کتاب امنیت سایبری در اسراییل (سند ۲۰۱۷)

کتاب امنیت سایبری در اسراییل (سند ۲۰۱۷)


کتاب امنیت سایبری در اسراییل (سند ۲۰۱۷) نوشته‌ی دبورا هاوزن کوریل، در واقع نشریه‌ای است که مرکز همکاری دفاعی سایبری با هدف مروری بر مأموریت، وظایف و صلاحیت‌های سازمان‌های مربوطه و هماهنگی بین آن‌ها منتشر کرده است.

مجموعه ناتو گزارش‌های مربوط به مدل‌های سازمان ملی برای تضمین امنیت سایبری و اهداف استراتژی امنیت ملی را خلاصه و روابط تقسیم کار و مسئولیت‌های امنیتی سایبری بین سازمان‌ها را مشخص می‌کند. به‌طور خاص، این گزارش‌ها، مروری بر مأموریت، وظایف و صلاحیت‌های سازمان‌های مربوطه و هماهنگی بین آن­‌هاست. محدوده‌ی این کتاب نیز شامل هماهنگی مدیریت ملی حوادث، دفاع نظامی و جنبه‌های پیشگیری و مدیریت بحران در مأموریت‌های سیاسی و استراتژیک سایبری است.

اسرائیل نسبتاً کم‌مصرف‌ترین منطقه‌‌ی دنیا در استفاده از اینترنت محسوب می‌شود. انجمن اینترنت اسرائیل که سازمانی غیرانتفاعی است، از تبادل اینترنتی حمایت می‌کند و سعی دارد تا استفاده از آن را افزایش دهد. کتاب امنیت سایبری در اسراییل، هدف این سازمان را در فراهم نمودن امنیت آنلاین بررسی می‌کند.

در بخشی ازکتاب امنیت سایبری در اسراییل (سند ۲۰۱۷) می‌خوانیم:

با توجه به اهداف امنیت سایبری در مورد حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی، اسرائیل با تصویب قطعنامه شماره B/84 کمیته وزارت امنیت ملی، در سال 2002، سیاست‌های ملی را اجرا کرد. این قطعنامه سطح محافظت و نظارتی را برای برخی از سیستم‌های کامپیوتری تعیین می‌کند که «ضروری» بودند (اگرچه هیچ مرجع اولیه به‌طور خاص برای این سیستم‌ها به‌عنوان «زیرساخت‌های حیاتی» وجود نداشت) و مقررات آن در نهایت، براساس قانون فوق برای ایجاد امنیت در سازمان‌های عمومی مورد استفاده قرار گرفت. این قطعنامه هم‌چنین یک آژانس جدید (آژانس امنیت ملی NISA که در سرویس امنیت عمومی GSS فعالیت می‌کند) را برای تعیین معیارهای تنظیم مقررات دولتی و خصوصی اختصاص داده است. وظیفه NISA، آماده‌سازی اهداف امنیت سایبری، ایجاد برنامه‌ای برای اجرای آن و نظارت بر اجرای آن‌ها با همکاری وزارت امور خارجه است. قطعنامه B/84، وظیفه ایجاد یک کمیته رهبری را برای ارائه راهنمایی و نظارت بر NISA در این زمینه تعیین کرد. سازمان‌های نظارتی شامل وزارتخانه‌های دولتی از جمله، دادگاه‌ها و زندان‌ها، بانک‌ها، صنایع دفاعی انتخاب‌ شده، شرکت‌های گاز، انرژی و آب، بیمارستان‌ها، تأمین‌ کنندگان ارتباطات مانند ISPها، خطوط هوایی El Al، راه‌آهن، بنادر، بورس اوراق بهادار و Bituach Leumi (اداره امنیت اجتماعی) هستند. مقامات NISA در این خصوص در حال انتقال به NCSA هستند. در حال حاضر INCB کمیته‌ای را تشکیل داده است که کهنه سربازها و مقررات زیرساخت‌های حیاتی را تصویب می‌کند. لازم به ذکر است که برخلاف نگرش بخشی، نهادهای خاص تنظیم می‌شوند.

فهرست مطالب
پیشگفتار
چکیده
1- جامعه اطلاعاتی دیجیتال در اسرائیل
1-1- دسترسی به زیرساخت‌های اینترنت و استفاده از آن
2-1- قابلیت دسترسی و استفاده از دولت و تجارت الکترونیک
2- اهداف استراتژیک امنیت ملی سایبری
1-2- بنیاد ملی امنیت سایبری و اهداف آن
2-2- قوانین و دستورالعمل‌های ملی
3-2- سایر ابتکارات امنیت ملی سایبری
1-3-2- تنظیم کار حرفه‌ای امنیت سایبری
2-3-2- مشارکت بین‌المللی
3- ساختار سازمانی ملی برای امنیت سایبری و دفاع سایبری در اسرائیل
1-3- مدیریت سیاسی و استراتژیک و هماهنگی امنیت ملی سایبری
2-3- مدیریت و هماهنگی رویداد سایبری
1-2-3-CERT-IL
2-2-3- پلیس
3-3- حمایت از زیرساخت‌های بحرانی
1-3-3- آماده‌سازی اضطراری و مدیریت بحران
4-3- دفاع سایبری نظامی و اطلاعات سایبری
5-3- مشارکت بخش خصوصی و همکاری میان دانشگاه و بخش کسب‌وکار
1-5-3- بخش خصوصی
2-5-3- آکادمی
منابع و مأخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه