کتاب نکات مهم مرغداری و ارزش فرآورده‌های آن در تغذیه انسان

کتاب نکات مهم مرغداری و ارزش فرآورده‌های آن در تغذیه انسان

 

کتاب نکات مهم مرغداری و ارزش فرآورده‌های آن در تغذیه انسان نوشته‌ی مهدی زینلی، علاوه بر نحوه‌ی تولید طیور، ارزش فرآورده‌های غذایی به دست آمده از آن‌ها را نیز بررسی می‌کند.

به علت پیشرفت علم تغذیه و آگاهى مردم به ارزش مواد غذایى و همچنین رشد روز افزون جمعیت، احتیاج به غذا اولین نیاز حیاتى انسان، روز به روز افزایش مى‌یابد. در بین این مواد غذایى فرآورده‌هاى طیور به دلیل عدم انتقال بیمارى‌هاى خطرناک مشترک بین انسان و دام، دارا بودن ترکیبات اصلى مواد غذایى مخصوصاً پروتئین‌ها، لیپیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنى، پایین بودن قیمت فرآورده‌ها و قابلیت مصرف در تمام گروه‌هاى سنى جامعه، دسترسى آسان و سهولت در طبخ و تنوع در مزه از اهمیت خاصى برخوردار مى‌باشند.

رفع کمبودهاى غذایى جوامع بشرى در غالب کشورها مخصوصاً کشورهایى مثل ایران که مساحت زیادى از آن را کویر تشکیل داده و دچار کمبود مراتع و چراگاه‌هاى طبیعى مى‌باشند از طریق توسعه صنعت مرغداى امکان‌پذیر است. لازمه پیشرفت این صنعت بالا بودن سطح دانش و آگاهى مسئولان متعهد و دلسوز و متخصصین در زمینه‌هاى مدیریت، اقتصاد، تغذیه، نگهدارى و بهداشت و بازاریابى طیور و فراورده‌هاى آن مى‌باشد.

کتاب نکات مهم مرغدارى و ارزش فرآورده‌هاى آن در تغذیه انسان، مجموعه‌اى است از تجربیات و تحقیقات متخصصین ایرانى و خارجى که مطالب این صنعت را فهرست‌وار و روان براى علاقمندان بیان مى‌کند، امید است با این اقدام گامى دیگر در جهت رفع مشکلات صنعت مرغدارى، سوء تغذیه در جامعه و نهایتاً پیشرفت اقتصاد کشور برداشته شود.

در بخشی از کتاب نکات مهم مرغداری می‌خوانیم:

تأکید بر میزان کلسترول تخم‌مرغ مانع از توجه به بسیارى از مواد مغذى ارزنده‌اى شده است که تخم‌مرغ به جیره غذایى اضافه مى‌کند.

امروزه در تحقیقات رویکرد نوینى به ارزش غذایى تخم‌مرغ دیده مى‌شود. در حال حاضر ارزش غذایى تخم‌مرغ تنها شامل کیفیت بالاى پروتئین و غلظت مواد مغذى نبوده بلکه موادى همچون ترکیبات گیاهى، آنتى‌اکسیدان‌ها و اسیدهاى چرب با ارزشى آن را نیز در برمى‌گیرد. لوتئین و زآگزانتین اخیرا معروف شده‌اند و هر روز محصولات بیشترى با این ادعا که به آن‌ها لوتئین اضافه شده است به بازار عرضه مى‌گردند. چرا این کاروتنوییدها ناگهان مهم شده‌اند؟ تحقیقات نشان داده که این مواد نقش بسیار مهمى در کاهش آب مروارید و ضایعات چشمى ناشى از سن دارند. ضایعات چشمى ناشى از افزایش سن از مهمترین دلایل کاهش قدرت بینایى در آمریکا بوده و حدود 30% افراد بالاى 75 سال را تحت تأثیر قرار مى‌دهد.

بعضى مطالعات نشان داده که با مصرف 1/3 زرده تخم‌مرغ در روز میزان این دو در خون به ترتیب 128 و 38 درصد افزایش مى‌یابد. براساس شواهد موجود این افزایش موجب کاهش قابل توجه خطر وقوع ضایعات چشمى ناشى از افزایش سن مى‌گردد. نتایج بررسى مؤسسه تحقیقات چشم بیوردام (Beaver Dam) روى افرادى که در آغاز آزمایش کمتر از 65 سال سن داشتند در عمل نشان داد که رابطه معکوسى بین میزان مصرف تخم‌مرغ با احتمال بروز آب مروارید وجود دارد.

فهرست مطالب

پیشگفتار
فصل اول: نکات مهم مرغدارى
انتخاب مکان و طراحى سالن‌ها
ضدعفونى کردن آشیانه
استراتژى موجود در سلکسیون
انتخاب جوجه
تهویه آشیانه
آب آشامیدنى
احتیاجات غذایى طیور
سایر افزودنى‌ها به جیره طیور
اصول تهیه جیره غذایى
فرمول‌هاى غذایى
نکاتى در مورد جیره‌هاى غذایى
عوامل مؤثر در کاهش مصرف دان
عوامل مؤثر در تولید جوجه
عوامل مؤثر در تولید تخم‌مرغ
عوامل مؤثر در بازاریابى تخم‌مرغ
فاکتورهاى مورد محاسبه در قیمت تخم‌مرغ
هزینه‌هاى تولید جوجه
تو لک بردن طیور
پیشگیرى و کنترل بیمارى
تضعیف ایمنى در اثر کمبودهاى غذایى
اهمیت مدیریت در مرغدارى
عوامل موفقیت در صنعت مرغدارى
تبدیل واحدهاى اندازه‌گیرى
فصل دوم: ارزش فرآورده‌هاى طیور در تغذیه انسان
اصول صحیح تغذیه
فقر غذایى در کودکان
انواع اسیدهاى چرب
پژوهش‌هایى پیرامون کلسترول
ارزش غذایى تخم‌مرغ
ارزش غذایى گوشت مرغ
کنترل کیفیت گوشت مرغ
آماده نمودن مواد غذایى براى مصرف
پخت غذا همراه دود دادن
پروتئین‌هاى فرآورى‌شده
چاقى ناشى از غذا
نکاتى در مورد نگهدارنده‌هاى غذا
مسمومیت غذایى
سرانه مصرف مواد غذایى
امنیت غذایى
اصلاح ساختار هرم غذایى
فاکتورهاى مهم در بهبود تغذیه جامعه
توصیه‌هایى براى حفظ سلامتى
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه