کتاب نارگیل

کتاب نارگیل

کتاب نارگیل نوشته‌ی پالاکاسریل کوماران تامپن ضمن معرفی کامل میوه نارگیل و خواص آن، به بررسی و نحوه‌ی کاشت و مراقبت از درخت نارگیل می‌پردازد.

پالاکاسریل کوماران تامپن (Palakasseril Kumaran Thampan) در این کتاب بیان می‌کند که نارگیل درختی است که به دلیل استفاده‌های بی‌شمارش به درخت دارایی و ثروت معروف است. شیره نارگیل، هسته یا گوشت آبدار، پروتئین نارگیل، آرد نارگیل، نارگیل خشک، مغز نارگیل، روغن خوراکی، آب نارگیل، و بسیاری از تولیدات کم اهمیت‌تر از جمله فرآورده‌های این درخت می‌باشند. از فرآورده‌های تجاری دیگر نارگیل می‌توان به کنجاله نارگیل و الیاف فیبری و نخ تابیده قابل استفاده در صنایع نساجی اشاره کرد. به همین دلیل در مراکز عمده پرورش نارگیل، این میوه را «درخت زندگی» می‌نامند. هم اکنون نارگیل مهم‌ترین نخل در خانواده نخل‌ها می‌باشد و در بیش از 80 کشور گرمسیری جهان پرورش می‌یابد و یکی از مفید‌ترین گیاهان جهان است.

در کشور ما امکان پرورش نارگیل در نواحی گرم جنوب از جمله چابهار وجود دارد. علیرغم اهمیت فوق‌العاده نخل نارگیل، تا به امروز کتاب جامعی مختص پرورش نارگیل به زبان فارسی تألیف نشده و تنها یک فصل از کتاب میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری و اطلس میوه‌های گرمسیری به نارگیل اختصاص یافته است.

در بخشی از کتاب نارگیل (Handbook on coconut palm) می‌خوانیم:

با وجود اینکه محل اصلی فساد و آلودگی در قسمت پایه درختان می‌باشد ولی نشانه‌های بیماری ابتدا در بخش‌های بالایی یا تاج خود را نشان می‌دهند. در این حالت برگ‌های قدیمی‌تر پژمرده و سست می‌شوند. این برگ‌ها به تدریج آویزان شده و بعد از گذشت چندین ماه می‌افتند. محصول یا میوه این درختان به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته، روند گل‌دهی این درختان کمتر شده و در نهایت نازا شده و بدون استفاده باقی می‌مانند. در این شرایط برگ‌های روی درختان به رنگ زرد کم رنگ تغییر پیدا کرده و اندازه‌ی آن‌ها هم کوچک‌تر می‌شود. این برگ‌ها در نهایت پوسیده شده یا جوانه آن‌ها پژمرده می‌گردند.

علائم مذکور معمولا با خروج تدریجی شیره درخت در قسمت انتها یا ساقه همراه خواهند بود. این شیره معمولا به رنگ زرد مایل به قهوه‌ای بوده و پس از بیرون زدن از درخت، خشک شده و بر روی تنه آن‌ها می‌ماند. وقتی که بیماری پیشرفت کرد میزان خروج این مایع از درختان خصوصا در گونه‌های مسن‌تر بیشتر شده و این کار منجر به مرگ بافت‌های بیرون درخت می‌شود. درختی که به این بیماری مبتلا شده باشد در نهایت از بین خواهد رفت. این نشانه‌ها عموما بر روی درختان دارای عمر 40 سال یا بیشتر خود را نشان می‌دهند. این بدان معناست که شدت و سختی این بیماری به عواملی مانند وضعیت خاک و سن درختان نارگیل بستگی خواهد داشت. افزایش یا کاهش میزان رطوبت خاک هم از جمله فاکتورهای تاثیر‌گذار در بروز بیماری می‌باشد.

فهرست مطالب

پیش‌گفتار مترجم
پیش‌گفتار نویسنده
فصل اول: کلیات
فصل دوم: واریته‌های نارگیل
فصل سوم: تولید مواد کاشت
فصل چهارم: نشاء و نگهداری از نهال‌های جوان
فصل پنجم: نگهداری نهال‌های بزرگسال
فصل ششم: آفات
فصل هفتم: بیماری
فصل هشتم: تولیدات غذایی
فصل نهم: تولیدات تجاری
فصل دهم: پوسته نارگیل و محصولات گوناگون آن
فصل یازدهم: چندکشتی در پرورش نارگیل

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه