کتاب چگونه مربی شویم؟ و یک کار پر رونق ایجاد کنیم

کتاب چگونه مربی شویم؟ و یک کار پر رونق ایجاد کنیم

کتاب چگونه مربی شویم؟ و یک کار پر رونق ایجاد کنیم اثر تون. د. گراف، با زبان ساده و بیانی شیوا و روان به موضوع مربیگری در بخش‌های مختلف و کسب‌ و کار، کارآفرینی و اصول تدریس و تربیت افراد در بخش‌های گوناگون پرداخته است.

به عقیده تون. د. گراف (Ton de Graaf) در کتاب چگونه مربی شویم؟ و یک کار پر رونق ایجاد کنیم (How to become a coach and build a thriving practice)، مربیگری یکی از صنایعی است که بیش‌ترین سرعت رشد را در جهان داراست. هر روزه مربیان جدید بسیاری وارد بازار می‌شوند. مدارس، موسسات و آکادمی‌ها، برنامه‌های آموزش مربیگری ارائه می‌دهند و شرکت‌های مشاوره به سرعت در حال اضافه کردن مربی‌گری هستند و آن را به عنوان یکی از خدمات کلیدی جدید به مشتریان‌شان، پیشنهاد و عرضه می‌کنند.

در حال حاضر مربیگری به دلیل نتایج و ارزش فوق‌العاده‌ای که با تحت آموزش مربی قرار گرفتن بدست می‌آورد، در حال رونق و رشد است. اکثریت مربیان تمام وقت در سراسر دنیا، آموزش‌های رسمی مربیگری دریافت نکردند و تحت گواهی و مجوز هیچ نهاد حاکمی قرار نگرفته‌اند. اما آیا معنای آن این است که آن‌ها مربیان بزرگی نیستند؟ نه البته که اینگونه نیست. آن‌ها مربیان بزرگی شدند، چرا که نتیجه گرفتند.

توسعه‌ی رهبری بر طبق متون و مقالات، اغلب به عنوان هدف اکثر تکالیف مربیگری دیده می‌شود. به عقیده‌ی بیل مک کارتنی همه‌ی کار مربیگری یعنی رساندن یک بازیکن به جایی که خود او نمی‌تواند برسد. سازمان‌ها، مربی‌ها را استخدام می‌کنند که به آن‌ها در انتقالات رهبری کمک کنند (مثل ترفیع‌ها، انتقال‌های جانبی و یا واگذاری‌های بین‌المللی) تا افراد دارای توانایی بالقوه‌ی بالا را حفظ کنند و عملکردی را که از مسیر اصلیش خارج شده بهبود بخشند و به افراد جهت ارزیابی این که حرفه‌ی آن‌ها اکنون در کجا قرار دارد و بعدا به کجا خواهد رفت، کمک کنند.

برخی از مربیگری‌ها بر روی مهارت‌های کسب و کار خاص متعالی تمرکز می‌کنند. به عنوان مثال، یک شرکت به رهبران کمک می‌کند تا به واسطه‌ی آموزش دادن به آن‌ها جهت بهبود مهارت‌های سازمانی‌شان، یاد بگیرند تا سازنده‌تر باشند. مربیگری در برخی از شرکت‌ها با برنامه‌های آموزشی گره خورده است. برای مثال، یک مدیر برای تعداد ساعات معینی در دوره حضور پیدا می‌کند و سپس مربی‌گری شخصی دریافت می‌کند تا چیزهایی که یاد گرفته را در محیط کار پیاده‌سازی کرده و به کار بندد.

در بخشی از کتاب چگونه مربی شویم؟ و یک کار پر رونق ایجاد کنیم می‌خوانیم:

توجه عمده‌ی بسیاری از افراد این است که چگونه یا چرا باید مربیگری را در نظر بگیرند. یک روند جالب که ممکن است یا ممکن نیست از آن آگاه باشید آن است که بسیاری از شرکت‌ها یا سازمان‌های بسیار موفق هستند که قبلا برنامه‌های مربیگری را به عنوان یک وسیله‌ی پاداش و تقویت رشد سازمانی‌شان ایجاد کردند. این سازمان‌ها، مزایای بلند مدت حمایت و توسعه‌ی مهمترین منابع‌شان، افرادشان و به خصوص بازیگران (سازندگان) بزرگ‌شان را تشخیص می‌دهند. کارمندان دارای عملکرد بالا و همچنین رهبران و مدیران میانی در حال ظهور، اکنون بیشتر تشویق به در نظر گرفتن مربیگری یک به یک می‌شوند. این موضوع به نوبه‌ی خود، به تولید موفقیت سازمانی منجر، احساسات درونی احترام، انگیزه و ارزش را نیز ایجاد می‌کند.

مربیگری اجرایی، انتقال حرفه، پروژه و مربیگری عملکرد را پوشش می‌دهد. مربیگری پروژه، بیشتر در مورد توانمندسازی مدیریت استراتژیک تیم‌ها، برای دستیابی به موثرترین نتایج یاری‌رسان می‌باشد. مربیگری عملکرد، بر بالا بردن توانایی بالقوه در یک زمینه‌ی خاص و مربیگری انتقالی، بر تغییرات شغلی و فرصت‌ها متمرکز است.

از سوی دیگر، مربیگری شخصی، گزینه‌ی رشد سریع دیگریست که افراد برای رسیدن به اهداف شخصی و تمایلاتشان در نظر می‌گیرند. همانند مربیگری انتقالی، مربیگری شخصی برای کمک به مردم طراحی شده است تا انواع مناطق عملکرد تجربه شده را به طور موثر مدیریت کند. به عنوان یک مربی اجرایی، عبور کردن از این منطقه از مربیگری، در حالی که همزمان، بر روی اهداف حرفه‌ای یا رهبری نیز کار می‌کنید غیر عادی نیست.

فهرست مطالب
پیشگفتار مترجمان
1- مقدمه
1-1- ویژگی‌های یک مربی بزرگ
2- تاریخچه‌ی مختصری از مربی‌گری
3- اهداف مربی‌گری
3-1- مربیگری شخصی، جدید نیست
4- مربیگری، کلا درباره‌ی چیست؟
4-1- تعریف مربی‌گری کسب و کار (WABC)
5- مربیگری چه چیزی نیست؟
5-1- مربی‌گری و درمان
5-2- تکلیف
5-2-1- ارجاع یک مراجعه کننده (متربی) به یک درمانگر
5-3- مربی‌گری و مشاوره
5-4- مربی‌گری و معلم سر خانه (ناظر)
5-5- تفاوت بین یک مربی اجرایی، مربی شرکت بزرگ یا مربی SME (موسسات کوچک و متوسط) چیست؟
6- نقش یک مربی شخصی
7- مربی‌گری، چگونه کار می‌کند؟
7-1- مربی‌گری یک به یک
7-2- مربی‌گری گروه
7-3-1- آیا شما می‌خواهید تبدیل به یک مربی شوید؟
7-3-2- آیا آن چه را که می‌خواهید، انجام می‌دهید؟
7-4- مهارت‌های کلیدی یک مربی
7-4- ارزیابی
8- شایستگی‌های کلیدی یک مربی شخصی
9- شایستگی‌های کلیدی یک مربی کسب و کار
9-1- پیشرفته‌ترین گواهینامه‌ها برای مربیان ارشد کسب و کار
10- خود مدیریتی - شناخت خود و تسلط بر نفس (خود باوری)
11- مربی‌گری هسته‌ای بر پایه‌ی مهارت
12- قابلیت‌های مربی‌گری کسب و کار و رهبری
13- پرسش‌ها و پاسخ‌ها
ضمیمه: نمونه‌ای از مربی‌گری و کارآموزی
موقعیت‌های کارآموزی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه