کتاب راهنمای موفقیت آمیز مدیریت پروژه‌های ساختمانی

کتاب راهنمای موفقیت آمیز مدیریت پروژه‌های ساختمانی

 

کتاب راهنمای موفقیت آمیز مدیریت پروژه‌های ساختمانی به قلم آندریاس پی، چرخه‌ی حیات مدیریت پروژه‌های ساختمانی را معرفی کرده و اصول اساسی مرتبط با آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.

پیدایش دوباره‌ی بازار املاک جرقه‌ خوش‌بینی تازه‌ای را در صنعت ساختمان ایجاد نمود. در سرتاسر ایالات متحده، مشاغل ساختمان‌های مسکونی به منظور ارضاء و پاسخگویی تقاضاها در بخش ساختمان مورد پذیرش واقع شد. پروژه‌های ساختمانی مسکونی هنوز هم به عنوان یک تجارت محسوب می‌شوند، لذا ارائه‌ی ایده اصلی و ساخت فضاهای زندگی کافی به کارفرمایان با یک قیمت قابل پرداخت است.

البته موفقیت چنین ایده‌ای هنوز بستگی به دورنمای درآمد و اقتصاد عمومی دارد، اما هنوز یک مسأله وجود دارد این که بحران مسکن بالا بوده و اکثر مردم بدنبال مأوایی بوده تا آن‌ را خانه خود بنامند.

آندریاس پ (Andreas P) در کتاب راهنمای موفقیت‌آمیز مدیریت پروژه‌های ساختمانی (The construction project management success guide) فازهای زیر را تحت چرخه حیات این مدیریت بررسی می‌کند.

- فاز آغازین (شروع)
- فاز برنامه‌ریزی
- فاز اجراء
- فاز کنترل
- فاز اختتامیه

با در نظر گرفتن گذشت زمان، مدیریت پروژه ساختمانی می‌تواند تجربه دلهره‌آوری باشد. اول اینکه، یک مدیر پروژه بیشتر وقت خود را در کار می‌گذراند. دوم آنکه، چالش‌هایی بین مدیر پروژه یا کارگران که از جنس مخالف هستند همواره وجود دارد. سوم آنکه، کل فرایند ساخت تابع بودجه کارفرما می‌باشد. و چهارم آنکه، استانداردهایی در کار هستند که باید مراعات شوند. اگرچه برای مدیران پروژه‌ها تجربه آنان در کار منبع بزرگی از یادگیری است.

چنانچه قصد دارید تا یک مدیر پروژه ساختمان مسکونی شوید (یا هرنوع ساختمان با هرکاربردی) نکات ساده زیر به شما کمک خواهد کرد:

- همواره روی پای خود بایستید.
- ضرب الاجل‌ها را شناسایی کنید.
- از برنامه‌های مثبت استفاده کنید.
- ارتباطات را بین افراد پروژه جاری سازید.
- زود وارد هر کار شوید، بخصوص فاز برنامه‌ریزی.
- تمام سهامداران و کارفرما را در کار درگیر نمائید.
- بدانید که چه زمانی موضوعی تشدید می‌شود.

در بخشی از کتاب راهنمای موفقیت‌آمیز مدیریت پروژه‌های ساختمانی می‌خوانیم:

زمان‌بندی ساخت متصل به برنامه‌ریزی است. ممکن است برخی افراد آن‌ را بخش کوچکی از فاز برنامه‌ریزی بدانند در حالیکه برخی دیگر آن را یک فعالیت مشخص و مجزا بدانند. هدف اصلی زمان‌بندی نظم و ترتیب بخشیدن به کارها جهت رسیدن به پایان برنامه است. ازآنجائی که بیشتر پروژه‌های ساختمانی به زمان محدود می‌شوند، فرآیند زمان‌بندی اطمینان می‌بخشد که سیستم یکپارچه بوده و هر فعالیت آغاز شده با مدت زمان متناظر انجام و خاتمه خواهد یافت.

اساسا روش‌های متعددی برای زمان‌بندی در مدیریت پروژه بکار می‌روند. متداول‌ترین آن‌ها روش "ساختار شکست کار" است. که برآورد زمان صرف شده بر روی هر کار را دربردارد. در روش ساختار شکست کار فهرستی از منابع ممکن نیز وجود دارد، که به مدیر پروژه اجازه می‌دهد تا در صورت نیاز از آن‌ها استفاده کند.

این برآورد معمولاً توسط منابع یا افرادی که باید کار را انجام دهند تهیه می‌شود. مدیران پروژه‌ای که تاریخ خاتمه خاصی را دنبال می‌کنند ممکن است بدنبال تأمین ‌کنندگان دیگری باشند تا از آنان اطمینان پیدا کنند که کار ساخت را به پایان می‌رسانند. سناریوی "چه می‌شود اگر" باید مشترکاً با روش مسیر بحرانی و مضارب ریسک تواماً عامل گردد.

یک زمان‌بندی ساخت در پروژه مشترکا با ساختار شکست کار و فرنگ لغت ساختار شکست کار ایجاد می‌شود. این فرهنگ لغت همه جنبه‌های کار را که باید انجام شود مشخص می‌کند. برنامه‌ای که تهیه می‌شود در اینجا همانی است که شما ممکن است در یک دفتر کار ببینید.

فهرست مطالب

معرفی
بخش 1: عوامل موفقیت‌آمیز مهم در مدیریت پروژه‌های ساختمانی
بخش 2: فاز شروع
بخش 3: خود - مدیریتی یک پروژه
بخش 4: مقررات بین‌المللی ساختمان‌های مسکونی
بخش 5: فاز برنامه‌ریزی
بخش 6: سازماندهی تیم ساخت
بخش 7: راهنمای مناقصه
بخش 8: فاز شروع
بخش 9: فاز کنترل
بخش 10: فاز خاتمه
بخش 11: همه چیز درباره قرارداد
بخش 12: مدیریت بازسازی خانه‌
نتیجه‌گیری

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه