کتاب پرورش گوسفند

کتاب پرورش گوسفند

کتاب پرورش گوسفند، به قلم حسین کریم‌زاده، از منظر علمی به مهارت دام‌داری و پرورش گوسفند می‌پردازد. این اثر تاریخ پرورش گوسفند در ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد و جدیدترین دست‌آوردهای روز را در‌اختیار دانشجویان دامپروری و علاقه‌مندان این حرفه می‌گذارد.

کتاب پرورش گوسفند با توجه به نکات فوق‌الذکر، برای استفاده دانشجویان علوم دامی و دامپزشکی، حرفه‌آموزان سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور و نیز کارشناسان و پرورش‌دهندگان گوسفند، گردآوری و نوشته شده است و در آن از آثار، اطلاعات و یافته‌های علمی و عملی بسیاری از صاحب‌نظران مراکز علمی و پژوهشی بخش‌های کشاورزی و دامپروری استفاده شده است. در کتاب پرورش گوسفند تلاش شده است ضمن معرفی نژادهای خارجی و گوسفندان بومی ایران، روش‌های علمی و عملی نگهداری و پرورش گوسفند، منطبق و سازگار با امکانات و شرایط مختلف کشور، با بیانی ساده ارائه گردد.

اثر حاضر شامل یازده فصل به شرح زیر است:
- فصل اول اهمیت پرورش گوسفند نام دارد که منشاء گوسفندان اهلی، رفتارشناسی گوسفند، محاسن و معایب گوسفند از مهم‌ترین موضوعات آن است.
- قضاوت و ارزیابی گوسفند عنوان فصل دوم است که دارای دو زیر مجموعه مهم است. لمس و بررسی جداگانه نواحی مختلف بدن و بررسی تکمیلی به وسیله مهار کردن.
- فصل سوم اهمیت مراتع در پرورش گوسفند به انواع مراتع طبیعی ایران، کیفیت علوفه مراتع و انواع استفاده از آن‌ها، ظرفیت، روش‌ها و زمان چرای مراتع اشاره داشته است.
- طبقه‌بندی و شناسایی نژادهای گوسفند عنوان فصل چهارم است.
- آغوز، شیردهی میش، طبقه‌بندی پشم بر اساس چگونگی تهیه آن، انواع تارهای پشم، موارد مصرف عمده پوست گوسفندی زیر مجموعه‌های اصلی فصل پنجم تولیدات عمده گوسفند است.
- ساختمان‌ها، تأسیسات و تجهیزات لازم جهت پرورش گوسفند عنوان فصل ششم است که به معرفی آغل، لوازم مبارزه با انگل خارجی همچون حمام ضد کنه و اسپری می‌پردازد.
- فصل هفتم تغذیه در گوسفند نام گرفته که توضیحاتی درباره طبقه‌بندی خوراک‌ها، اصول تهیه جیره متعادل، سیستم افزایش بره‌زایی و ... در آن گنجانده شده است.
- تولیدمثل در گوسفند عنوان فصل هشتم است که تشخیص و طول دوره فحلی، انواع جفت‌گیری، فلاشینگ و روش‌های تشخیص آبستنی در میش زیرمجموعه‌های این فصل است.
- فصل نهم با عنوان پرواربندی به زمان مناسب خرید بره جهت پرواربندی، نکاتی در زمان حمل و نقل و انواع روش‌های پرواربندی اشاره می‌کند.
- در فصل دهم اصول بهداشت در پرورش گوسفند عفونت بند‌ناف و روش‌های ضد عفونی کردن آن، نکات بهداشتی در مواجهه با جنین سقط شده، لنگش، سم‌چینی توضیح داده می‌شود.
- در فصل آخر بیماری‌ها با بیماری‌هایی چون: اسیدوز، آنتروتوکسمی، تب برفی و مالت و ... و روش‌های درمان و پیشگیری آنها آشنا می‌شویم.

با توجه به سابقه طولانی نگهداری و پرورش گوسفند در ایران، متأسفانه هنوز بسیاری از مسائل و نکات برای دامپروران و علاقه‌مندان به این حرفه مبهم است. حسین کریم‌زاده از مدرسان و مدیران دغدغه‌مند این صنعت، تلاش کرده تا با معرفی روش‌های عملی و علمی در امور گوسفنداری و آموزش آنها، به رفع مسائل و مشکلات بپردازد.

فهرست مطالب

فصل اول: اهمیت پرورش گوسفند
فصل دوم: قضاوت و ارزیابی گوسفند
فصل سوم: اهمیت مراتع در پرورش گوسفند
فصل چهارم: طبقه‌بندی و شناسایی نژادهای گوسفند
فصل پنجم: تولیدات عمده‌ی گوسفند
فصل ششم: ساختمان‌ها، تأسیسات و تجهیزات لازم جهت پرورش گوسفند
فصل هفتم: تغذیه در گوسفند
فصل هشتم: تولید مثل در گوسفند
فصل نهم: پرواربندی
فصل دهم: اصول بهداشت در پرورش گوسفند
فصل یازدهم: بیماری‌ها

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه