کتاب کلاهبرداری مالی

کتاب کلاهبرداری مالی

کتاب کلاهبرداری مالی اثر بالویندر ساندهو داستان واقعی برخی از کلاهبرداری‌های مالی چشمگیر جهان را بیان می‌کند.

جرائمی که در قانون از آن‌ها به‌عنوان جرائم یقه سفید یاد می‌شود مستثنی از خسارات و تلفاتی که به ارمغان می‌آورند نیستند. اگرچه در این نوع تخلفات معمولاً اثری از صدمات جانی و فیزیکی مشاهده نمی‌گردد، لیکن اشخاص حقیقی و حقوقی (شرکت‌ها) همواره از قربانیان این دسته از جرائم محسوب می‌شوند که طی آن مال‌باخته و یا متضرر در کسب‌وکار خود شده و حتی در مواردی شرکت خود را از دست می‌دهند. آن‌دسته از جرائمی که با انگیزه‌های مالی شکل می‌گیرند، شامل تقلب، جعل و اختلاس می‌گردند.

برخی از افراد مجرم که بالویندر ساندهو (Balvinder Sandhu) در کتاب کلاهبرداری مالی (Financial fraud) به آن‌ها اشاره کرده است، افراد سرشناسی هستند که شاید پس از مطالعه سرگذشت آن‌ها ما بایستی از آن‌ها به عنوان افرادی بدنام یاد کنیم. این در حالی است که برخی دیگر از شخصیت‌های این کتاب نسبت به گروه اول درگیر جرائم رده پایین‌تری بوده‌اند. لیکن این موضوع چیزی از این واقعیت کم نمی‌کند که تمامی این افراد مجرم شناخته شده و ملزم به پرداخت جریمه شده‌اند.

در همین راستا یکی از مشهورترین پرونده‌های قضایی مربوط به معامله‌گری به نام "نیک لیسون" بود که خود به‌تنهایی با اعمالی که انجام داد مسئول ورشکستگی و فروپاشی قدیمی‌ترین موسسه مالی بریتانیا گردید. پس از آن پرونده وکیلی به‌نام دیوید راسیف بود که در مقام بعدی شدت تخلفات قرار گرفت. وی پس از دزدی میلیون‌ها دلار از موکلان و مشتریان خود پا به فرار گذاشت و در حال حاضر نیز متواری بوده و کماکان پرونده او در جریان است.

از طرفی پرونده مربوط به بنیاد ملی بیماری‌های کلیوی (NKF) که طی آن مدیر عامل این نهاد متهم به اختلاس وجوه اهدایی نیکوکاران به این بنیاد خیریه گشت هرگز از اذهان فراموش نخواهد شد. حتی در برخی از موارد مدیران ارشد مالی نیز اغلب تسلیم حرص و طمع شده و با سوء استفاده از حسن نیت کارفرمای خود اقدام به بنا کردن زندگی تجملاتی و سراسر اسراف برای خود کرده و یا مبادرت به انجام قمارهای پیاپی نموده و گاهاً در جهت خرید هدایای گران قیمت برای معشوقه‌هایشان قدم برداشته‌اند.

در مواردی از این قبیل می‌توان به پرونده چیاتکلنگ از شرکت نوشابه سازی "آسیا و اقیانوسیه (APB) " اشاره نمودکه بیش از 100 میلیون دلار از پول‌های شرکت را به سرقت برد و یا در موردی دیگر می‌توان به پرونده کوسی وی که در بخش دولتی فعالیت داشت اشاره نمود و یا پرونده لیم چای منگ که در سازمان اراضی سنگاپور (SLA) کار می‌کرد و با روشی کارساز اقدام به کلاهبرداری بیش از 10 میلیون دلار از چنین سازمان دولتی کرد.

همچنین کلاهبرداری مالی گاهی شامل مجرمانی در مقیاس‌های کوچک‌تر نیز می‌گردد که از محل تخلفات خود منفعت مالی چشم‌گیری عایدشان نمی‌شود لیکن مرتکب جرائم جدی و شدیدی می‌شوند. اما همانطور که خواهیم دید هیچ یک از این افراد اعم از کلاهبرداران کوچک یا بزرگ مهم‌تر از قانون و اجرای آن نخواهند بود.

فهرست مطالب

مقدمه
فصل اول: مردی که یک بانک را به تنهایی ورشکسته کرد
فصل دوم: انتقام مرد مالیات
فصل سوم: موسسه خیریه در زیر آتش
فصل چهارم: دست‌گیری فریب‌کاران
فصل پنجم: رسوایی کارخانه نوشابه‌سازی
فصل ششم: سرقت در کار
فصل هفتم: کارمندان دولتی لجام‌گسیخته
فصل هشتم: مرده متحرک
فصل نهم: وکیل بی‌بندوبار

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه