کتاب اصول و مبانی موسیقی و تاثیر موسیقی ایران بر موسیقی غرب

کتاب اصول و مبانی موسیقی و تاثیر موسیقی ایران بر موسیقی غرب

کتاب اصول و مبانی موسیقی و تاثیر موسیقی ایران بر موسیقی غرب نوشته سوسن شاکرین، مجموعه‌ای از دانستنی‌های موسیقی شرق و غرب، تاریخ بزرگ موسیقی ایران و تاثیر آن در جهان و یک آنتولوژی موسیقی است.

بخش عمده این کتاب درباره گیتار کلاسیک است، مختصری از تاریخچه گیتار، تمرینات تکنیک نوازندگی گیتار کلاسیک، گام و آرپژ، از این بخش برای تمرینات تمام سازها و آواز نیز می‌توان استفاده کرد. همچنین در شناخت انواع موسیقی، موسیقی هارمونیزه غرب و موسیقی پاپ و موسیقی سنتی ایران و سایر ملل نیز می‌توان مطالبی را خواند.

معرفی و بازگویی فرهنگ زنده‌ای که به طور دائم جهان از آن استفاده می‌کند و مستقیما از ایران برخاسته است، به قصد متوقف ساختن جریانی که قرن‌ها است آغاز شده و هنوز در سراسر جهان ادامه دارد و آن معدوم کردن تاریخ فرهنگی ایران و تحریف سرچشمه‌ها و منابعی است که به ایران مربوط می‌شود.

سوسن شاکرین در این کتاب ثابت کرده که سرچشمه موسیقی فلامینکو از ایران است. بخش‌هایی نیز به توضیحاتی درباره موسیقی کشورهای هلند و یونان و اسپانیا اختصاص دارد. درباره موسیقی هلند و سیر تحول آن برای اولین بار است که در متون فارسی آمده است. بخش دیگر کتاب توضیحاتی درباره اهمیت فارابی فیلسوف و موسیقیدان بزرگ ایرانی قرن دهم میلادی است. هدف، در این بخش نشان دادن سرچشمه‌ها و مسیر دانش در جهان کنونی، و بازگویی و معرفی بخشی از آن است که به ایران مربوط می‌شود. به زبان دیگر، نشان دادن جای پای فرهنگ ایران (و خصوصا موسیقی ایران) در جهان و به ویژه جهان غرب است. معرفی بخشی از فرهنگ زنده‌ای که جهان از آن استفاده می‌کند و مستقیما از ایران است. شرق گرایی و غرب گرایی بدون اندیشه، هر دو نشانه جهل‌اند که در این کتاب از این موضوع کاملا پرهیز شده و معرفی سرچشمه‌های فرهنگی ایران نباید چنین سوء تفاهمی را ایجاد کند.

فهرست مطالب
بخش اول: نگاه کوتاهی به سبک‌های موسیقی کلاسیک
بخش دوم: موسیقی از عهد عتیق تا قرن 300 میلادی
بخش سوم: موسیقی یونان از عهد عتیق تا 300 میلادی
بخش چهارم: موسیقی ایران در قرون وسطی
بخش پنجم: مختصری درباره موسیقی فلامینکو
بخش ششم: موسیقی غرب در قرون وسطی: 300 تا 1450 میلادی
بخش هفتم: مختصری درباره سرزمین هلند و موسیقی هلند
بخش هشتم: مختصری درباره موسیقی کنونی ایران
بخش نهم: چگونه یک گیتارخوب را تشخیص دهیم
بخش دهم: آگاهی‌های اولیه صوت، کوک گیتار، تُنو
بخش یازدهم: ریتم و ملودی، تعاریفی دیگر برای ریتم
بخش دوازدهم: میزان...، ضرب بالا، تمرین
بخش سیزدهم: فاصله، علائم تغییر دهنده–علائم عَرَضی و ترکیبی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه