کتاب اسکریپت‌نویسی در لینوکس

کتاب اسکریپت‌نویسی در لینوکس

در کتاب اسکریپت‌نویسی در لینوکس نوشته‌ی اکرم سلطانی حلوایی، با صفر تا صد اصول اسکریپت‌‌نویسی پوسته (shell scripting) در لینوکس آشنا می‌شوید.

در این کتاب علاوه بر تمام پیش نیازها، نکات مورد نیاز برای آغاز اسکریپت‌‌نویسی نیز ذکر شده است، هر موضوع جدید به کمک مثال‌ها و کامنت‌های مفصل توضیح داده شده به‌طوری که خواننده را از تکثر و تنوع منابع بی‌نیاز می‌سازد. مثال‌های کتاب در محیط bash تست شده و لینک دریافت کدها در انتهای کتاب قرار گرفته است.

اسکریپت‌نویسی از جمله مهارت‌هایی است که کاربران معمولی و حرفه‌ای لینوکس را از یکدیگر متمایز می‌سازد. یک ادمین حرفه‌ای، کارهای روتین سیستم را به اسکریپت‌هایش می‌سپرد و با تکیه بر این دانش در مواجهه و حل مشکلات سیستمی بسیار مقتدرانه‌تر ظاهر خواهد شد.

تمامی بخش‌های این کتاب با بیانی کاملا ساده و همراه با مثال‌های متنوع و تست شده، توضیح داده شده‌اند. همچنین تمام پیش نیازهای لازم برای یادگیری نیز در نظر گرفته شده، تا افرادی که با وجود علاقه بسیار نمی‌دانند از کجا و چگونه شروع کنند، یک آغاز سریع و آسان را تجربه کنند و پس از آن، با تکیه بر مهارت‌هایی که بدست آورده‌اند، بتوانند ادامه مسیر را به تنهایی ولی با موفقیت طی نمایند.

اگر میزان آشنایی شما با لینوکس بسیار ابتدایی است، باز هم جای نگرانی نیست، چون ‌پیش‌نیازها و مطالب مقدماتی نیز در این کتاب پوشش داده شده‌اند. کتاب اسکریپت‌نویسی در لینوکس قابل استفاده برای دانشجویان، اساتید و علاقمندان به این زمینه است.

در بخشی از کتاب اسکریپت‌نویسی در لینوکس می‌خوانیم:

لینوکس یک سیستم عامل است. به طور مختصر، سیستم عامل یک نرم افزار سیستمی است که ارتباط بین سخت افزار را با سایر نرم افزارها و همچنین کاربر برقرار می‌کند. شاید ذکر این نکته در همین ابتدا خالی از لطف نباشد که ویندوز، لینوکس، مک او اِس و... همه سیستم عامل هستند اما هر یک با فلسفه و رویکرد خاص خودش کارها را به انجام میرساند.

توزیع‌های لینوکس

از آنجایی‌که لینوکس یک نرم افزار متن باز و آزاد است، توسط گروه‌های مختلفی توسعه داده می‌شود و همین امر باعث شده تا شاخه‌های بسیار زیادی بوجود بیاید و لینوکس‌های مختلفی با سلیقه‌های متفاوت طراحی و عرضه شوند. این شاخه‌ها اصطلاحا توزیع نامیده می‌شوند. از جمله توزیع‌های محبوب لینوکس عبارتند از: آرک لینوکس، اوبونتو، اوپن سوزی، دبیان، ردهت، سنت او اِس، فدورا، کالی، مگیا، مینت و غیره. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که برخی از توزیع‌ها، بر مبنای یک توزیع دیگر توسعه داده شده‌اند. مثل اوبونتو که بر پایه‌ی دبیان است یا فدورا که بر مبنای ردهت می‌باشد.

40 دستور اساسی در لینوکس

در این بخش، لیستی از دستورات ضروری لینوکس گردآوری شده است که برای نوشتن اسکریپت‌های خوب به آن‌ها نیاز خواهید داشت. دستورات بر اساس کاربردشان در 4 گروه دسته بندی شده‌اند. توصیه می‌شود برای دریافت نتیجه‌ی بهتر، در سیستم لینوکسی خود پنجره‌ی ترمینال را باز کنید و همزمان با مطالعه‌ی دستورات، مثال‌ها را تایپ و اجرا کنید. برای دسترسی به ترمینال در اکثر توزیع‌های لینوکسی می‌توانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl+ Alt + t استفاده نمایید. توجه داشته باشید که...

فهرست مطالب
بخش اول: لینوکسی شوید!
لینوکس چیست؟
توزیع‌های لینوکس
خط فرمان
40 دستور اساسی در لینوکس
بخش دوم: آغاز اسکریپت‌نویسی
چه زمانی نباید از برنامه‌نویسی پوسته استفاده کرد؟
پیش‌نیازهای برنامه نویسی پوسته
1- ابزارهای ویرایش متن
2- عملگرهای هدایتگر
3- پوسته‌ها
اولین اسکریپت: دنیای اسکریپت‌نویسی سلام!
چگونه به کدها، کامنت اضافه کنیم؟
اجرای اسکریپت
مباحث تکمیلی بخش دوم
بخش سوم: دستورهای پوسته
ساختار شرطی If
ساختار شرطی if ... elif
عملگرهای منطقی
حلقه تکرار for
حلقه تکرار while
مباحث تکمیلی بخش سوم
بخش چهارم: کار با فایل‌ها و پوشه‌ها
مباحث تکمیلی بخش چهارم
بخش پنجم: زمان‌بندی
زمان‌بندی اسکریپت‌ها برای اجرای خودکار
سایر آپشن‌های crontab
منابع و مآخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه