کتاب هنر بازیگری

کتاب هنر بازیگری

کتاب هنر بازیگری نوشته استلا اَدلر، بازیگر و آموزگار مشهور آمریکایی در زمینه بازیگری و هنرهای نمایشی است. این کتاب به ۲۲ کلاس آموزشی تقسیم می‌شود و موضوع‌های گوناگون موثر در فن بازیگری را بیان می‌کند.

استلا ادلر(stella Adler) فراتر از یک معلم بازیگری است. کار هنریِ او، به‌تنهایی، اطلاعات ارزشمندی را منتقل می‌کند، این‌که چطور طبیعتِ شیوه‌های احساسی‌مان و درنتیجه، طبیعت دیگران را کشف کنیم. او هرگز خودش را به دست عوامل استعماری عوامانه نسپرده است، چنان‌که برخی از هنرمندانِ به‌اصطلاح شناخته‌شده، «متد» های بازیگری را پیشه کرده‌اند. بنابراین، کمک‌های او به فرهنگ تئاتر تا حد زیادی ناشناخته، کشف‌نشده و بدون قدردانی باقی مانده‌اند.

در بخشی از کتاب هنر بازیگری (The Art of Acting) می‌خوانیم:
ما می‌خواهیم تمرین‌های مربوط به ارتش را انجام دهیم، چون انرژی ارتش باید معیار شما باشد. یک سرباز آرزو می‌کند برای هدفش بمیرد. شما باید این نوع تعهد را درک کنید. این معیار بازیگری است. در نجیب‌زادگی پسر اول به ارتش و پسر دوم به نیروی دریایی می‌رود. این یک کهن‌الگو در سرتاسر تاریخ است، اما شما آن را در فرهنگتان ندارید. شما آن را در نسلتان ندارید.

می‌خواهیم تمرین‌هایی انجام دهیم که به ما امکان درکِ بدن و ذهن ارتشی را ببخشد. کاری که انجام می‌دهیم، واکنش خودکار است. این واکنش از این حس سرچشمه می‌گیرد که شما خودتان را بخشی از یک نیرو قلمداد کنید که همواره برای دفاع کردن از کشورتان آماده است.

زمانی که کلیسا را بررسی می‌کردیم، دیدیم که اعضای یک مسلک مذهبی در ارتباط با شباهت ستون‌ها، قدرت را در نظم و تکرار یافته‌اند. ما هم این‌جا در مورد قدرت فردی صحبت نمی‌کنیم؛ در مورد گروهی از انسان‌ها صحبت می‌کنیم که پیرو مسلک‌هایی هستند و اجتناب‌ناپذیرند.

ذهن ارتشی چیست؟ ذهنی منضبط. یک سرباز دستورات را بدون فکر انجام می‌دهد. ذهن او پیش می‌رود و عقب‌نشینی نمی‌کند. او پیش می‌رود، چون باید از چیزی حفاظت و دفاع کند.

فهرست مطالب

مقدمه
کلاس اول: اولین گام‌ها بر روی صحنه
کلاس دوم: دنیای صحنه دنیای شما نیست
کلاس سوم: بازیگری عمل کردن است
کلاس چهارم: بازیگر باید قوی باشد
کلاس پنجم: پرورش قدرت تصور
کلاس ششم: دنیای نمایش را از آنِ خود کنید
کلاس هفتم: اهرم‌های کنترل بازیگری را به‌دست بگیرید
کلاس هشتم: یادگیریِ کنش‌ها
کلاس نهم: کنش‌ها را عملی کنید
کلاس دهم: واژه‌نامه‌ای از کنش‌ها درست کنید
کلاس یازدهم: دلیل فوری و دلیل درونی
کلاس دوازدهم: کنش‌های پیچیده
کلاس سیزدهم: به کنش‌ها بُعد و اندازه ببخشید
کلاس چهاردهم: درک متن
کلاس پانزدهم: ویژگی‌های شخصیت نمایش
کلاس شانزدهم: به تنِ نقش لباس بپوشانید
کلاس هفدهم: یادگیری ریتم شخصیت نمایش
کلاس هجدهم: بازیگران نجیب‌زاده‌اند
کلاس نوزدهم: لباس را واقعی جلوه دهید
کلاس بیستم: بازیگر، یک جنگجو است
کلاس بیست‌ویکم: استانیسلاوسکی و تئاتر واقع‌گرایانه‌ی مدرن
کلاس بیست‌ودوم: طبقه‌ی مشخصی را روی صحنه بازی کنید
مؤخره

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه