کتاب راهنمای برنامه ریزی تحصیلی: ویژه دانش آموزان متوسطه دوم و کنکوری‌ها

کتاب راهنمای برنامه ریزی تحصیلی: ویژه دانش آموزان متوسطه دوم و کنکوری‌ها


کتاب راهنمای برنامه ریزی تحصیلی: ویژه دانش آموزان متوسطه دوم و کنکوری‌ها، نخست به تعریف دقیق برنامه‌ریزی، اهمیت و ضرورت آن و ویژگی‌های مطلوب یک برنامه درسی پرداخته و سپس اصول و مبانی آن را به صورت گام‌ به گام توضیح داده است.

یکی از نقاط مشترک در تمامی افراد موفق دنیا داشتن برنامه در زندگی است. تمامی این افراد برای رسیدن به اهداف خود برنامه‌ریزی انجام می‌دهند و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا از طریق آن به اهداف خود دست یابند. برنامه‌ریزی به شما نیز کمک می‌کند تا بتوانید قابلیت‌های بالقوه خود را بالفعل نموده و به اهداف خویش برسید.

مطالعه و امور درسی یکی از فعالیت‌هایی است که بخش عمده وقت دانش‌آموزان و دانشجویان را به خود اختصاص می‌دهد. حال اگر بتوان برنامه‌ریزی صحیحی برای آن انجام داد قطعاً می‌توان به نتایج شگفت‌انگیزی در تحصیل دست یافت. در این کتاب نیز سعی شده تا این اصل به راحت‌ترین روش ممکن به دانش‌آموزان متوسطه دوم آموزش داده شود. فرزندان شما می‌توانند با تهیه این کتاب و تکمیل هفتگی آن ضمن داشتن برنامه‌ریزی تحصیلی به اطلاعات مهمی دست یابند.

همچنین تکمیل این راهنما سبب انگیزه برای دانش‌آموزان شده و باعث می‌شود آنان خود را ملزم به انجام تکالیف خود بدانند. در نهایت می‌توان گفت یکی از اهداف اصلی این کتاب مأنوس شدن دانش‌آموزان با کتاب‌های درسی و علاقه‌مند شدن به تحصیل است.

در بخشی از کتاب راهنمای برنامه ریزی تحصیلی: ویژه دانش آموزان متوسطه دوم و کنکوری‌ها می‌خوانیم:

اراده قوی و پشتکار: طبیعی است که پیمودن راهی که تا به‌ حال نرفتیم برایمان سخت و دشوار باشد اما به‌ محض اینکه اولین قدم را برمی‌داریم اندکی از این سختی کاسته می‌شود. برنامه‌ریزی کردن دشواری‌های خود را دارد و شاید دشوارترین بخش آن شروع آن باشد. اگر برای مطالعه و تحصیل خود برنامه‌ریزی انجام داده‌اید باید خودتان را متعهد به اجرای آن کنید و با اراده و پشت‌کار سعی کنید سختی‌های این مسیر را تحمل و از نتایج آن لذت ببرید. افراد بسیاری برای کارهای خود برنامه دارند اما تعداد کمی متعهدانه این برنامه را اجرا می‌کنند. فراموش نکنید که مهتر از طراحی یک برنامه خوب اراده و پشت‌کار شما در اجرای آن برنامه است.

فرد محوری: در قسمت‌های قبلی ویژگی‌های یک برنامه مطلوب را بیان کردیم و گفتیم که برنامه خوب برنامه‌ای است که بر اساس توانمندی‌های خودمان طراحی شود و نباید در این مسیر خودمان را با دیگران مقایسه کنیم. انسان‌ها با یکدیگر متفاوت‌اند و یکی از اصول بنیادی برنامه‌ریزی این است که برنامه‌ی هرکسی باید بر اساس ویژگی‌های شخصیتی، توانمندی‌ها، محدودیت‌ها، نقاط ضعف و نقاط قوت او تنظیم شود. زمانی که یک دانش‌آموز یا دانشجو از برنامه‌ای که دیگران برای خودشان نوشته‌اند کپی‌‌برداری می‌کند و بدون توجه به تفاوت‌های فردی سعی می‌کند بر اساس آن برنامه مطالعه کند قطعاً با مشکلاتی روبرو خواهد شد و به نتیجه‌ی دلخواه دست نخواهد یافت.

خودشناسی: هر انسانی برای اینکه بتواند برنامه‌ریزی خوبی برای خودش انجام دهد باید بتواند به‌ خوبی خودش را بشناسد. آگاهی یافتن از نقاط قوت و ضعف، استعدادها، قابلیت‌ها و... به شما کمک می‌کند تا بتوانید با شناختی که از خود پیدا می‌کنید برنامه‌ریزی بهتری را انجام دهید. در واقع هر چقدر بیشتر نسبت به خودتان شناخت پیدا کنید بهتر می‌توانید برنامه‌ریزی کنید.

فهرست مطالب
مقدمه
برنامه‌ریزی تحصیلی
چگونه از این کتاب استفاده کنیم؟
برنامه‌های هفتگی
آشنایی با رشته‌های دانشگاهی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه