کتاب سوسن چلچراغ

کتاب سوسن چلچراغ

کتاب سوسن چلچراغ نوشته‌ی اسماعیل پورکاظم مشتمل بر مجموعه‌ای از مقالات علمی - آموزشی است که برای پاسخگوئی به برخی از نیازهای کسب اطلاعات مفید و دست اوّل از موضوعات حیطه‌ی تولیدات زراعی - باغی است.

مطالب این کتاب همچنین حاصل تلاش مؤلف برای جمع آوری، ترجمه و تدوین مقالات علمی - تحقیقاتی از منابع معتبر پژوهشی و آموزشی جهان در تلفیق با تجارب و اندوخته‌های حاصل از گذراندن دوره‌های متعدد آموزشی داخلی و بین‌المللی است و امید می‌رود که در اختیار گذاشتن آنها به توسعه دانش و بینش کشاورزی و نهایتاً دستیابی به خودکفائی کشورمان کمک نمایند.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
اپیدرمی شامل تک لایه‌ای از سلول‌های مربع یا مستطیلی شکل در برش عرضی ساقه دیده می‌شوند که به صورت فشرده مرتب گردیده‌اند و فاقد روزنه می‌باشند. لایه اپیدرمی ساقه از کوتیکول ضخیم پوشیده شده و دارای برجستگی‌های سیلیکاتی (silica prickles) می‌باشد. اینگونه سلول‌های سیلیکاتی در گیاهان دیگری نظیر خانواده غلات (poaceae) و جگن‌ها (cyperaceae) نیز مشاهده می‌شوند و موهای سیلیکاتی (silica hair) بر روی برخی از این برجستگی‌ها مشاهده می‌گردند.
بافت کلانشیم (collenchymas) که بلافاصله در زیر اپیدرم واقعند، دارای 5-4 لایه و از نوع زاویه دار (angular) می‌باشد. همچنین لایه فشردهٔ اسکلرانشیم (sclerenchyma) در زیر بافت کلانشیم وجود دارد. پارانشیم کورتکس نیز در تمامی فضاهای زیر اسکلرانشیم پراکنده است.
سلول‌های پارانشیم به شکل مدوّر تا شش ضلعی و دارای دیواره‌های ضخیم و فضاهای بین سلولی اندک هستند.
بطور کلی در ساقه هیچگونه آندودرم، دایره محیطیه و کامبیومی یافت نمی‌شود.
دستجات آوندی (vascular bundles) در سرتاسر کورتکس پراکنده‌اند و تعدادشان به 50-40 عدد می‌رسند. بعلاوه تمامی آن‌ها توسط غلاف (sheath) اسکلرانشیمی احاطه شده‌اند.
برش طولی ساقه نشان دهنده‌ی آوندها (vessels) به صورت لوله‌های باریک (trachea) و تراکئیدها (tracheid) است ولیکن تعداد تراکئیدها بسیار کمتر از تراشه‌ها می‌باشند.
چوبی شدن (lignified) دیواره‌ی ثانویه تراشه‌ها به شکل مارپیچی ساده و یا مارپیچی فشرده (condensed spiral) صورت می‌گیرد و ساختار کلی ساقه‌ها از سلول‌های پارانشیمی طویل تشکیل شده است...

فهرست مطالب

سوسن چلچراغ
کوتولگی و بازماندگی رشد بوته های برنج
عارضه غول آسایی بوته های برنج
برنج زمستانه
ورمی کمپوست زباله ای با ارزش طلا
زراعت کاساوا یا مانیوک
آجیپا: سیب زمینی آندی
زراعت نیشکر و کاربردهایش در کشور تایلند
کاربرد دستگاه "رایزوترون و مینی رایزوترون
ضوابط استاندارد نگارش مقالات علمی
زودیاک (Zodiac) چیست

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه