کتاب والدین اندیشمند، کودکان متفکر

کتاب والدین اندیشمند، کودکان متفکر


کتاب والدین اندیشمند، کودکان متفکر به قلم میرنا بی. شور، راهکار‌هایی در اختیارتان می‌گذارد تا به فرزندانتان کمک کنید کمتر پرخاشگر و ترسو باشند، حس همکاری و همدلی را در خود بپرورانند و بهتر بتوانند از عهده‌ی شکست‌ها و ناملایمت‌های زندگی برآیند.

میرنا بی. شور (Myrna B. Shure) به شما نشان می‌دهد که چگونه والدین و کودکان از سنین پیش‌دبستانی تا سال‌های نوجوانی از شیوه‌ی «من می‌توانم مشکل را حل کنم» استفاده می‌کنند.

کتاب والدین اندیشمند، کودکان متفکر (Thinking Parent, Thinking Child) به شما می‌آموزد که پیش از واکنش نشان دادن به کودکتان، مسائل را بسنجید. همین مسئله به به آنان الهام می‌بخشد تا پیش از انجام هر کاری به آن فکر کرده و جوانب را به خوبی مورد بررسی قرار دهند.

هنگامی که درباره‌ی رفتار خودتان با فرزندانتان می‌اندیشید ممکن است در مورد این رفتارتان کنجکاو شوید، «آیا به راستی بازداشتن موقت کودک از انجام کار مورد علاقه‌اش شیوه‌ی مفیدی است؟»؛ «آیا تنبیه بدنی ضرر دارد یا منفعت؟» یا درست هنگامی که از فرزندتان می‌خواهید به حرف‌هایتان توجه کند، خود را در وضعیتی دیده‌اید که از خودتان می‌پرسید، «آیا به‌ راستی خودم به حرف‌های او توجه می‌کنم؟» این کتاب علاوه بر اینکه به شما کمک می‌کند تا بدانید چگونه برخی از مشکلات را حل و فصل کنید، درس‌های ارزشمند بسیاری را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد.

در عوض قادر خواهید بود به فرزندتان کمک کنید بهترین راه‌حل‌های خودش را برای مشکلاتش بیابد؛ از انجام تکالیف گرفته تا اضطراب امتحان، دست انداختن، مورد تمسخر قرار گرفتن، فشارهای همسالان.

دنیای کودک بسیار عجیب و ناشناخته است اما با تمام شگفتی‌هایی که دارد، باز هم شناخت آن برای تمام پدرها و مادرها واجب است زیرا اغلب مشکلات حل نشدنی جوانی از همین دنیای عجیب و ناشناخته‌ی دوران کودکی نشات می‌گیرد و اگر بتوانید از همان ابتدا با جست و جو در این دوران، از مشکلاتِ به ظاهر کوچک فرزندتان آگاهی یابید و به‌ درستی آن‌ها را حل و فصل کنید، بدون شک نیمی از راه را رفته‌اید و می‌توانید فرزندی برومند و شاد، مستقل و موفق را تربیت کنید.

لازم است بدانید همان قدر که پی بردن به مشکلات کودکان مهم و حائز اهمیت است، نحوه‌ی رفع این مشکل‌ها و درست برخورد کردن با هر یک حتی مهم‌تر به شمار می‌آید و این همان بحثی است که در این کتاب مطرح شده است.

این کتاب به شما می‌آموزد که چطور با استفاده از این راهکارها به فرزندتان کمک کنید مشکلاتش را خودش حل کند و همچنین او را با مهارت‌هایی مانند فکر کردن، مسئولیت‌پذیری، استقلال، همدلی و... آشنا کنید و این همان کمال مطلوبی است که هر پدر و مادری در جستجوی آن برای فرزندان خود است.

میرنا بی. شور را بیشتر بشناسیم:

دکتر میرنا ب. شور، استاد روان‌شناسی دانشگاه درکسل در فیلادلفیاست. وی مؤلف دو کتاب در زمینه‌ی تربیت کودک می‌باشد که برنده‌ی جایزه شده‌اند.

او خالق برنامه‌های سراسری مشهور در زمینه‌ی منع خشونت در مدارس است. آثار وی اغلب در مجله‌های محلی تربیت کودک معرفی می‌شود. وی همچنین در برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی محلی متعددی شرکت کرده است.

در بخشی از کتاب والدین اندیشمند، کودکان متفکر می‌خوانیم:

همه‌ی ما آنچه را نداریم، آرزو می‌کنیم. عده‌ای از ما می‌خواهیم لاغرتر باشیم و برخی دیگر می‌خواهیم موهای پرپشتی داشته باشیم. هر کسی آرزوی داشتن ثروت زیاد دارد و هنگامی که برای سال نوی خود آرزویی می‌کنیم، آنچه را در طلبش هستیم بر زبان می‌آوریم.

کودکان نیز آرزوهای بسیاری دارند. برخی از آنان می‌خواهند در مدرسه بهترین باشند یا در بازی‌ها و ورزش‌ها همچون ستاره‌ای بدرخشند. یا این‌که با خواهر و برادر خود بهتر کنار بیایند آنان می‌خواهند بلندقدتر، چابک‌تر یا مشهورتر از دیگران باشند.

در نظر داشته باشید هنگامی که ما چنان نومید هستیم که احساس می‌کنیم نمی‌توانیم به آنچه می‌خواهیم دست یابیم، کودکان حتی بیشتر از ما نومید و دلسرد می‌شوند. بنابراین آنان را این‌گونه دلگرمی دهید که، گاهی بعضی چیزها در همان لحظه نمی‌توانند تحقق یابند و باید زمان بگذرد تا رخ دهند.

در ادامه شیوه‌ی دیگری نیز برای فکر کردن در مورد آنچه ما در زندگی‌مان می‌خواهیم، معرفی شده است. این قسمت از کتابی به نام «ای کاش... (پرسش‌هایی برای بازی زندگی)» تألیف اِولین مک فارلن و جیمز سای ول الهام گرفته شده است. گرچه مطالب این کتاب در اصل برای بزرگسالان طراحی شده، پرسش‌هایی که در این کتاب آمده، ذهن هر کسی را برای اندیشیدن درباره‌ی خانواده‌ای به تمام معنا بودن، زندگی سالم داشتن و دنیایی کامل داشتن برمی‌انگیزد.

بنابراین کودکان هم می‌توانند در مورد این موضوعات به تفکر بپردازند. من پرسش‌هایی مناسب با سن کودکان را از این کتاب انتخاب کرده و برای چهار پسر – به نام‌های آلن و مانی دوقلوهای دوازده ساله، لِنِس و برت یازده ساله – مطرح کردم. برخی از پاسخ‌های آنان را در ادامه آورده‌ام.

فهرست مطالب
مقدمه
مقدمه‌ی مترجم
سخنی با خوانندگان
بخش اول: کنار آمدن با احساسات
1: خشم
2: ناامیدی
3: فشار روحی (استرس)، نگرانی، ترس و ضربه‌ی روحی
4: کنار آمدن با فقدان
5: مراقبت و همدلی
6: اعتمادبه‌نفس و تسلط تحسین کردن یا تحسین نکردن
بخش دوم: رسیدگی به مشکلات و جلوگیری از بروز آن‌ها
7: زمان و زمانبندی: وقت خواب، طفره رفتن، مزاحمت، بی‌تابی
8: احساس مالکیت
9: نافرمانی کردن، غیبت کردن و دروغ گفتن
10: خشونت جسمانی، زورگویان و قربانیان
11: خشونت احساسی
12: صحبت کردن با کودکان در مورد رفتارهای سالم و بی‌خطر، مخاطره‌آمیز و خشونت
بخش سوم: رابطه‌ی تربیتی
13: روابط خانواده
14: رقابت خواهر و برادر
15: همسالان
بخش چهارم: پایه‌گذاری مهارت‌های زندگی
16: شنیدن
17: مسؤولیت
18: مدرسه، تکلیف و یادگیری
سخن پایانی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه