کتاب طراحی اکتشاف و استخراج معدن به وسیله نرم‌افزار GEMCOM SURPAC

کتاب طراحی اکتشاف و استخراج معدن به وسیله نرم‌افزار GEMCOM SURPAC


کتاب طراحی اکتشاف و استخراج معدن به وسیله نرم‌افزار GEMCOM SURPAC نوشته‌ی مسعود عباداللهی تلاشی است برای ارائه آموزش نحوه عملکرد یکی از نرم‌افزارهای جامع در طراحی معادن، محصول Gemcom Software International Inc که نه تنها در ایران بلکه در سایر قطب‌های اصلی معدنکاری جهان کاربردی وسیع دارد.

نرم‌افزار GEMCOM SURPAC انطباق زیادی با سایر نرم‌افزارهای جامع طراحی معدن داشته و یادگیری آن علاوه بر ایجاد امکان انجام محاسبات ضروری در معدن، دید جامعی را در خصوص نحوه طراحی توسط نرم‌افزارها به کاربر ارائه می‌نماید. لازم به ذکر است که با توجه به فراوانی مبانی تئوریک مهندسی معدن در کتاب طراحی اکتشاف و استخراج معدن به وسیله نرم‌افزار GEMCOM SURPAC، به ارائه مستقیم اطلاعات مربوط به نحوه طراحی به وسیله ارائه مثال پرداخته شده است و از زیاده‌گویی و حجیم نمودن کتاب به وسیله اطلاعاتی که در سایر منابع نیز قابل یافتن است، پرهیز شده است.

در این کتاب به ارائه نحوه طراحی معدن به وسیله نسخه سال ٢٠٠٦ میلادی نرم‌افزار پرداخته شده است که ساختار آن از سال ٢٠٠٠ میلادی به ثبات رسیده است و تغییرات چندانی در نسخه‌های بعد از آن مشاهده نمی‌شود. نرم‌افزار دارای منوهای متنوع و مستقلی برای ارائه مدل‌سازی کانسار با توجه به اطلاعات گمانه‌زنی‌ها به صورت سه بعدی، مباحث زمین آماری و تخمین، ارائه مدل بلوکی کانسار، طراحی پیت با توجه به اطلاعات زمین‌شناسی و سنگ‌شناسی و سایر اطلاعات حاصل از گمانه‌زنی‌ها، بهینه‌سازی پیت، برنامه‌ریزی تولید کوتاه مدت و طراحی انفجار می‌باشد.

با توجه به امکان طراحی یک معدن به دو روش کلی روباز و زیرزمینی، در این کتاب به ارائه نحوه طراحی روباز یک معدن پرداخته شده است که برخی از قسمت‌های طراحی مانند مدل‌سازی ذخیره و بلوک‌بندی در آن با طراحی زیرزمینی یکسان می‌باشد. در این نرم‌افزار از ترکیب اطلاعات ورودی حاصل از حفر گمانه‌های اکتشافی و خطوط بسته حاصل از اطلاعات زمین‌شناسی و اطلاعات حاصل از نقشه‌برداری که توپوگرافی منطقه را دربردارد، ساخت مدل بلوکی کانسار و طراحی پیت نهایی معدن ممکن می‌گردد.

مراحل طراحی در این نرم‌افزار به ترتیب شامل تولید فایل database، ساخت مدل کامپوزیتی کانسار، مدل بلوکی کانسار، ساخت فایل محدودیت‌ها، طراحی پیت بهینه با احتساب موارد فنی مانند رمپ، پله و شیب نهایی معدن و موارد اقتصادی مانند هزینه‌های استخراج و فرآوری ماده معدنی، برنامه‌ریزی کوتاه مدت استخراج و طراحی الگوی حفاری و آتشباری در معدن می‌باشد که در مطالعه لازم است پیوستگی مطالب به ترتیب فصول ارائه شده جهت درک مفاهیم و طراحی صحیح حفظ شود.

فهرست مطالب
سخن مؤلف
مقدمه
فصل اول: ساختار کلی و پیغام‌ها
فصل دوم: ورود اطلاعات اولیه
فصل سوم: زمین آمار و مدل‌سازی کانسار
فصل چهارم: مدل بلوکی
فصل پنجم: بهینه‌سازی پیت
فصل ششم: طراحی پیت
فصل هفتم: طراحی چالزنی و آتشباری
فصل هشتم: برنامه‌ریزی تولید
فصل نهم: طراحی جاده
فصل دهم: محاسبه حجم
فصل یازدهم: پلات
ضمایم
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه