خلاصه کتاب چهار راهکار مدیریت اجرایی

خلاصه کتاب چهار راهکار مدیریت اجرایی


خلاصه کتاب چهار راهکار مدیریت اجرایی که توسط شرکای شرکت مشاوره مدیریتی فرانکلین کاوی؛ جیم هولینگ، شون کاوی و کریس مک کنزی نوشته شده، راهنمایی برای کسب‌ و کارها است تا با اطمینان، به اهداف و برنامه‌هایی که تنظیم کرده‌اند، متعهد باشند.

در حقیقت ترفندهای ذکر شده در خلاصه کتاب چهار راهکار مدیریت اجرایی (The 4 Disciplines of Execution) به جای تاکید بر کارهایی که یک کسب‌ و‌ کار باید برای موفقیت انجام دهد، نحوه انجام دادن آن کارها را بیان می‌کند.

به عقیده جیم هولینگ (Jim Huling) شون کاوی (Sean Covey) و کریس مک کنزی (Chris McChesney) یکی از دلایلی که به نظر می‌رسد سبب رها شدن تعهد در عرصه تجارت شده باشد، این است که اهمیت پروژه‌ها و اهداف جدید، از وظایف روزمره هر کدام از کارمندان کمتر در نظر گرفته شده‌ است. کلید عملی شدن تعهد به وظایف جدید، در نظر گرفتن بخش کوچکی از زمان هر کارمند است، اما در عین حال، آن کارمند باید در برابر مسئولیتِ انجام دادن وظایف جدید، پاسخگو نیز باشد.

اجرای چهار راهکار در یک کسب‌ و‌ کار، فرایندی است که به پیگیری، تمرکز، رهبری قوی، و مسئولیت‌پذیری بستگی دارد. حتی کارمندانی که در ابتدا، در برابر اقدامات جدید مقاومت نشان می‌دهند، با گذشت زمان، آن‌ها را با رضایت می‌پذیرند.

زمانی که اهدافِ بسیار مهم و اقدامات پیشرو، مشخصا برای هر تیم تعریف می‌شود، شرکت باید در مورد نحوه اجرا کردن قوانین به رهبران آموزش دهد. سپس، آن‌ها می‌توانند قوانین را اجرا کنند، برنامه را با رهبری مستمر انجام دهند و پیشرفت را براساس یک مبنای سه ماهه ارزیابی کنند. بسیاری از شرکت‌های موفق، از چهار راهکار مدیریت برای اجرایی کردن برنامه‌ها و رسیدن به اهداف‌شان استفاده می‌کنند.

اثر حاضر با لحنی استاندارد حاکی از آموزش و مشاوره مطمئن که خاص کتاب‌های کسب‌ و‌ کار خودیاری است، نوشته شده‌ و با مثال‌ها و شواهد بسیار نظیر مثال‌هایی از شرکت‌هایی که راهکارهای ارائه شده را اجرا کرده‌ و شواهدی در مورد اثربخشی راهکارها از طرفِ کسانی که آن‌ها را اجرا کرده‌اند به شما کمک خواهد کرد تا در کسب و کار خود موفق باشید.

جملات برگزیده کتاب چهار راهکار مدیریت اجرایی:

- مانع اصلی حفظ پیشرفت به سمت اهداف در یک کسب‌و‌کار، گردباد فعالیت‌های روزمره است. فعالیت‌هایی که ضروری‌تر هستند، اما اهمیت کمتری دارند.

- اولین راهکاری که برای دنبال کردن یک هدف لازم است، محدود کردن لیست اهداف به یک یا دو هدف بسیار مهم است. این هدف، به شکل یک کنشِ دارای نقطه آغازین، نتیجه نهایی و چهارچوب زمانی، نشان داده می‌شود.

- دومین راهکار مدیریت، تعریف اقدامات پیش‌رو است که کارمندان می‌توانند تاثیرگذار باشند و پیشرفت را به سمت هدف بسیار مهم پیش‌بینی کنند.

- حفظ رتبه کارکنان و جشن گرفتن در هنگام پیروزی، از اهمیت زیادی برخوردار است. یک نفر باید مسئول به روز رسانی تابلوی امتیازها باشد.

-موانع متداول در مسیر اجرا می‌توانند با تداوم، مسئولیت‌پذیری و تمرکز ایجاد شده توسط مدیر، پیشگیری شوند.

- اقدامات پیش‌رو، رفتارهای خاص کارمندان، یا نتایج این رفتارها هستند، اما صرف‌نظر از این مسئله، باید تاثیر زیادی داشته و به صورت مداوم ادامه یابند.

در بخشی از کتاب چهار راهکار مدیریت اجرایی می‌خوانیم:

بسیاری از پروژه‌های خاص در کسب‌و‌کارها، آنقدر دوام نمی‌آورند تا بتوان به تکمیل اهدافشان پرداخت، زیرا اجراسازی، بسیار چالش ‌برانگیزتر از برنامه‌ریزی است. گردباد فعالیت‌های روزمره می‌تواند پروژه‌های خاص را از بین ببرد، پروژه‌هایی که حتی اگر مهم باشند، ضروری نیستند. بهترین استراتژی، به جای برنامه‌ریزی برای مدیریتِ گردبادِ برنامه‌های روزانه یا تغییر آن برای اجرای پروژه‌ای خاص، پیدا کردن روش‌هایی برای ایجاد پروژه‌های جدید است، پروژه‌هایی که زمان کمی می‌گیرند. بنابراین، فعالیت‌های گردبادی نیز می‌توانند انجام شوند.

همانطور که شرکت داروسازی بَنِر، درست قبل از اجرای چهار راهکار متوجه این موضوع شد، گردباد می‌تواند شامل فعالیت‌هایی باشد که از ناکارآمدی فعلی شرکت و یا به دلیل چالش‌های اقتصادی ایجاد شده‌اند. در میان فعالیت‌های واکنش‌گرایانه فوری و فوتی که شرکت باید مدیریت می‌کرد، نتایج بد در کسب‌و‌کار، عدم تحویل به موقع داروها در 53 درصد از موارد، دوباره کاری‌هایی که در طول یک سال 146 مرتبه انجام می‌شدند، و ضرر و زیان‌های مادّی معادل 4.1 درصد از درآمد شرکت جای داشت.

آزمون بهره مدیریتی، یکی از محصولات شرکت فرانکلین کاوی است که ضعف‌های اجرایی را اندازه‌گیری می‌کند. این آزمون نشان داد که در تیم‌های سازمانیِ بَنِر، سطح اعتماد، همکاری و مسئولیت‌پذیری پایین و ناکافی است. با اینکه نمی‌توان از چهار راهکار برای از بین بردن کاملِ گردبادِ وظایفِ ناشی از این دست از مشکلات استفاده کرد، اما بکار بستن این راهکارها به تدریج نیاز به انجام دوباره‌کاری را کاهش می‌دهد و زمان کمی از وظایف گردبادی را اشغال می‌کند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه