کتاب صد ایده‌ی مفید برای درام

کتاب صد ایده‌ی مفید برای درام

کتاب صد ایده‌ی مفید برای درام، به تالیف آنا اسچر، شامل صدها ایده‌ی درام است، جهت دستیابی به سطح وسیعی از ایده‌های کاربردی که آن‌ها را برای تبدیل شدن به معلمی که با کلاس جدیدی مواجه شده، یاری می‌دهد.

معلمان، دانش‌آموزان (نه تنها دانش‌آموزان هنرستانی که رشته‌ی آن‌ها درام است بلکه همه‌ی دانش‌آموزان در مدارس راهنمایی جایی که بسیاری از معلمان، درام برگزار می‌کنند) مددکاران اجتماعی، مدیران گروه‌های نمایشی، کتابداران، افرادی که با موضوعات اجتماعی درگیر هستند، والدینی که به‌دنبال فعالیتی هستند تا فرزندانشان و دوستان آن‌ها در تعطیلات انجام دهند، دانش‌آموزان و دانشجویان درام، بازیگران، تئاتر با مقیاس کوچک، گروه های تئاتر دانش‌آموزی غیر رسمی و هر کسی که به تئاتر کودکان یا دانش‌آموزی یا به‌طور کلی هنر تئاتر علاقمند است.

کتاب «صد ایده مفید برای درام» (100Ideas for drama) حاصل تجربه‌های مفید و آزمون و خطاهای بسیار است در ده نوبت در سال‌های 1976-77-78-82-84-85-87-88 (دوبار) و 1990 به چاپ رسید و استقبال زیاد خوانندگانش سبب گشت. جلد دوم این کتاب با عنوان «صد ایده مفید دیگر برای درام» نیز تألیف و چاپ شد. لازم نیست حتماً یک تئاتری باشید و ملزم به نوشتن و اجرا کردن تا از این کتاب لذت ببرید. برای بهتر زیستن باید مجهز به دو آگاهی بود: آگاهی فردی و آگاهی اجتماعی.

این کتاب با قرار دادن انسان‌های مختلف در موقعیت‌های گوناگون و جستجوی چگونگی کنش و واکنش‌هایشان و بالا بردن حساسیت شما به مکان‌ها و فضاها و اشیایی که هر روز می‌بینید و از آن‌ها استفاده می‌کنید سعی دارد شما را نسبت به خودتان و دیگران هشیارتر و دقیق‌تر کند که اگر چنین شود صحنه‌ی تئاتر را برای بازیتان کوچک می‌بینید و همت خواهید کرد به‌عنوان یکی از شخصیت‌های اصلی نمایشنامه‌ای که در حال نوشته شدن و اجرای همزمان است نقشتان را بر صحنه‌ی بزرگ زندگی به درستی بازی کنید.

کتاب صد ایده مفید برای درام که مکتوب کردن تجارب، موجب ماندگاری اطلاعات می‌شود و نیز راه را برای گام‌های بعدی هموار و آماده می‌کند به‌ویژه برای ما که در گذشته و امروز به شیوه‌ی بسیار دقیق و پیگیر به‌دنبال جمع‌آوری، طبقه‌بندی و ثبت و چاپ تجربه‌های فردی و جمعی نبوده‌ایم؛ این کتاب می‌تواند الگو و مشوق خوبی در این راه باشد؛ چرا که به ما یاد می‌دهد از کنار هیچ تجربه‌ی کوچکی ساده عبور نکنیم.

کتاب «صد ایده مفید برای درام» به زبان انگلیسی و ساده نوشته شده است تا طیف گسترده‌ای از مردم را در سطح جهان، خواننده‌ی خود کند. در ترجمه نیز سعی شده این ویژگی رعایت شود. همان‌گونه که از عنوان اثر پیداست، این کتاب دارای حجم بالایی از اطلاعات و تعدد تمرینات است که جهت سهولت در دستیابی و انتخاب آن‌ها، علاوه بر تقسیم‌بندی خود کتاب به مقدمه و شش فصل، از سوی مترجمان نیز به عناوین فرعی، فهرست‌نویسی شده است.

با این دیدگاه تعداد بی‌پایانی از ایده‌های قابل اجرا خواهیم داشت به صورتی که هر خواننده می‌تواند به گونه‌ای که خود می‌خواهد تغییرات مورد نظرش را پیشنهاد داده و اعمال کند.

آنا اسچر یکی از معلمان مشهور جهان در انگلستان است که بیش از چهل سال به آموزش تئاتر همت گمارده و این کتاب نمونه‌ای از مجموعه ایده‌های او برای آموزش و یادگیری کاربردی تئاتر برای همه‌ی سنین است.

آنا اسچر (Anna Scher) فعالیت تئاتری‌اش را ابتدا با بازیگری آغازکرد و بعد به تدریس تئاتر روی آورد. «تئاتر آنا اسچر» به‌عنوان یک کلوب درام در مدرسه‌ای ابتدایی در اسلینگتون در سال 1968 شروع به کار کرد. محبوبیت تئاتر فی‌البداهه‌ی آنا نه تنها برای شاگردانی که پس از آموزش روزانه‌ی معمولی، از مدارس گوناگون به کلاس‌های تئاتر او می‌آمدند بلکه برای تعداد فزاینده‌ای از بزرگسالان به حدی بود که بیش از پنج هزار نفر در فهرست انتظار کلاس‌هایش ثبت نام کرده بودند. آنا می‌گوید: اتفاقی در این مسیر (بداهه‌سازی) افتادم؛ چون هفتاد نفری که ثبت‌نام کرده بودند بیشترشان مهارت خواندن نداشتند؛ بداهه‌سازی در این شرایط روی داد. احتیاج یا نیاز مادر هر اختراع یا ابداعی است. وقتی فارغ‌التحصیلان آنا برای شیوه‌ی بازیگری به‌طور شاخص طبیعی‌شان مشهور شدند، این موضوع اعتمادش به بداهه‌سازی را اعتبار بخشید.

فهرست مطالب

یادداشت یک:چه کسی بود صدایم زد!؟
یادداشت دو: مدرسه‌ی تئاتر آنا آسچر
مقدمه
چرا این کتاب را نگاشته‌ایم
این کتاب، چه نوع کتابی است؟
مخاطب این کتاب کیست
نحوه‌ی فصل‌بندی کتاب
درام چه چیزهایی را برای بچه‌ها به ارمغان می‌آورد؟
نمایش، درام، تئاتر
نظم
درام در موقعیت‌های سخت
پیشرفت بچه‌ها در درام
درام آموزشی و درام اجرایی
باورپذیری
معیارهای سطح بالا
ساختار یک درس
شروع یک کلوب درام
تجهیزات
نوارهای صوتی
فصل یک بازی‌ها
1- بازی‌های بدنی و حرکتی
2- بازی‌های ذهنی
فصل دو زبان گفتاری
1- حالا صحبت کن
2- بحث
3- داستان‌ها، صداها و سخنرانی
4- بازی‌های لغت
فصل سه نرمش‌ها، حرکت، میم
1- نرمش‌ها
2- حرکت
3- میم
فصل چهار شخصیت‌ها، وسایل صحنه و لباس‌ها
1- شخصیت‌ها
2- وسایل صحنه
3- لباس‌ها
فصل پنج درام موقعیت و نمایش‌های فی‌البداهه
1- موقعیت‌ها (خلاصه‌ی وقایع)
2- نمایش‌های کوتاه
3- مکان‌ها
4 – دیگر ایده‌های درام موقعیت
5– تک‌گویی‌ها (مونولوگ‌ها)
6- نمایش‌های بداهه‌سازی‌شده
فصل شش تکنیک
تمرکز

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه