کتاب مسیر مایکروسافت: داستان شرکت یک تریلیون دلاری

کتاب مسیر مایکروسافت: داستان شرکت یک تریلیون دلاری


در کتاب مسیر مایکروسافت: داستان شرکت یک تریلیون دلاری نوشته راندال استراس، به تاریخچه مایکروسافت می‌پردازیم و می‌بینیم چطور زمانی که کسی به نرم‌افزار باور نداشت، بیل‌ گیتس در سطح گسترده‌ای در آن سرمایه‌گذاری کرد و می‌خوانیم چطور مایکروسافت به جایگاه امروزش رسید.

راندال استراس در کتاب مسیر مایکروسافت (Microsoft Way) در کنار محاسن، از معایب و اشتباهات مایکروسافت هم صحبت می‌کند. مایکروسافت یکی از شرکت‌های بزرگ و موفق در صنعت آی‌تی است. اما مانند هر شرکت بزرگی به ناگهانی یا با استفاده از شرایط خاص به این جا نرسیده است. در واقع مهم‌ترین چیزی که می‌توانید از مایکروسافت یاد بگیرید، نحوه ثروتمند شدن بیل‌ گیتس موسس آن نیست، بلکه مسیری است که شرکت تا به امروز طی کرده و همین‌طور روش‌هایی که برای بهترین بهره‌برداری از امکانات اطرافش استفاده کرده است.

اکثر مردم بر این باورند که موفقیت مایکروسافت به خاطر بازاریابی قدرتمند اوست. اما در واقع، موفقیت مایکروسافت نتیجه مستقیم سه عامل است:

1. توانایی استخدام و حفظ کارمندان هوشمند.
2. استفاده از ایده‌های مناسب برای پیشرفت در حوزه محصولات نرم‌افزاری.
3. استفاده هوشمندانه از بازخورد بازار در راستای بهبود محصولات.

تمام این عوامل، مفید و سودمند هستند اما آن‌چه واقعا همه چیز را در مایکروسافت ویژه می‌کند، انعطاف‌پذیری در برابر شرایط بازار است. در حقیقت، این شرکت چندین بار عملکرد خود را تغییر داده است، زیرا بازار تکنولوژی دائما در حال تغییر است. تأکید روی ایجاد آگاهی در خصوص محصولات در سال‌های اخیر، نمونه بارز سازگاری مایکروسافت با بازار به عنوان یک سازمان بوده است. این سازگاری همواره با بهره‌گیری از هوش و استدلال همراه بوده ‌است. این توانایی، مایکروسافت را در موقعیتی قرار می‌دهد که با علامت تجاری معتبر و اعتماد به نفس به سوی آینده‌ای نامعلوم پیش برود. در حقیقت اگر کسب و کارهای نوین به جای تلاش برای یافتن راه‌های مقابله با نیروی پرقدرت مایکروسافت، توجه خود را روی توسعه روش‌های جدید و بهتر برای استفاده از مایکروسافت متمرکز کنند، به مراتب موفق‌تر خواهند بود.

راندال استراس (Randall E Stross)، استاد دانشگاه دولتی سن‌خوزه و یکی از نویسندگان دائمی مجله فورچون است. او در سال 2011 یک استارتاپ ایجاد کرد که توانست بلافاصله در وای‌کامبینیتور حضور پیدا کند و برای استارتاپش سرمایه بگیرد. رندال یکی از نویسندگان مطرح در نوشتن سرگذشت افراد و شرکت‌هاست. او تا کنون 6 کتاب نوشته که همه آن‌ها در مورد افراد موفقی چون جابز و شرکت‌های بزرگی که تبدیل به غول‌های تکنولوژی شدند چون اپل و مایکروسافت است.

در بخشی از میکروکتاب مسیر مایکروسافت می‌خوانید:

مایکروسافت که قادر نبود در بازار از اینتویت پیشی بگیرد، در سال ۱۹۹۴ خریداری این شرکت را پیشنهاد کرد. این نشان دهنده آن بود که مایکروسافت رقیب موفقی در بازار نیست و تلاش کرد با ذخیره پول نقدی‌اش موقعیت رقابتی خود را بهبود بخشد نه با رقابت مستقیم در بازار.

این همچنین برای شرکتی که به تازگی به توافق رسیده بود حرکت نسبتا جسورانه‌ای بود. مایکروسافت 1.5 میلیارد دلار برای خرید اینتویت پیشنهاد کرد که 50 درصد گران‌تر از ارزش بازار آن بود. برای رفع نگرانی‌های دولت، مایکروسافت با فروش نرم‌افزارش به شرکت نول، خود را از مالکیت محصول رقابتیش، Money، سلب کرد.

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، وزارت دادگستری ایالات متحده با این خرید مخالفت کرد. برای بدتر کردن اوضاع، نول، که معامله سودآوری برای به دست آوردن نرم‌افزار Money پیشنهاد کرده بود، به این نتیجه رسید که واقعا نمی‌خواهد در این تجارت شرکت داشته باشد و پس از آن وزارت دادگستری را مجبور به مخالفت با آن معامله کرد.

در نهایت، پراگماتیسم غالب شد و گیتس به جای مواجه با نبردی طولانی مدت، پیشنهاد مایکروسافت برای خرید اینتویت را پس گرفت. این چندین نتیجه فرعی در بر داشت:

در پایان سال 1995، قیمت سهام اینتویت، که با رأی اعتماد از سوی مایکروسافت افزایش یافته بود، تا جایی بالا رفت که شرکت دارای ارزش بازار 3.6 میلیارد دلاری شد یعنی تقریبا دو برابر مبلغی که مایکروسافت حاضر به پرداخت برای به دست آوردنش بود.

فهرست مطالب
میکروکتاب چیست؟
درباره کتاب
درباره نویسنده
مقدمه
فصل اول: عناصر موفقیت مایکروسافت
محیط کسب و کار مایکروسافت
استخدام و برانگیختن انگیزه افراد هوشمند
رویکردی انطباقی برای کسب و کار
فصل دوم: مایکروسافت و بازار داخلی
سی دی رام‌ها
انکارتا، دانشنامه‌ای در کامپیوتر
فصل سوم: مایکروسافت و بزرگراه اطلاعاتی
تحقیقات پایه‌ای
تلویزیون اینترنتی
خدمات کامپیوتری آنلاین
فصل چهارم: مایکروسافت با یک محصول انحصاری
توافقنامه ۱۹۹۴
صرف نظر از تصاحب اینتویت
اینترنت
فصل پنجم: میراث مایکروسافت
پیشنهاد میکروکتاب بعدی
پایان

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه