کتاب عقیله بنی‌ هاشم: حضرت زینب علیهاالسلام

کتاب عقیله بنی‌ هاشم: حضرت زینب علیهاالسلام


کتاب عقیله بنی‌ هاشم: حضرت زینب علیهاالسلام نوشته‌ی سالار محمدی، مهرداد عظیمی و بهرام مرادی به بازشناسى اوصاف و القاب حضرت زینب کبری و بررسی الگوگیری خانواده‌ها بر اساس آموزه های اهل بیت پرداخته است.

آشنایی با اهل بیت علیهم‌السلام به صورت کامل در جامعه‌ی امروزى ضرورتى اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود. به ویژه آنکه در طى سال‌ها، همواره سعى دشمنان در تحریف و نابودى آن بوده است. نگاهی به زندگانی، تربیت، اخلاق و صفات عالیه‌ی حضرت زینب (س) به خوبی می‌تواند شأن و عظمت بی‌نظیر و تحسین برانگیز ایشان را در اذهان زنده کند و به ویژه برای زنان مسلمانی که قصد پیمودن راه ایشان را در مسیر زندگی و اعمالشان دارند، الگو و درس خوبی باشد. در این کتاب با پرداختن به نکات ارزنده‌ی زندگی حضرت زینب برای جامعه‌ی مسلمان به ویژه زنان بابی تازه از فضایل گشوده می‌شود.

عقیله بنى ‌هاشم یعنى حضرت زینب کبرى علیهاالسلام، توانا بانویى که عالى‌ترین نمونه‌اى از شهامت و دلیرى، دانش و بینش، کفایت و خردمندى، قدرت روحى و تشخیص موقعیت است و هر وظیفه‌اى از وظایف گوناگون اجتماعى را که به عهده می‌گرفت، به خوبى انجام می‌داد و رسالت خویش را به پایان می‌برد. این کتاب بر آن است تا ویژگی‌ها و صفات اخلاقی حضرت را معرفی نموده و به اثبات برساند که ایشان تجسم اخلاق راستین انسان کامل بوده و بهترین اسوه برای رهروان راه هدایت به شمار می‌آید.

هر چند که در این بخش کوچک نمی‌توان آنچنان که شایسته‌ی شخصیت والای ایشان است به این الگوی شریف و گران‌قدر پرداخت و تنها به قطره‌ای از این دریای پهناور و پر عظمت اشاره شده، ولی امید است ما مسلمانان به خصوص بانوان عالم، وجود پر بهایش را الگویی برای زندگی و اعمالمان قرار داده و نام زینب (س) را که همیشه‌ی تاریخ زینت دهنده‌ی دل‌های عاشقان بوده بر لوح دل‌ها جاودانه سازیم.

در بخشی از کتاب عقیله بنی‌ هاشم: حضرت زینب علیهاالسلام می‌خوانیم:

اقدامات حضرت زینب (س) در بیدارگری و هوشیارسازی افراد جامعه، دلیل بر مشارکت در نظارت و اظهار نظر در مسائل مختلف جامعه به ویژه مسائل سیاسی و اخلاقی می‌باشد نظارت فعال و متعهدانه بر آنچه در جامعه اسلامى بویژه در اجزاء نظام اسلامى مى‌گذرد و تلاش براى حسن جریان امور، وظیفه‌اى است شرعى و متوجه همه افراد جامعه، چه زن و چه مرد. زن نیز باید در نظارت بر امور، خود را مسئول بداند. نظارت مسئولانه علاوه برآگاهی‌هاى لازم، نیازمند حضور فعال و اظهار نظر در مسائل است.

«باید همه زن‌ها و همه مردها در مسایل اجتماعى، در مسایل سیاسى وارد باشند و ناظر باشند؛ هم به مجلس ناظر باشند، هم به کارهاى دولت ناظر باشند، اظهار نظر بکنند.» (امام خمینی، 1385، ج 15، ص 112).

این سخن حضرت امام خمینی (ره)، شعاعى از فرمان قرآن کریم است که به صراحت پیوند مسئولانه و ایمانى زنان و مردان مؤمن را یادآور مى شود و آنان را عهده‌دار مسئولیت امر به معروف و نهى از منکر مى‌شمارد، همان‌گونه مسئول اقامه نماز و اداى زکات و پیروى از خدا و رسول مى‌داند. به گفته قرآن، این چنین جامعه‌اى با چنان پیوندهاى ایمانى و مناسبات اجتماعى مسئولانه و نظارت همه جانبه در کنار انجام دیگر وظایف دینى است که مورد لطف و عنایت خداوند قرار مى‌گیرد. (جوادی آملی، 1369، ص 55)

فهرست مطالب
پیشگفتار
فصل اول: بررسی اوصاف و القاب حضرت زینب علیهاالسلام
فصل دوم: ولایت‌پذیری با تاسی از فرهنگ ایثار و شهادت حضرت زینب علیهاالسلام
فصل سوم: حضرت زینب علیها‌السلام الگوی اسوه کامل برای زنان مسلمان
فصل چهارم: الگوگیری خانواده‌ها بر اساس آموزه‌های قرآنی، علوی و زینبی
منابع و مآخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه