کتاب بازار چای

کتاب بازار چای

کتاب بازار چای به بررسی مولفه‌های مختلف عرضه و تقاضای این کالا در بازار جهانی و در کشورهای مهم تولید کننده، صادر کننده و وارد کننده می‌پردازد.

روند تاریخی کشت و صنعت چای در ایران قدمت طولانی دارد اما در عین حال با فراز و نشیب‌های گسترده‌ای رو به رو بوده و صنعت چای به دلایل گوناگون اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در معرض بحران‌های جدی قرار گرفته است. به عبارت دیگر صنعت چای کشور علی‌رغم داشتن استعدادهای بالقوه در زمینه تولید، فرآوری و تجارت چای، در کنار تولید، همواره مبادرت به واردات آن نیز نموده و در سال‌های گذشته مصرف سرانه چای در ایران چندین برابر مصرف سرانه چای در جهان بوده است. اما با تمام این اوصاف صنعت چای کشور در سالیان گذشته نتوانسته جایگاه خود را در صنعت جهانی تثبیت کند.

در کتاب بازار چای (The Tea Market) قیمت تمام شده چای در کشورهای عمده تولید کننده بررسی شده تا بتوان با قیمت‌های ایران مورد مقایسه قرار داد. از سوی دیگر مطالعه سیاست خارجی کشورهای عمده و مطالعه تعرفه‌های آن‌ها می‌تواند گامی مهم در راستای تدوین سیاست تعرفه‌ای مناسب برای ایران باشد. به علاوه مطالعه ساختار بازار جهانی آن برای درک نوسانات بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بر این اساس در انتهای این فصل ساختار بازار جهانی و عوامل موثر بر درجه تمرکز مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

در بخشی از کتاب بازار چای میخوانیم:

سطح زیر کشت انواع برگ سبز چای در جهان در سال 2007 میلادی حدود 2/8 میلیون هکتار بوده و در بین کشورهای جهان کشور چین با دارا بودن بیش از یک میلیون هکتار اراضی زیر کشت چای به تنهایی حدود 35 درصد سطح زیر کشت چای جهان را به خود اختصاص داده و مقام اول را از این نظر دارا می‌باشد. پس از آن کشورهای هند، سریلانکا، کنیا و اندونزی به ترتیب مقام دوم تا پنجم را دارا هستند. علاوه بر این کشورها، کشورهای چای خیز عمده دیگر جهان عبارتند از: ژاپن، تایوان، کامبوج، ویتنام، لائوس، تایلند، برمه و مالزی.

از لحاظ جغرافیایی نقاط چای‌خیز دنیا در حد فاصل بین 42 درجه عرض شمالی (گرجستان) واقع در نیمکره شمالی و 20 درجه عرضه جنوبی واقع در نیمکره جنوبی (آرژانتین و پرو) قرار دارند، که عمدتا دو نوع برگ سبز چای سیاه و سبز در این مناطق عمل می‌آید.

فهرست مطالب

فصل اول: بررسی بازار جهانی، تولید، مصرف، تجارت و ساختار بازار چای
فصل دوم: بررسی بازار داخلی، تولید، مصرف، قیمت، ساختار بازار، نظام توزیع، نظام نظارت، حمایت از مصرف کننده، تجارت خارجی و حمایت تجاری از چای
فصل سوم: ارزیابی آثار سیاست‌های اقتصادی بر چای، کالاها و فعالیت‌های مرتبط
فصل چهارم: بسته سیاستی کاربردی در زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تنظیم بازار (قیمت گذاری، توزیع و نظارت)، حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، حمایت تجاری (صادرات و واردات)، ذخیره سازی و حمل و نقل، مصرف و سایر
منابع و مراجع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه