کتاب بازار شکر

کتاب بازار شکر

کتاب بازار شکر نوشتۀ الهام پیروز، به بررسی میزان تولید شکر در مناطق مختلف جهان و کشورهای عمده تولید کننده، میزان مصرف محصول، مقدار صادرات و واردات شکر در سطح جهان و... می‌پردازد.

شکر از مهم‌ترین محصولات کشاورزی است که از دو محصول نیشکر و چغندر قند به دست می‌آید. در حال حاضر در سطح جهان تولید شکر از چغندر قند کاهش یافته و تولید آن از طریق نیشکر در حال افزایش است.

تجارت و ساختار بازار شکر در کشورهای مختلف متفاوت است. کشورهای مختلف با توجه به توانمندی‌های خود در زمینه تجارت شکر مداخلاتی را انجام می‌دهند این مداخلات در برخی کشورها با حمایت تولید کننده چه در بخش کشاورزی و چه در بخش صنعت با پرداخت یارانه و یا خرید تضمینی و اعمال تعرفه برای واردات و در برخی کشورها با عرضه کم شکر در سطح کشور، قیمت آن را متناسب نگه داشته و از طرق دیگر با پرداخت یارانه صادراتی نیز به صادرات شکر کمک می‌کنند، به طور کلی می‌توان گفت حتی با وجود سندیکاها و اتحادیه مربوط به شکر در بسیاری از کشورها خصوصا کشورهای اروپایی، تجارت شکر در سطح جهان با دخالت‌های مستقیم و غیر مستقیم دولت همراه بوده و از طرق مختلف دولت‌ها سعی در کاهش مصرف شکر و همچنین بالا نگه داشتن قیمت آن، جهت رضایت تولید کنندگان دارند، البته کاهش مصرف شکر علاوه بر مسائل اقتصادی به دلیل مسائل بهداشتی نیز می‌باشد.

بررسی وضعیت هر یک از محصولات کشاورزی در داخل کشور بدون توجه به وضعیت جهانی آن‌ها چندان مفید نخواهد بود. در این میان شکر محصولی است که به دلیل استفاده گسترده از آن در صنایع مختلف و همچنین نقش قابل توجه آن در سبد مصرفی خانوارها از اهمیت وافری برخوردار بوده و یکی از محصولات استراتژیک در سطح جهان است. به همین دلیل بررسی وضعیت بازار جهانی شکر از جمله تولید، مصرف، صادرات، واردات و غیره مد نظر این بخش خواهد بود.

در بخشی از کتاب بازار شکر (the sugar market) می‌خوانیم:

به طور کلی می‌توان گفت تولید جهانی شکر در سال‌های مورد بررسی از تغییرات بسیار زیادی برخوردار نبوده و تقریبا با اندکی نوسان ثبات خود را حفظ نموده است، به طوری که کل تولید جهانی شکر از 148/5 میلیون تن در سال 3-2002، با 4/5 درصد رشد به 169/6 میلیون تن در سال 08-2007 رسیده است. همچنین رشد تولید محصول مزبور در سطح جهان در سال‌های 4-2003 و 5-2004 منفی بوده است. که در تمامی سال‌های مورد مطالعه به جز سال 5-2004 تولید از مصرف بالاتر بوده است و تنها در سال 04-2003 میزان مصرف به میزان 2043 هزار تن بالاتر از میزان تولید بوده است که این میزان مازاد مصرف با استفاده از ذخایر پایانی سال قبل پوشش داده شده است.

فهرست مطالب

فصل اول: بررسی بازار جهانی، تولید، مصرف، تجارت و ساختار بازار شکر
فصل دوم: بررسی بازار داخلی، تولید، مصرف، قیمت، ساختار بازار، نظام توزیع، نظام نظارت، حمایت از مصرف کننده، تجارت خارجی و حمایت تجاری از شکر
فصل سوم: ارزیابی آثار سیاست‌های اقتصادی بر محصول، کالاها و فعالیت‌های مرتبط
فصل چهارم: تدوین بسته سیاستی کاربردی در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و تولید، تنظیم بازار (قیمت گذاری، توزیع و نظارت)، ذخیره‌سازی و حمل و نقل، مصرف و سایر
منابع و مراجع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه