کتاب تفکر خارج از چارچوب برای مدیران موفق

کتاب تفکر خارج از چارچوب برای مدیران موفق

کتاب تفکر خارج از چارچوب برای مدیران موفق اثر ویلیام اف. راث و ترجمه کوروش محمودی ده‌ ده‌ بیگلو و فائزه حاجیلو، با بررسی تعداد زیادی از شیوه‌های مدیریت که دهه‌ها محبوب بوده‌اند، نقاط ضعف آن‌ها را به صورت دقیق مطرح می‌کند و توضیح می‌دهد که چرا آن‌ها پیوسته مانع تلاش برای بهبود بهره‌وری می‌گردند.

این کتاب به شیوه‌ای کاربر پسند و گاهی طنز توضیح می‌دهد که چرا این شیوه‌ها در برخی موارد بر اساس منطق فرسوده و در سایر موارد بر اساس دروغ کامل است که باید با گزینه‌های دیگری جایگزین گردند. اما این کتاب، در این جا متوقف نمی‌شود و پس از نشان دادن این‌که نقص‌ها، کجای این افسانه‌ها قرار دارند، رویکردهای دیگری نیز ارائه می‌دهد که فرهنگ مثبت‌تر و مولدتر در محل کار را تشویق می‌کنند. به‌عنوان مثال چرا ارزیابی عملکرد سنتی را در یک زمان کنار نمی‌گذاریم؟ به غیر از قرار دادن یک مسئولیت دیگر بر دوش مدیرانی که در حال حاضر بیش از حد مسئولیت دارند، چه نقشی واقعاً به درد می‌خورد؟

کتاب تفکر خارج از چارچوب برای مدیران موفق (Out of the box thinking for successful managers)، طیفی از نظریه‌های مدیریت از جمله شش سیگما، کوچک‌سازی و مدیریت بر مبنای هدف را بررسی می‌کند. پس از نشان دادن این‌که مشکل کار کجاست، رویکردهای جایگزینی ارائه می‌دهد که در حال افزایشی از سازمان‌های بخش خصوصی و دولتی از جمله سازمان‌هایی که فرهنگ محیط کار مثبت‌تری فراهم می‌آورند، به‌گونهٔ اثر بخشی اثبات گشته‌اند.

انسان‌ها، موجوداتی هستند که به شدت بر حسب عادت‌هایشان رفتار می‌کنند و به انجام کارها به یک روش خاص عادت می‌نمایند. حتی زمانی که ثابت می‌شود آن روش منسوخ شده است و می‌دانیم نتایج مورد نظر را ایجاد نمی‌کند و نیز حتی زمانی که متوجه می‌شویم در تمام مدت، این روش اشتباه بوده است و پیوسته پیامدهای منفی برای اهداف بلند مدت ما ایجاد کرده است، باز هم نسبت به تغییر، محتاطانه سخن می‌گوییم درحالی که از الگوی رفتاری قدیمی "بر هم نزدن آرامش" رنج می‌بریم.

کتاب پیش رو با توضیح برنامه‌های کاربردی با استفاده از مطالعات موردی، پیشنهادات ساده‌ای برای تغییر ارائه می‌دهد که می‌توانند برای سازمان شما بسیار مفید باشند. به‌علاوه، افسانه‌های مهمی را عنوان می‌کند که مدیران باید بررسی نمایند و در نهایت آن را حذف یا حداقل با نسخه‌های اصلاح شده‌ای جایگزین کنند که در محیط کسب‌وکار بسیار رقابتی امروز، معقول‌تر هستند.

تعداد انگشت شماری از سازمان‌ها، موضوع را بهتر درک کرده‌اند و چنین شیوه‌هایی را به‌عنوان شیوه‌هایی کاملاً ضدتولیدی با توجه به حد سودآوری بلندمدت، رها نموده‌اند. اکثر این سازمان‌ها، این کار را به‌خوبی انجام می‌دهند. با این حال، تعداد بسیار زیادی از سازمان‌ها، حداقل تا حدی به واسطهٔ این شیوه‌ها و نیز محیط کار ایجاد کنندهٔ اضطراب، در نهایت از بین می‌روند و از کسب‌وکار خارج می‌شوند که برای کل سلامت اقتصاد ما، موضوع خوبی به حساب نمی‌آید.

ویلیام اف. راث (William F Roth) در خصوص برخی از این شیوه‌ها، مطالبی را در کتاب‌هایی نوشته‌ است که عبارتند از: بهبود کیفیت (چشم انداز سیستم‌ها در سال 1998)، ریشه‌ها و آیندهٔ تئوری مدیریت (چشم انداز سیستم‌ها در سال 1999)؛ اخلاق در محل کار (چشم انداز سیستم‌ها در سال 2005)؛ بهداشت و درمان جامع برای ایالات متحده (مدل ایده آل در سال 2010). تعدادی از آن‌ها را نیز در مقالات مطرح نموده‌ است. اکنون بیش از 50 مقاله در طیف گسترده‌ای از مجلات ملی و بین المللی وجود دارد.

کوروش محمودی را می‌توان یکی از مطرح‌ترین نویسندگان و مترجمان کتب دانشگاهی در ایران دانست که آثار بسیار زیادی از وی بجای مانده است. در میان آثار وی در حوزه مدیریت و بازاریابی می‌توان به کتب رستوران‌های موفق وی اشاره نمود که در چندین مجلد به چاپ رسیده، همچنین مطرح‌ترین آثار برایان تریسی نیز توسط وی به جامعه مارکتینگ کشور عرضه شده. در حال حاضر نیز آثار بسیاری از این دست (تفکر خارج از چارچوب برای مدیران موفق) که از جمله کتب به‌روز رشته مدیریت و بازاریابی است در دست تهیه است۔

در بخشی از کتاب تفکر خارج از چارچوب برای مدیران موفق می‌خوانید:

بسیاری از تفکرات و مطالعات، آشکارا به سمت توسعه‌ی شش سیگما رفتند. این مورد، از بسیاری از بهترین مدل‌های بهبود، گرفته شده است که با مدیریت علمی فردریک تیلور آغاز می‌گردد. شش سیگما تا نزدیکی مرز جدا کننده‌ی رویکردهای روابط انسانی و مکانیکی می‌رود و کارکنان از تمام سطوح را در بهبود فرآیندهای کلیدی می‌گنجاند و برای یکپارچه کردن تلاش‌ها، کوشش می‌کند و نیز سیستم پاداشی فراهم می‌کند که به بهبودهای حد سودآوری وابسته می‌باشد.

فهرست مطالب
فصل 1: مروری دوباره بر شش سیگما
فصل 2: کوچک سازی: درمانی که می‌تواند کشنده باشد
فصل 3: افسانه‌ی این که رقابت در محل کار، بهترین روش برای افزایش بهره‌وری است‎
فصل 4: آیا زمان احتمالی شکست مدیریت بر مبنای هدف فرا رسیده است؟
فصل 5: ارزیابی‌های عملکرد را رها کنید
فصل 6: انجام اشتباه کار یا چگونه می‌توان تلاش‌های بهبود کیفیت را بسیار پیچیده نمود؟
فصل 7: انجام درست کار یا حرکت فراتر از بالدریج
فصل 8: چه‌کسی اثربخش‎ترین مدیریت اجرایی را انجام می‌دهد؟
فصل 9: چگونه باید کسب و کار سودآورتری را طراحی نمود؟
فصل 10: اهمیت اصول اخلاقی
فصل 11: جایگزینی اخلاق کار مذهبی با اخلاق توسعه
فصل 12: آموزش برای عصر مدرن
فصل 13: آیا بهبود ایمنی ممکن، رویکرد بهتری است؟
فصل 14: اتحادیه‌ها: از رهبری تا تلاش برای جلو زدن از رقیب
فصل 15: تفسیر دوباره‌ی مفهوم اقتصاد بازار آزاد

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه