کتاب بازار سیب درختی

کتاب بازار سیب درختی

 

کتاب بازار سیب درختی نوشته‌ی داود چراغی، اقدام به واکاوی، تحلیل و ارزیابی سیاست‌های گوناگون تنظیم بازار داخلی و قیاس آن با سیاست‌های اعمال شده در سایر کشورهای مطرح در بازار جهانی این محصول نموده است.

سیب درختی از جمله محصولات اساسی کشاورزی است که از جنبه‌های مختلف، از جمله ارزش‌های غذایی هر روز اهمیت بیشتری در تغذیه عموم مردم پیدا می‌نماید. سیب درختی همچنین نقش مهمی در افزایش تولید و اشتغال نیروی کار در نظام اقتصادی کشور به خصوص اتخاذ سیاست‌های مناسب، توسط دولت در سال‌های پس از انقلاب اسلامی داشته است. به طوری که رشد مستمر تولید سیب درختی در سه دهه گذشته موجب افزایش رتبه ایران به سومین تولید کننده بزرگ این محصول در سال‌های اخیر گردیده است.

ضمن آنکه خرید و مصرف این محصول در فصول مختلف سال از اولویت‌های اول عموم مردم در سبد مصرفی خانوارها می‌باشد. بر این اساس مطالعه نظام تهیه، تدارک و توزیع سیب درختی در ایران، جهان و کشورهای عمده تولید و مصرف این محصول مهم در جهت شناسایی نقاط قوت و ضعف تنظیم بازار سیب درختی مد نظر قرار گرفت.

در بخشی از کتاب بازار سیب درختی (The Apple Market) می‌خوانیم:

تجارت جهانی سیب درختی در جهان به سه شکل میوه، آب سیب و کنستانتره آن انجام می‌گیرد، البته در حال حاضر و سال‌های قبل بیشتر واردات این محصول مربوط میوه تازه در واریته‌های مختلف آن بوده است. در سال 1961 مقدار واردات سیب درختی در جهان 1531 هزار تن و به ارزش 246 میلیون دلار بوده که در 1971 با 49 درصد رشد به مقدار 2257 هزار تن و ارزش آن با رشد حدود 90 درصدی به 467 میلیون دلار افزایش یافت. در سال 1981 رشد مقدار واردات سیب درختی 55 درصد و به 3504 هزار تن و با رشد 266 درصدی ارزش آن به 1705 میلیون دلار افزایش یافت. رشد مقدار و ارزش واردات سیب درختی در سال 1991 به مقدار کمتر از دهه قبل ادامه یافت و مقدار واردات جهانی این محصول با نرخ حدود 13 درصدی به 3948 هزار تن و با نرخ 64 درصدی ارزش تولید به 2802 میلیون دلار رسیده است. این روند در 2001 برای مقدار تولید افزایشی اما ارزش دلاری آن کاهنده بوده، به طوری که در این سال نرخ رشد مقدار واردات 27 درصد که به 5009 هزار تن رسیده اما ارزش آن با یک درصد کاهش به 2773 میلیون دلار کاهش یافته است. در نهایت با توجه آمار جدول (1-11)، مقدار واردات جهانی سیب درختی در سال 2008 به 1367 هزار تن و به ارزش 6601 میلیون دلار افزایش یافت. سهم واردات جهانی سیب درختی از مقدار تولید جهانی این محصول در سال 2008 حدود 10/5 درصد بوده است.

فهرست مطالب

فصل اول: بررسی روند تولید جهانی سیب درختی
فصل دوم: بررسی بازار داخلی، تولید، مصرف، تجارت و حمایت تجاری از سیب درختی
فصل سوم: ارزیابی آثار سیاست‌های اقتصادی بر محصول، کالاها و فعالیت‌های مرتبط
فصل چهارم: جمع‌بندی، نتیجه‌گیری و توصیه‌های سیاستی
منابع و مآخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه