبانی، ادبی و فکری آن‌ها فراتر از نمونه‌های موجود در کارگاه‌های متن پژوهی پایان درس‌ها شرح داده شده است.

در کنار این شرح و بیان، کارگاه‌های متن پژوهی همه درس‌ها نیز به طور کامل بررسی شده و پاسخ سؤال‌های این بخش نیز در هر سه قلمرو آمده است. گنج حکمت‌ها، روان‌خوانی‌ها و شعرخوانی‌های همه فصل‌ها دیده شده و ویژگی‌های زبانی، ادبی و فکری آن‌ها در همه فصل‌ها بیان شده است.

در این کتاب سعی بر آن بوده که در مورد آنچه مفید نیست بحث نشود، به همین دلیل در قلمروها، مطالب تا آنجا گشوده شده‌اند که راه گشای ذهن شما باشند و درکی عمیق از همه مباحث در اختیار شما قرار دهند.

آنچه در این کتاب مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد:

- بررسی ساختاری تمام درس‌ها شامل: نکات دستوری و آرایه‌های ادبی
- تحلیل محتوایی تمام درس‌ها شامل: معنی و مفهوم، پاسخ پرسش‌های کارگاه متن پژوهی در قلمروهای طرح شده و بررسی بخش درک و دریافت تمام درس‌ها
- طرح پرسش‌های کوتاه پاسخ در پایان هر فصل در سه قلمرو زبانی، ادبی و فکری، طرح تست‌های گوناگون با پاسخنامه تشریحی برای تمام درس‌ها در پایان کتاب

در بخشی از کتاب فارسی تکمیلی دهم می‌خوانیم:

ارائه تعریفی از اسطوره که دربردارنده همه مفاهیم آن باشد، ممکن نیست. در فهم عامه و در برخی فرهنگ‌ها، اسطوره «آنچه خیالی و غیر واقعی است و جنبه افسانه‌ای محض دارد» تعریف شده است. اما اسطوره را باید داستان سرگذشت «مینوی» دانست که معمولا خاستگاه آن معلوم نیست و گویا از سنت‌ها و روایت‌ها گرفته شده و با آیین‌ها و عقاید دینی پیوندی ناگسستنی دارد.

در اسطوره، وقایع از دوران اولیه نقل می‌شوند. شخصیت‌های اسطوره را موجودات مافوق طبیعی تشکیل می‌دهند و قهرمانان مثبت را همواره هاله‌ای از تقدس فرا می‌گیرد حوادثی که در اسطوره نقل می‌شوند همچون داستانی تلقی می‌شوند؛ زیرا به واقعیت‌ها برگشت دارند و منطقی را دنبال می‌کنند. آنچه در اسطوره اهمیت دارد، مفاهیمی است که این داستان‌ها برای معتقدانش دربردارند.

فهرست مطالب
فصل اول
درس یکم: چشمه
درس دوم: از آموختن ننگ مدار
فصل دوم
درس سوم: سفر به بصره
درس چهارم: اسطوره‌های گیلان (عروس گولِی)
درس پنجم: کلاس نقاشی
فصل سوم
درس ششم: مهر و وفا
درس هفتم: جمال و کمال
فصل چهارم
درس هشتم: پاسداری از حقیقت
درس نهم: بیداد ظالمان
فصل پنجم
درس دهم: دریادلان صف‌شکن
درس یازدهم: خاک آزادگان
فصل ششم
درس دوازدهم: رستم و اشکبوس
درس سیزدهم: گردآفرید
فصل هفتم
درس چهاردهم: طوطی و بقّال
درس شانزدهم: خسرو
فصل هشتم
درس هفدهم: سپیده‌دم
درس هجدهم: عظمت نگاه
ضمیمه: درسنامۀ آرایه‌های ادبی کتاب دهم
آزمون‌های تستی و پاسخنامۀ تشریحی
پاسخنامۀ آزمون‌های تستی
کتابنامه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه