کتاب معجزه ی گیاهان شفابخش

کتاب معجزه ی گیاهان شفابخش

تا قبل از قرن بیستم بیماریها توسط حکما و متفکرین آن روزگار بوسیله گیاهان تجربه شده توسط پیشینیان یا خود آنها درمان میگردید، ولی اوائل این قرن تغییراتی که اساس فکری آن از قبل شروع شده بود به مرحله عمل رسید و تمدن بشری در هر زمینه دستخوش تحولاتی شگرف گردید.

علم درمان نیز ازاین تغییرات بی‌نصیب نماند، آزمایشگاههای متعددبوجود آمد، محققین کار سختی را پی ریزی وشروع کردند، صنعت داروسازی توسعه یافت، فرمول‌های گسترده تنظیم شد، انواع مختلفی از الکالوییدهای موجود در گیاهان، بخصوص آنتی بیوتیکها که طیف گسترده‌ای در مهار عفونتها داشتند شناخته شدند، سنتز شیمییایی آغاز گردید، داروها به طرزی متفاوت با گذشته ساخته و روانه بازارتجارت شد، رقابت برسردسترسی و در اختیار گرفتن بازار بالا گرفت.

نتیجه آنکه کار طبابت سنتی به انزوا کشیده شد،طبیب و بیمار ترجیح دادند با خرید و مصرف یک فراورده شیمیایی تمام مسائل را حل و از دردسرهای تهیه گیاه و مراحل آماده سازی دارو آسوده شوند و این برای دنیای پر مشغله امروز که بشر دچار کمبود وقت است بسیار آسانتر و بهتر بود.

بیماران رضایت حاصل کردند زیرا طول درمان در طب سنتی بیشتر از صنعت جدید بود، مثلاً‌ بیماری با خوردن چند قرص درطی روز علایم بیماریش برطرف میگردید و بیمار احساس آسایش مینمود، یا آنکه یک دُز از مسکن‌ها ضمن کاهش حرارت بدن تحمل درد را بالا برده باعث آرامش و تحرک بیمار میگردید درصورتیکه با استفاده از گیاهان این نتایج دیرتر حاصل میگردد.

ولی گیاه با داشتن پایداری بیشتر و عملکرد باثبات‌تر و فقدان عوارض حاصله از داروهای شیمیایی مفیدتر میباشد،بعلاوه اغلب داروهای گیاهی با دارابودن چند عنصر یا چند ویتامین حالت پیشگیری‌کننده داشته و با درمان بیماری بر دیگر اعضاء نیز تأثیر مثبت میگزارند. ولی با این همه هنری که داروهای ارائه شده داشت دست‌اندرکاران نتوانستند عیوب این فراوردهای شیمیایی را پنهان نمایند، تا آنکه گاهی ضررهای جبران‌ناپذیر بوجود آمده برملا و دارویی را پس از سالها تبلیغ و مصرف از لیست حذف و تولید آن متوقف میگردید، ولی کسانیکه از مصرف آنها به نقص عضو و ناراحتیهای جسمی و روحی مبتلا شده بودند از مضرات آنها رهایی نیافتند. این عیوب داروهای شیمیایی باعث گردید که جامعه پزشکی به عوارض این گونه داروها اعتراف کرده و نتوانند مزایای طب گیاهی را نادیده انگارند.

گیاهان و داروهای حاصله از آنها تا حدود زیادی از این نقص مبرا هستند و در صورتیکه طبق دستور وباندازه تعیین شده استفاده گردد اثر مؤثرتری بر توقف سیر بیماری دارند و عوارض مواد شیمیایی را ندارند،اگر چه مصرف کنندگان گیاهان دارویی دارای دو مشکل عمده میباشند،اول تهیه گیاه مورد نظر،دوم آماده سازی برای استفاده، ولی در بلند مدت نتایج مفیدتری در درمان گرفته میشود. لذا مجددا توجه محققین و جوامع بشری به طب سنتی معطوف شده و کارخانجات معظمی مزارع وسیعی برای کاشت، داشت و برداشت و پرورش گیاهان دارویی اختصاص داده‌اند و با تأسیس لابراتوارهای مجهز زمینه تحقیقات کافی فراهم و هر روز به نکته تازه‌تری دست می یابند، دیری نمیگذرد که با اهتمامی که صورت گرفته این سنت دیرپا احیا شده و انسان از راز و رمز طبیعت آگاهی بیشتری خواهد یافت.

آنچه پیش روی شماست صرفا رویاهای مغز یک نویسنده و یا یک فرد با حرفه نویسندگی نیست، بلکه نتیجه قرن‌ها پژوهش، آزمایش، تفحص، مطالعه و بررسی افرادیست که جوامع به ایشان نام حکیم، دانشمند، محقق و استاد نهاده است، کسانی که چه بسا ساعات طولانی را طی سالها در پشت یک میز، در کنار یک کوره آتش، در جوار افراد بیمار، بدنبال یک حیوان، یا برای یافتن یک گیاه صرف کرده تا بلکه بتوانند یک راز از رموز بیشمار جهان خلقت را آشکار و به وسیله آن مشکلی را حل نمایند، این اوراق حاوی یادگارهای پیشینیان دور تا دانشمندان و محققین فعلی میباشد. نگارنده سعی بر آن داشته که:

1. مطالب کوتاه ولی جامع ورسا باشد.

2. برای گروه زیادتری از افراد جامعه قابل استفاده باشد.

3. گیاهانی نامبرده ومعرفی شوند که دربازارتجارت ایران وفورکافی داشته باشند.

4. گیاهانی که 95درصد آنها در این خطه پهناوربحالت خودرو به عمل می‌آیند.

البته بسیاری ازاین دسته گیاهان بحد وفور بطور خودرو درشمال ایران یافت میشود و تعدادی نیز در مزارع پرورش‌یافته و برای خوراک در بازار عرضه میگردد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه