کتاب زنجیره تامین و لجستیک در سطح ملی و بین‌المللی

کتاب زنجیره تامین و لجستیک در سطح ملی و بین‌المللی


کتاب زنجیره تامین و لجستیک در سطح ملی و بین‌المللی ترجمه‌ی لاله کاردر و رضا زنجیرانی فراهانی، مدیریت این زنجیره را معرفی کرده و سپس موانع، پیش‌نیازها و زیرساخت‌های مدیریت زنجیره تأمین و لجستیک نوین و مدیریت زنجیره تأمین جهانی را تحلیل می‌کند.

لجستیک یک بخش لاینفک از زندگی روزمره انسان‌هاست. امروزه لجستیک بیش از همیشه بر فعالیت‌های اقتصادی و زندگی بشری اثر می‌گذارد. در این کتاب نویسندگان تلاش کرده‌اند برخی از مفاهیم زنجیره تأمین و لجستیک پیشرفته را که به تازگی مورد توجه حوزه صنعت و دانشگاه بوده‌اند، شرح دهند.

مخاطب این کتاب چه کسانی هستند:

۱- دانشجویان کارشناسی ارشد یا مدارج بالاتری که می‌خواهند این کتاب را جهت پاس‌کردن واحدهای دانشگاهی مطالعه کنند.

۲- خبرنگارانی که می‌خواهند از مفاهیمی جدید در زمینه مدیریت زنجیره تامین و لجستیک اطلاع پیدا کنند. این افراد می‌توانند موضوع مورد نظرشان را در کتاب بیابند و همان فصل را مطالعه کنند.

در زمینه رقابت جهانی، مفاهیم پنهان در مدیریت این زنجیره با سرعت بسیار بالا در حال رشد هستند. کتاب زنجیره تامین و لجستیک در سطح ملی و بین‌المللی (Supply Chain and logistic in national, international and governmental environment) این دیدگاه‌ها را مورد بررسی قرار داده و آن‌ها را در دوازده فصل معرفی می‌کند که پیچیدگی و گوناگونی این مفاهیم را به‌ خوبی می‌توان در آن دید.

در بخشی از کتاب زنجیره تامین و لجستیک در سطح ملی و بین‌المللی می‌خوانیم:

امروزه تولید انبوه، روش غالب تولید کنندگان است، اما با توجه به تقاضای مشتریان برای محصولات شخصی‌سازی شده، تولید کنندگان به سمت تولید انبوه سفارشی و حتی گروه‌بندی مشتریان به گروه‌های تکی متمایل شده‌اند. علاوه بر افزایش روزافزون تنوع محصولات، عمر محصولات نیز کاهش قابل توجهی دارد و مشتریان به طور دایم خواستار کیفیت بهتر، زمان پاسخگویی و هزینه کمتر و در نهایت‌ عملکرد بهتر تولید هستند و علاوه بر تمام این‌ها گرایش عمومی زنجیره‌های تأمین به سمت جهانی شدن است (Chopra & Meindel, 2007).

بنابراین لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین کلاسیک نمی‌تواند در این شرایط به‌ صورت کارا عمل کند و نیازمند مدرن شدن و تغییرات کلی است. مشابه هر سیستم جدید، لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین نوین نیز با موانعی رو¬به¬رو است. در این بخش موانع و مشکلاتی، مورد بحث قرار می‌گیرد که در صورت برطرف نشدن، باعث بروز مشکلات جدی می‌شوند. این موانع می‌توانند مسایل فرهنگی، قانونی، اجرایی و منابع باشند (Gansler et al. , 2004).

ایجاد این تغییرات نیازمند تعهد بسیار قوی مدیریت است. بسیاری از سازمان‌های زنجیره تأمین در مقابل به اشتراک گذاشتن اطلاعات با تأمین‌ کنندگان مقاومت می‌کنند که به پیش‌بینی و برنامه‌ریزی تأمین‌کنندگان بر اساس حدسیات منجر می‌شود (Gansler et al. , 2004). دستیابی به موفقیت برای B2B‌ها پیش‌نیازهایی دارد:‌ (1) زنجیره تأمین جهانی قدرتمند، (2) سطح مناسبی از یکپارچگی و استانداردسازی و (3) پشتیبانی مجریان. علاوه بر این، اجرایی نمودن چنین سیستمی نیازمند آموزش‌های جانبی و تغییرات فرهنگی در تأمین‌کنندگان و مشتریان نیز می‌باشد (Handfield & Nichols, 2002).

فهرست مطالب
فصل اول: مروری بر ادبیات زنجیره تأمین
فصل دوم: اندازه گیری عملکرد
فصل سوم: مدیریت زنجیره تأمین جهانی
فصل چهارم: هزینه‌های لجستیک ملی
فصل پنجم: برنامه ریزی فضایی و کاربری زمین
فصل ششم: طراحی شبکه زنجیره تأمین
فصل هفتم: خصوصی سازی
فصل هشتم: خوشه‌های صادراتی
فصل نهم: مدیریت زنجیره تأمین سبز
فصل دهم: مدیریت لجستیک و زنجیره تأمین در بحران ها
فصل یازدهم: زنجیره تأمین و لجستیک نظامی
فصل دوازدهم: سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت زنجیره تأمین و لجستیک
فصل سیزدهم: مطالعات موردی
فهرست واژگان

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه