کتاب اصول مدیریت استراتژیک

کتاب اصول مدیریت استراتژیک

مانموهان جوشی در کتاب اصول مدیریت استراتژیک، مبانی مدیریت راهبردی را از ابتدا و به وسیلۀ تئوری‌های مرتبط توضیح می‌دهد و در ادامه نحوۀ اجرای گام‌به‌گام آن را در شرکت و سازمان‌ها آموزش می‌دهد.

استراتژی، مدیریت استراتژیک یا به گویش فارسی، راهبرد و مدیریت راهبردی، واژه‌هایی هستند که زیاد در مباحث مدیریت، مورد استفاده قرار می‌گیرند. امروزه اهمیت بعد استراتژیک مدیریت افزایش یافته است که عمدتاً به دلیل رشد پیچیدگی سازمان‌های تجاری مدرن است. مدیریت استراتژیک یک فرآیند است که توسط مدیریت ارشد هدایت می‌شود و برای تعیین اهداف زیربنایی سازمان و اطمینان از طیف تصمیم‌هایی که جهت دستیابی به این اهداف در طولانی مدت اتخاذ می‌شوند و همچنین ارائۀ واکنش‌های سازگار در کوتاه مدت بکار می‌رود.

استراتژی چیست؟ مدیریت استراتژیک یعنی چه؟ استراتژی و مدیریت استراتژیک، واژه‌هایی هستند که در دنیای مدیریت به هزار شکل روایت می‌شوند. درخت استراتژی، دارای گونه‌های مختلفی است و بسته به نوع مدیریتی که بر آن اعمال می‌شود، می‌تواند میوه‌های متفاوتی به بار بیاورد. کتاب اصول مدیریت استراتژیک (Principle of strategic managments)، تمامی این مباحث را مورد تحلیل قرار می‌دهد و برای هر پرسشی در این حوزه پاسخی شفاف و واضح دارد.

مانموهان جوشی (Manmohan Joshi) در این اثر برای بررسی وضعیت امروز با تأکید بر مدیریت استراتژیک، به ریشه‌های تفکر مدیریتی با ساختاری یکپارچه‌ می‌نگرد و عناصر و عملکردهای مختلف آن را بررسی می‌کند.

در بخشی از کتاب اصول مدیریت استراتژیک می‌خوانیم:

در سال 1970، محیط خارجی شرکت‌ها پیچیده‌تر و نامشخص‌تر شد. جهان به سرعت در حال تغییر بود. هر دو رقابت‌ها و فرصت‌ها به جای ملی شدن، جهانی شدند. بسیاری از رقبای بین‌المللی با بازی با قوانین آشنا نبودند که توسط سرمایه گذاران بیمار (patient investors) ایجاد شده بود، و هزینه‌های نیروی کار به طور چشمگیری پایین‌تر بود. هزینه‌های سرمایه و انرژی به طرز چشمگیری افزایش یافت. محیط نظارتی با بسیاری از مناطق جدید در معرض مقررات تغییر یافت - به عنوان مثال، محیط زیست، کار ساعتی و شرایط، استفاده از کودکان، ایمنی محصول و غیره - و بسیاری از صنایع در حال تجدید ساختار بودند، برای مثال، خطوط هوایی، مخابرات و غیره.

تغییراتی در ارزش‌های اجتماعی، رفتار مصرف کننده و فن‌آوری بوجود آمد. مصرف کنندگان آگاه‌تر شدند و خواستار محصولات و خدمات بهتر بودند. توسعه سریع فن‌آوری‌های کامپیوتری و ارتباطات از طریق دسترسی به اطلاعات و مدیریت اطلاعات، موجب تحول شدیدی شد. در پاسخ به تغییرات خارجی، تغییرات عمده در داخل سازمان‌ها رخ داد. بسیاری از شرکت‌ها در بسیاری از کسب و کارهای مختلف گوناگون درگیر شدند.

رقابت جهانی منجر به عرضه جهانی و پراکندگی جغرافیایی شد. شرکت‌های بزرگ چند کسب و کاری، چند بخشی، چند ساختاری، چند لایه و چند ملیتی به پیچیدگی بیشتر منجر شدند. تغییرات در رفتار مصرف کننده همراه با تغییرات در تکنولوژی منجر به گسترش تولید محصولات و خدمات به منظور پاسخگویی به نیازهای بازار تخصصی و همچنین کاهش چرخه‌های محصول و خدمات شد. نیاز به سازمان‌دهی برای طراحی، توسعه و فروش بسیاری از محصولات و خدمات بیشتر، شرکت‌های تجاری را تحت فشار قرار داد. حوزه دیگری در سازمان‌هایی که تغییر کرده بود، ماهیت نیروی کار بود.

بسیاری از شرکت‌ها یک افزایش چشمگیر در نسبت زنان و متخصصین در نیروی کار را تجربه کردند، در حالی که نسبت کارگران سنتی "یقه آبی" کاهش یافته است. نیروی کار تحصیل کرده از 1950s و 1960s افزایش یافت و نیروی کار جدید دیگر ابزار بی‌فکر تولید نبود. در عوض، آن‌ها بشدت خواستار رضایت از هر دو کار و محیط کاری خود بودند. همه این تغییرات تأثیر عمیقی بر ساختار هزینه شرکت‌ها داشت. علاوه بر این، هزینه‌های سود حاشیه به ویژه برای مراقبت‌های بهداشتی، به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش یافت. مدیر ارشد به ابزارهای جدیدی برای مقابله با این چالش‌ها نیاز داشت. به نظر می‌رسد برنامه ریزی استراتژیک پاسخ‌هایی به این نیاز فوری ارائه می‌دهد.

فهرست مطالب
مقدمه مترجم
درباره نویسنده
1- فرایند مدیریت
1. 1 مقدمه
1. 2 فرایند مدیریت
1. 3 عناصر مدیریت فایول
1. 4 دیدگاه‌های معاصر در مورد عملکرد مدیریت
1. 5 برنامه ریزی در مدیریت
1. 6 برنامه ریزی استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی
2- معنی و مفهوم مدیریت استراتژیک
2. 1 مقدمه
2. 2 تعریف
2. 3 نیاز به مدیریت استراتژیک
2. 4 نظریه پردازها و نظریه‌های آنها
3- تاریخچه و اهمیت مدیریت استراتژیک
3. 1 مقدمه
3. 2 تاریخچه اجرا
3. 3 برنامه ریزی استراتژیک
3. 4 مدیر استراتژیک
3. 5 چرا استراتژی‌ها شکست می‌خورند؟
4- اهداف شرکتی / سازمانی و برنامه ریزی
4. 1 مقدمه
4. 2 برنامه ریزی شرکتی / سازمانی
4. 3 اهداف شرکت
4. 4 سیاست‌ها
4. 5 اخلاق در کسب و کار
4. 6 مسئولیت اجتماعی
4. 7 بازبینی برنامه ریزی سازمان
4. 8 عوامل مؤثر در برنامه ریزی سازمان
5- آناتومی / ساختار اجرا
5. 1 مقدمه
5. 2 اجرای استراتژی با برنامه‌های عملیاتی
5. 3 تنظیم صحنه
5. 4 تعیین اولویت‌ها و هدف‌های درست
5. 5 تجزیه و تحلیل SWOT
6- ردیابی اجرای استراتژی
6. 1 مقدمه
6. 2 مسائل درگیر
6. 3 سیستم‌های پیچیده
6. 4 اندازه گیری عملکرد
6. 5 توسعه بسته اندازه گیری
7- پیاده سازی واجرای استراتژی
7. 1 مقدمه
7. 2 گروه برنامه ریزی
7. 3 جلسات کاری گروه برنامه ریزی
7. 4 تأیید حامی (مرجع مسئول) و پیاده سازی برنامه
7. 5 اجرای برنامه عملیاتی
8- چند کسب و کاری
8. 1 مقدمه
8. 2 شکاف سازمانی
8. 3 فعالیت‌های کارآفرینی و برنامه ریزی سازمانی
8. 4 برنامه ریزی کسب و کار
8. 5 چگونگی رقابت با چند کسب و کاری؟
8. 6 مرکز سازمان/شرکت
8. 7 هیئت مدیره
8. 8 ادغام واحدهای کسب و کار
8. 9 کسب و کار جهانی
8. 10 اتحاد استراتژیک
8. 11 انتخاب شرکا
8. 12 ساخت اتحاد استراتژیک
8. 13 استراتژی‌های سازمانی جایگزین
8. 14 مراحل نهایی
9- کسب و کارهای خرد
9. 1 مقدمه
9. 2 کارآفرینان
9. 3 برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک در شرکت‌های کوچک
9. 4 ماهیت مدیریت استراتژیک در شرکت‌های کوچک
10- کسب و کارهای الکترونیک
10. 1 رشد تجارت الکترونیکی
10. 2 مسائل مربوط به تجارت الکترونیکی جدید
10. 3 ترکیب
10. 4 کارایی عملیاتی
10. 5 استراتژی‌های کسب و کار الکترونیکی در شرکت‌ها و سازمان‌ها
10. 6 فرایند استراتژی و تجارت الکترونیک
10. 7 تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه