کتاب دوره مقدماتی آموزش پایتون

کتاب دوره مقدماتی آموزش پایتون


جان مولر در کتاب دوره مقدماتی آموزش پایتون نشان می‌دهد که چطور می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن از زبان برنامه‌نویسی پایتون بهره بگیرید. اگر به دنبال آن هستید به صورتی ساده زبان برنامه‌نویسی پایتون را فرا بگیرید و برای انجام کارهای خود از آن بهره جویید، این اثر را تا انتها مطالعه کنید.

جان مولر (John Paul Mueller) کتاب دوره مقدماتی آموزش پایتون (Beginning Programming with Python For Dummies) را برای افرادی نوشته است که به هیچ وجه پیش زمینه‌ی قبلی در مورد پایتون ندارند و تأکیدش بر آن است که به شما نشان دهد به چه علت پایتون متفاوت از دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی است و چطور این زبان می‌تواند در انجام کارهای مرتبط با برنامه‌نویسی به شما کمک کند. به همین علت این آموزش‌ها نه تنها به شما خواهند گفت که برای شروع به کار و فراگیری پایتون به چه ملزوماتی نیاز دارید، بلکه همراه با ارائه‌ی مثال‌های کاربردی به شما کمک خواهند کرد کدهای نوشته شده در این زبان را به درستی بفهمید.

با گذشت زمان که قسمت‌های گوناگون این آموزش‌ها را بخوانید و نمونه کدها را به شکل عملی بیازمایید، در ادامه خواهید توانست برنامه‌های ساد‌ه‌ای نوشته و وظایفی شبیه به ارسال ایمیل به وسیله پایتون را مدیریت کنید. این مجموعه از آموزش‌ها پایانی بر تجربه برنامه‌نویسی با پایتون نیست، بلکه تنها یک شروع است. اگر تجربه‌ی کار با پایتون یا برنامه‌نویسی را ندارید، آموزش‌های نخستین این مجموعه برای شما خواهند بود. مفاهیمی که به شما آموزش خواهد داد که برنامه‌نویسی چیست و چطور باید با اشیای گوناگونی که در برنامه‌نویسی قرار دارند کار کنید.

چه زبان برنامه‌نویسی را می‌شناسید که ترکیب نحوی آن ساده و راحت باشد و به شما اجازه دهد روی هر پلتفرم مشهوری برنامه‌نویسی کنید و برنامه‌های خود را روی آن پلتفرم به اجرا درآورید؟ زبانی بهتر از پایتون می‌شناسید؟ پایتون خصوصیت شگفت‌انگیزی دارد، این زبان به شما این اجازه را می‌دهد روی یک پلتفرم برنامه‌ی خود را بنویسید و روی دیگر پلتفرم‌ها از برنامه‌ی خود استفاده کنید.

بر عکس اغلب زبان‌های برنامه‌نویسی که وعده‌ی مستقل از سکو بودن را می‌دهند، این پایتون است که به معنای حقیقی کلمه به یک چنین وعد‌ه‌ای جامع عمل پوشانده است. پایتون بالاتر از یک زبان محسوب می‌شود، به عبارت دقیق‌تر پایتون کلید ورود به جهانی است که فرصت‌های شغلی بی‌شماری در اختیارتان قرار می‌دهد. اگر آگهی‌های استخدامی را نگاه کنید، از هر پنج مورد دست کم دو مورد به پایتون اشاره کرده‌اند.

پایتون بسیار بر خوانایی و مختصرنویسی کدها اشاره دارد و به شما این امکان را می‌دهد در مقایسه با دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی با کم‌ترین خط ممکن برنامه‌های خود را بسازید. پایتون یک زبان همه منظوره است، به همین خاطر با کمترین مشکل ممکن می‌توانید از این زبان برای ایجاد برنامه‌های گوناگون استفاده کنید. در حالی که بعضی از مردم خیال دارند، پایتون یک زبان اسکریپت‌نویسی است، ولی این زبان قدرتی به مراتب بالاتر از ساخت اسکریپت‌ها دارد.

در بخشی از کتاب دوره مقدماتی آموزش پایتون می‌خوانید:

در حال حاضر، توسعه نرم‌افزارها بر پایه نمایش اطلاعات روی صفحه نمایش‌ها استوار هستند. داده‌ها قلب تپنده برنامه‌های کاربردی هستند و در نتیجه برنامه‌ها مجبور هستند به نوعی داده‌ها را در یک مکان ثابت نگه‌داری کنند. بهترین مکانی که برای این منظور در اختیار برنامه‌های کاربردی قرار دارد فایل‌ها است. یک برنامه حرفه‌ای باید بتواند چهار عمل اصلی ایجاد، خواندن، به‌روزرسانی و حذف فایل‌ها را مدیریت کند. در این بخش به شما نشان می‌دهیم که چگونه این وظایف را در برنامه کاربردی خود پیاده‌سازی کنید.

شما نیازی ندارید تا جزییات دقیق چگونگی ذخیره‌سازی دائمی داده‌ها روی یک رسانه همچون هارد دیسک را بررسی کنید. بلکه باید به اصولی دقت کنید که سیستم‌ عامل‌ها بر مبنای آن اصول فایل‌ها را به شکل دائمی روی یک رسانه ذخیره‌سازی می‌کنند. زمانی که یک برنامه را اجرا می‌کنید روی یک فایل اجرایی کلیک کرده‌اید. فایل‌ها به طور معمول دارای یک فرمت فایلی یا همان پسوند هستند که نوع فایل را تعریف می‌کند. این فرمت فایلی برای فایل‌های مختلف متفاوت است. به‌طور مثال نام پرونده متنی ممکن است MyData.txt باشد. در این مورد، txt. فرمت فایلی است و شما احتمالاً برای باز کردن چنین فایلی به نرم‌افزار Notepad مراجعه می‌کنید. داده‌ها در داخل فایل‌ها با ساختار مشخصی ذخیره‌سازی می شوند. به عبارت دیگر، داده ها درون همه فایل ها به یک شکل نوشته نمی شوند و قواعد مخصوص به خود را دارند.

فهرست مطالب
مقدمه
آشنایی با مفهوم برنامه‌نویسی و قابلیت‌های پایتون
نصب و اجرای پایتون
آشنایی با محیط خط فرمان پایتون و سوییچ‌ها
کاربردهای همه منظوره و خاص منظور کامنت‌ها در پایتون
آشنایی با مفهوم متغیرها
آشنایی با نوع‌های داده‌ای در پایتون
آشنایی با نوع‌های داده‌ای رشته‌ای، منطقی و تاریخ ‌و زمان در پایتون
آشنایی با عملکرها و عملوندها
آشنایی با مفهوم توابع و تقدم عملگرها در پایتون
آشنایی با آرگومان‌های ورودی، مقدار بازگشتی توابع و مقدار پیش فرض آرگومان‌ها
آشنایی با نحوه دریافت ورودی از کاربر، اتخاذ تضمیمات با if
آشنایی با دستور مرکب if…else
به‌ کارگیری فرمان if به شکل تودرتو
آشنایی با مفهوم مدیریت خطاها در پایتون
آشنایی با خطاهای معنایی، منطقی و نحوی در پایتون
آشنایی با نحوه به دام انداختن خطاها در پایتون
آرگومان‌های استثناء‌ها، مدیریت استثناء‌های چندگانه
مدیریت خطاها به شکل تودرتو، فراخوانی خطاها، بلوک finally
پیاده‌سازی حلقه‌ها با فرمان for در پایتون
ایجاد حلقه‌های تودرتو در پایتون
نحوه وارد کردن ماژول‌ها در برنامه، کار با رشته‌ها
فرمت‌بندی و جستجو در رشته، مفهوم فهرست در پایتون
ساخت، ویرایش و مدیریت فهرست‌ها در پایتون
آشنایی با انواع مختلف مجموعه‌ها
آشنایی با کلاس‌ها، نحوه تعریف و به‌ کارگیری کلاس‌ها
ذخیره‌سازی داده‌ها در فایل‌ها و دسترسی به داده‌ها
آموزش ارسال ایمیل با پایتون

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه